Zamieszczone przez ruffpl
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaRuff powiedz mi czy ta skóra nie jest rozciągnliwa?
P1030919.jpg
Tak wygląda środek z zamontowanym tyłem. Prawie 2 godziny skręcania na 15 cm śruby, 2 złamane końcówki od wkrętary ( taniochy z wyprzedaży) i masa odcisków od śrubokręta. Ale czego się nie robi aby nie było żadnej szpary :glare:Last edited by ruffpl; 16.05.2013, 20:28.
Skomentuj
-
Zabawę czas zacząć :)
Projekt dolphina123 czyli zamknięta obudowa 10l na awx 5.1
Chwilowo surowe skrzynki mdf 22mm przycięte i z otworami pod głośniki z firmy basser. W planie mam w weekend oszpachlować, wyszlifować. Następny tydzień to bedzie oklejanie. Początek następnego miesiąca zamówię zwrotnice u dolphina. Jeżeli przetworniki będą dostępne na stronie STX to z końcem czerwca projekt będzie u mnie stał w pokoju i cieszył uszy :)Załączone pliki<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaProjekt dolphina123 czyli zamknięta obudowa 10l na awx 5.1
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaZałączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: DSC_0368.jpg Wyświetleń: 38 Rozmiar: 476.8 KB ID: 6919 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: DSC_0366.jpg Wyświetleń: 39 Rozmiar: 475.2 KB ID: 6918Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Kątów jeszcze nie ogarniam, to jest moje pierwsze diy. Nawet nie wiem co te 45 stopni by mi dało. Ale każdy kiedyś sie uczy, wiec może następny projekt będzie bardziej zaawansowany :-)<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaw weekend oszpachlować
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaJeżeli przetworniki będą dostępne na stronie STX to z końcem czerwca projekt będzie u mnie stał w pokoju i cieszył uszy
Skomentuj
-
Nie będzie dużo pracy ze szpachlowaniem to fakt, ale delikatne nierówności na złączeniach są... chcę to zrobić po pierwsze dla nauki po drugie zapewne im tym nie zaszkodzę :) W tle są stx fs 250 jeszcze z żółtymi głośnikami :) Jak ktoś chce posłuchać i jest blisko Bydgoszczy to zapraszam. Najlepiej z dobrym piecem bo mój jest ok ale chyba nie daje się jeszcze tym fs-om do końca rozkręcić.<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaKątów jeszcze nie ogarniam, to jest moje pierwsze diy. Nawet nie wiem co te 45 stopni by mi dało
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaSkładasz nawet bez lamelek. Ściskasz mocną taśmą czy pasami. Jednego dnia sklejone całe skrzynki. W małych monitorach najlepsze rozwiązanie. Brak klawiszowania, nie oklejasz HDF.
Skomentuj
-
Witam po prawie 5 latach przerwy.
Po kilku latach przerwy widze ze nieduzo sie zmienilo w dziale elektronika - wieszkosc to te same "konstrukcje" co kilka lat wczesniej.
Dzieku Bogu kolega Zbig preznie dziala w temacie (chwala mu za to).
Na zachente kilka propozycji z diyaudio.com. Bardzo polecam wzmacniacz vssa, prosty jak patyk a robi naprawde kawal dobrej roboty. (na screanach pomiar bez zobla i pi na wyjsciu, goly tranzystor)
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaglosnik dziala prawidlowo. slychac wyraznie jak wyskakuje ze szczeliny i nic mu sie nie dzieje!
Niestety rozwiązanie jednego problemu rodzi kolejny....
PS. czy to na pewno cewka wyskakuje ze szczeliny czy może zawieszenie wali o pierścień?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaTeraz uszkodzisz karkas cewki :P
Niestety rozwiązanie jednego problemu rodzi kolejny....
mam komplet glosnikow z kazda wada o ktorej rozmawialismy
1. rwące sie gorne zawieszenie
2. rwący sie dolny resor
3. rozwalajaca sie cewka :p
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaPS. czy to na pewno cewka wyskakuje ze szczeliny czy może zawieszenie wali o pierścień?
sprawnosc tego rozwiazania sprawdzilem recznie. przekosilem cewke i nigdzie sie nie blokuje
pozniej sygnal free-air i slychac charakterystyczne "strzelanie"
oryginal nie przezyje nawet jednego :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez woj999 Zobacz postaNa czym masz docięte formatki pod kątem 45st? Po złożeniu idealnie ostre krawędzie nadające się do fornirowania, czy raczej do zaokrąglenia frezem i lakierowania czymś?
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaMożna też zrobić to w domu frezem z łożyskiem ale szkoda czasu i drogich frezów.
a mi sie wszsytko popsulo z MDFem :(
Skomentuj
-
Na mojej pile da sie ciac pod 45 stopnie. Jednak najpierw musze pociac normalnie formatki z nieco wiekszym rozmiarem i dopiero pozniej docinam na 45 stopni, prawie jakbym "frezowal" pila. Metoda sprawdza sie dobrze dla obudow wielkosci monitora. Dla podlogowek ciezka sprawa, troche za mala pila. Musze jeszcze zaopatrzyc sie w nowa lamelownice.
Skomentuj
Skomentuj