Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dziwne, na stronie IT jest zdjęcie z jasnożółtą membrana... a na początku myślałem, że chodzi o 10 multidrive, ale on też wygląda jak żolty dvc. Tak czy inaczej, będzie z nim trochę zabawy, na razie jest w 15l closed

Skomentuj

ooo - a jednak DVC jest na intertechniku
      w takim razie juz sam nie wiem jaka ma wersje

Skomentuj

Trzy lata czekalem na ten moment. Zawsze mi czegos brakowalo. Jak nie forniru, to kleju, to szpachlowki, to lakieru... i w koncu dzisiaj stoi skonczony. Duzo recznego szycia przez te zawile formy, obijanie na "miekko" i jeszcze tylko zamalowaniw widocznych zszywek i polerowanie w wolnym czasie :biggrin: Zona mnie zabije jak przyjedzie do domu a ciekawe co zrobi jak skoncze cale kino domowe...

P1030792.jpgP1030797.jpgP1030800.jpg

Skomentuj

P1030831.jpgP1030833.jpgP1030852.jpgP1030840.jpgP1030863.jpgP1030859.jpgP1030867.jpg

Skomentuj

Zacnie wygląda
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Super. Żona chyba nie powinna mieć pretensji, przecież bardzo fajnie się to komponuje z meblami i podłogą

Skomentuj

po co te zszywki? nie dalo sie przykleic?

ja bym tam widzial nieco drobniejsza strukture tego skaju

Skomentuj

Zawsze chciala miec male waskie w bialym polysku, a ze ja chcialem ofornirowane to trzeba bylo jakos to polaczyc.:razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                    Napisz coś o brzmieniu przy niskim strojeniu, ja na razie trzymam go w zamkniętej i jestem ciekaw czy w br nie straci na szybkosci czym go napedzasz?
                    On lubi duze obudowy vas prawie 160L
                    w zamknientej jak dla mnie ten głosnik nie gra,dopiero w br zaczyna sie cos dziać,chcialem mu zbudowac TL ale niezbyt sie do niej nadaje.
                    Aktualnie mam go w 140L strojonych na 16hz i gra naprawde jakosciowo wysokim basem,A napedzam go holtonikiem 600.
                    Daje mu 400Wat przy 8ohm i ten glosnik przy granicy 300wat ma dosyc a teoretycznie 550 to jego max

Skomentuj

...eee, czy mówimy o MDS10DVC?

Skomentuj

Nie mówimy o 12calowej wersji tego głosnika

Skomentuj

haha, wyobrazilem sobie dziesiątkę w 140 litrach i te 16Hz

Skomentuj

To puki co obudowa testowa ale nie słysze jakiegoś zamulania z jego strony.
                            Docelowo po odliczeniu wzmocnien ma byc około 95L

Skomentuj

Byly mds15? Bo to na zdjeciu to przeciez nie 10"

Skomentuj

To Mds12dvc

Skomentuj

Bo juz sie pogubilem w tych rozmowach. Tak to jest jak sie w pracy czyta

Skomentuj

na początku myślałem że to 10", ale coś magnes wydawał mi się dziwnie "mały" (oczywiście chodzi o proporcje względem kosza).

Skomentuj

przeciez na glosniku plyta CD lezala
                                      plyta ma 12cm

Skomentuj

140L to zdecydowanie za duzo dla tego glosnika
                                        Celowalbym w ok 60L

A w zamkniętej nie gra. Nie ma sensu nawet próbować.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          140L to zdecydowanie za duzo dla tego glosnika
                                          Celowalbym w ok 60L.
                                          Słyszales go w skrzyni +100 strojonej nizej niz 20hz??
                                          Zszedłem do strojenia 10hz i nadal zachowuje przyzwoita dynamike kopniaka
                                          Mysle ze 60L to strojenie uniwersalne łaczace kompakowe wymiary i w miare wysokie strojenie tak pewnie zaleca producent
                                          Poczytaj na niemieckich forach pare osób pakowało go w ponad 100-120L i stoiło bardzo nisko.
                                          Jest piekielnie szybki mimo ze to 12cali w takiej ogromnej budzie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X