dziwne, na stronie IT jest zdjęcie z jasnożółtą membrana... a na początku myślałem, że chodzi o 10 multidrive, ale on też wygląda jak żolty dvc. Tak czy inaczej, będzie z nim trochę zabawy, na razie jest w 15l closed
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Trzy lata czekalem na ten moment. Zawsze mi czegos brakowalo. Jak nie forniru, to kleju, to szpachlowki, to lakieru... i w koncu dzisiaj stoi skonczony. Duzo recznego szycia przez te zawile formy, obijanie na "miekko" i jeszcze tylko zamalowaniw widocznych zszywek i polerowanie w wolnym czasie :biggrin: Zona mnie zabije jak przyjedzie do domu a ciekawe co zrobi jak skoncze cale kino domowe...
P1030792.jpgP1030797.jpgP1030800.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez grzechupk Zobacz postaNapisz coś o brzmieniu przy niskim strojeniu, ja na razie trzymam go w zamkniętej i jestem ciekaw czy w br nie straci na szybkosciczym go napedzasz?
w zamknientej jak dla mnie ten głosnik nie gra,dopiero w br zaczyna sie cos dziać,chcialem mu zbudowac TL ale niezbyt sie do niej nadaje.
Aktualnie mam go w 140L strojonych na 16hz i gra naprawde jakosciowo wysokim basem,A napedzam go holtonikiem 600.
Daje mu 400Wat przy 8ohm i ten glosnik przy granicy 300wat ma dosyc a teoretycznie 550 to jego max
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta140L to zdecydowanie za duzo dla tego glosnika
Celowalbym w ok 60L.
Zszedłem do strojenia 10hz i nadal zachowuje przyzwoita dynamike kopniaka
Mysle ze 60L to strojenie uniwersalne łaczace kompakowe wymiary i w miare wysokie strojenie tak pewnie zaleca producent
Poczytaj na niemieckich forach pare osób pakowało go w ponad 100-120L i stoiło bardzo nisko.
Jest piekielnie szybki mimo ze to 12cali w takiej ogromnej budzie.
Skomentuj
Skomentuj