Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Fotka z pola walki
    Dobry pomysł z tą budką ala Utopia, paczki wyglądają na smuklejsze i lżejsze.

Rozmawiałem z jednym użytkownikiem który byl u Ciebie na odsłuchu, mówił że te monitorki na wavecorze i aurumie grały naprawdę fajnie, nawet lepiej niż te na Usherach. Zgodzisz się z nim ?

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Dobry pomysł z tą budką ala Utopia, paczki wyglądają na smuklejsze i lżejsze.
      A to już zibiego kolumny, ja tylko robiłem pomiary i kleiłem zwrotnicę.

Rozmawiałem z jednym użytkownikiem który byl u Ciebie na odsłuchu, mówił że te monitorki na wavecorze i aurumie grały naprawdę fajnie, nawet lepiej niż te na Usherach. Zgodzisz się z nim ?
      Oczywiście, że się zgodzę. Nie przez przypadek ten user kupił je i będę je łączył z Usherem 8955a, które też kupił.
      Te Aurumy są bardzo nie doceniane. Dziś na forum pojawi się projekt tego monitora z pełnym opisem.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ale ja mówię o twoich pakach na Seasach i Morelu :) te zibiego jakoś do mnie nie przemawiają.

Tak się teraz zastanawiam nad tym co napisałeś, konkretnie to że chwalisz Auruma. Zawsze wszyscy zgodnie twierdzili, że to tweeter ma wiekszy wpływ na jakość zestawu. Może to zasługa wavecora ? :P

Skomentuj

Tak się teraz zastanawiam nad tym co napisałeś, konkretnie to że chwalisz Auruma
          Ja też chwalę bo też mam Auruma , Yoshi też chwali.
          Przypadek możesz wykluczyć

Skomentuj

Ale ja mówię o twoich pakach na Seasach i Morelu te zibiego jakoś do mnie nie przemawiają.
            A widzisz....pomieszało mi się. Moim kolumnom daleko do Utopii, są proste i są podzielone także od frontu co mocno wpływa na kształt charek.

Tak się teraz zastanawiam nad tym co napisałeś, konkretnie to że chwalisz Auruma. Zawsze wszyscy zgodnie twierdzili, że to tweeter ma wiekszy wpływ na jakość zestawu. Może to zasługa wavecora ? :P
            Tego Auruma miałem w kilku zestawach, z różnymi głośnikami i zawsze te zestawy charakteryzowały się bardzo dobrą średnicą. Wavecor jak na głośnik za 115zł jest bardzo dobry, na pewno lepszy od T9930. Ale to granie na pewno nie jest zasługą tylko i wyłącznie Wavecore'a.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
              Ja kładłem strasznie łamliwy forinr Yaroba(?) na zaokrągleniach o promieniu 7cm i poszło nadspodziewanie łatwo.
              czym tu sie chwalic?
              standardowy frez to R=11,1mm i ja na takich forniruje :p

Fotka z pola walki
              dobrze wiedziec ze nie tylko ja mam pokoj zawalony gratami

Skomentuj

Moim kolumnom daleko do Utopii, są proste i są podzielone także od frontu co mocno wpływa na kształt charek.
                Co nie zmienia faktu, że są ładne, grają pewnie fajnie i nie musiałeś wybierać pomiędzy kupnem mieszkania a kolumnami żeby je mieć :)

O Aurumie już kiedyś tutaj czytałem dobre opinie na jego temat, pytałem bardziej z ciekawości o to jak ten wavecore się sprawuje, też wielu z userów go chwali, czyżby był liderem w swojej cenie ? Znasz jakiś tweeter w okolicach 130 zł który mógłby z nim rywalizować ? Może AWX, Vify NE ?

---------- Post dodany o 18:54 ---------- Poprzedni post o 18:51 ----------

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                standardowy frez to R=11,1mm i ja na takich forniruje
                Może wyjdę na głupka, ale jak dla mnie to chyba im mniejszy promień to powierzchnia jest bardziej zagięta i trzeba mocniej sie nagimnastykować ?

Skomentuj

Co nie zmienia faktu, że są ładne, grają pewnie fajnie i nie musiałeś wybierać pomiędzy kupnem mieszkania a kolumnami żeby je mieć
                  Parę osób je słuchało i może się wypowiedzieć. Tanie też wcale nie były - Morele i Excele to nie są tanie głośniki. Ale dało się przeżyć.

Znasz jakiś tweeter w okolicach 130 zł który mógłby z nim rywalizować ? Może AWX, Vify NE ?
                  Vif nei słyszałem, od AWX wg mnie lepszy.
                  Last edited by LuSzTi; 30.05.2013, 19:17.

Skomentuj

Tanie też wcale nie były - Morele i Excele to nie są tanie głośniki.
                    Ale 300k jak Focal Utopia nie kosztowały :P

Skomentuj

Nie na temat...
                      Mam małe pytanko. Czy ustawienie rezystorów lub kondensatorów obok siebie w zwrotnicy, będzie miało jakieś negatywne skutki, tak jak jest to z cewkami :???:

Last edited by ruffpl; 30.05.2013, 20:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                        Mam małe pytanko. Czy ustawienie rezystorów lub kondensatorów obok siebie w zwrotnicy, będzie miało jakieś negatywne skutki, tak jak jest to z cewkami
                        Nie.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Ps. Czy rezystory ceramiczne i kondensatory mogą się dotykać obudowami?

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                            Ps. Czy rezystory ceramiczne i kondensatory mogą się dotykać obudowami?
                            Tak. Byle nie metalowymi wyprowadzeniami.

Skomentuj

Może wyjdę na głupka, ale jak dla mnie to chyba im mniejszy promień to powierzchnia jest bardziej zagięta i trzeba mocniej sie nagimnastykować ?
                              tak, zgadza sie. 1cm to przeciez duzo mniej niz 7cm

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                tak, zgadza sie. 1cm to przeciez duzo mniej niz 7cm
                                No to dobrze, mój tytuł inżyniera nie jest zagrożony :P musiałem Cię źle zrozumieć albo coś :) mniejsza z tym.

Skomentuj

im mniejsze r, tym latwiej polamac fornir

Skomentuj

aaaa już wiem czemu Cię nei zrozumiałem, myślałem że napisałeś że standardowy frez to 11,1 cm a nie mm. Niedopatrzenie z mojej strony, to dla tego. Ehh już sie skupić nie potrafię a tu się trzeba całą noc na kolosa uczyć, coś to ciemno widze

Skomentuj

W końcu jest:biggrin: Moja pierwsza w życiu własnoręcznie składana zwrotnica :biggrin:

zwrotnica.jpg

Skomentuj

U mnie w skrzynkach testowych siedzą nowe zabawki Mały włos, a dzisiaj byśmy je odpalili z Yoshim.
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                                          U mnie w skrzynkach testowych siedzą nowe zabawki Mały włos, a dzisiaj byśmy je odpalili z Yoshim.
                                          Potęga !!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X