Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W piątek otrzymałem paczuszkę z firmy Polink. Pierwszy raz zamówiłem dużą cewkę powietrzną z drutu 1.8mm! Tak, wiem - przesadziłem. Waga 1kg! Zabierze dużo objętości z obudowy :(. Rezystancja niższa od szpulowej
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Kryptoreklama GEMINI :razz:

Czyli do czego jest cewa ?

Skomentuj

Jak ją chcesz użyć do pułapki w zwrotnicy to ostro przesadziłeś bo pewnie koszt niezły.

Skomentuj

Właśnie jestem w trakcie lakierowania...

---------- Post dodany o 19:06 ---------- Poprzedni post o 19:00 ----------

.3lite
          Bez przesady, ja wariat?

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
            .3lite
            Bez przesady, ja wariat?
            Nigdy nic nie wiadomo

Skomentuj

musze sie brac za cos nowego :/
              scanow sie namnozylo na forum a ja na starych vifach jade

Skomentuj

Nie na temat...
                A czyli iluminatory (szatański wytwór) Uważaj bo jest legenda o takim co to takie już kupił i doprowadziły go o smutku, po czym słuch po nim zaginął :ohmy: (niczym z archiwum X)

Skomentuj

---------- Post dodany o 19:06 ---------- Poprzedni post o 19:00 ----------

.3lite
                  Bez przesady, ja wariat?
                  Straszne brzydactwa żeś spłodził. Ale nic. Ważne, że jesteś zadowolony. Tak powiadają.

Skomentuj

w wolnych chwilach robie nowe tyły do podłogówek bo stare były za ciężkie

P1030870.jpg

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                      A czyli iluminatory (szatański wytwór) Uważaj bo jest legenda o takim co to takie już kupił i doprowadziły go o smutku, po czym słuch po nim zaginął (niczym z archiwum X)
                      Tak słyszałem o nim :) Złego słowa na Illuminatory nie powiem. Odsłuchałem wiele wariantów zwrotnic i docelowej jestem pewien na 100%.
                      gooralesko - styl Proac takie sobie zażyczył kolega. Dla siebie 2 way już nigdy nie zrobię (chyba, że do kompa). Tylko trzy ścieżki.
                      Położyłem już nawierzchniowy... Ciekawe czy będę musiał jutro poprawiać :)
                      ruffpl a ta jabłoń to na co?

Skomentuj

Nie na temat...

ruffpl a ta jabłoń to na co?
                        Nie na temat...
                        Hmm...Chyba na Seas+ NeoCd, albo na coś innego co mi zalega w szafach. Chyba, że znowu mi się nadaży okazja kolejne głośniki kupić.

Skomentuj

Lakierowanie :)
                          Załączone pliki

Skomentuj

Do Scanów wystarczą proste skrzynki, a i tak kolumny dobrze wyglądają :)

Skomentuj

Akurat wg mnie te skrzynki mają za duży front w stosunku do głośników. Ale tak to jest jak się próbuje upchnąć w monitor głośnik, który potrzebuje od 15 do nawet 25 litrów (co kto lubi).
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                Lakierowanie
                                glosniki bys wyczyscil :p

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Akurat wg mnie te skrzynki mają za duży front w stosunku do głośników. Ale tak to jest jak się próbuje upchnąć w monitor głośnik, który potrzebuje od 15 do nawet 25 litrów (co kto lubi).
                                  Dokładnie to samo chciałem napisać.

KonradRak, jak kładło Ci się jabłoń?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    KonradRak, jak kładło Ci się jabłoń?
                                    Przej....e. Bardzo wymagający fornir. Na prasie potrafił pęknąć blisko krawędzi. Dobrze,że naprawę takich ubytków mam opanowaną. Kolejny problem który napotkałem:
                                    Jeden bok za krótko trzymałem na prasie (1h) i porobiły się góry-doliny. Musiałem wszystko zerwać, wyszlifować mdf i kleić na nowo (cały dzień zmarnowany). Tak więc nie polecam tego forniru początkującym.
                                    Jednak ze względu na wyjątkową urodę chętnie będę go stosował. Ostatnią warstwę lakieru jednak muszę poprawić...

Skomentuj

KonradRak nie Ty jeden w Radomiu popełniłeś taką cewę, ja jednak mam ją na sprzedaż - zakupiłem po niej toroidalną o mniejszej rezystancji :)

Kolumny malowane na mat? Jaki to lakier,technika - wygląda na zdjęciach przyzwoicie.

Skomentuj

Artur, to 2,7mH? Jeśli tak to szkoda, że się nie zgadaliśmy. Pozbyłbyś się 2kg miedzi w dobrej cenie :)
                                        Co do lakierowania to półmat, chyba gloss40. Lakiery ICA (izolant, podkład, nawierzchniowy). Mam problem z zapyleniem jak maluję 5 powierzchni na raz. Na zdjęciach tego nie widać ale jedna ścianka jest lekko zapylona.

Skomentuj

Mam problem z zapyleniem jak maluję 5 powierzchni na raz. Na zdjęciach tego nie widać ale jedna ścianka jest lekko zapylona
                                          Nie może tak być. Może lepkość lakieru zła lub za duże ciśnienie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X