Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
    A tak na marginesie, na strefie ktoś ma po 3,5 do sprzedania.
    http://www.strefacaraudio.pl/topic/3...a/#entry338232

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      wiem, ze sa na allegro itd
      ja chce wiedzieć jakie jeszcze można w ich miejsce włożyć
      lm4562

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
        Szkoda, że dla mnie tylko Wavecor TW030
        mozesz mi szybko odsluchac oba wavecory?
        mysle nad zakupem ktoregos, a ze wzgledu na cene i zastosowanie mysle raczej o mniejszym

Skomentuj

Paweł takie odsłuchy bez zwrotki na nic się zdadzą. Teraz nie mam czasu na pomiary i jakikolwiek prototyp. To co mogę powiedzieć o mniejszym to on na pewno nie ma tak wysokiej skuteczności (91dB). Sybilantów mniej niż z tego dużego. Za te pieniądze nie ma się co zastanawiać tylko kupować i łączyć z jakąś tanią 15 (AWX?). Przy następnym zamówieniu na pewno kupię je dla siebie i przetestuję z AWX (już długo przymierzam się do STX). Lekka membrana, tubka - będzie dobrze. Myślę, że 2500Hz spokojnie wytrzyma. Jak ogarnę Artę to zrobię pomiary zniekształceń, tylko czas, czas, czas...
          Kolega będzie go łączył z 7" Wavecor. Na pewno i ja się nimi pobawię ale nie wcześniej niż za miesiąc.
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

ja go chce do 3 drog wiec niski podzial nie potrzebny

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Jutro zasypuje piaskiem :)
              Masz te myszy gotowe?:)

Skomentuj

szkoda ze takie drogie bo bym sobie tez takie zrobil

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  ja go chce do 3 drog wiec niski podzial nie potrzebny
                  Zależy co stosuje jako średniak, poza tym niskie cięcia wg mnie i nie tylko mnie brzmią lepiej.
                  Ja kupiłem sobie TW30 ale z frontem 104mm (ma innym magnes) i będę go łączył z AC130Mk2 i 10 calowym AWX :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

MDS08 + GDM AWX + 22mm wavecor - taki mam plan, czasu brak

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    10 calowym AWX
                    ten lezy od 2 tygodni - tez brak czasu na zlozenie skrzyni :/

Skomentuj

U mnie na razie gra w TL z GDN 15 AWX w roli średniaka i aluminiowym Seasem
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A ta taśma to w jakim celu?

Skomentuj

Z racji, że to obudowa testowa to frezy pod głośniki nie są idealne, są trochę większe. Dzięki taśmie wyrównuję powierzchnie i ukrywam krawędzie - wbrew pozorom takie dodatkowe krawędzie wychodzą na pomiarze.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Masz te myszy gotowe?
                            Niestety mysz jest w takim stanie w jakim ją przedstawiłem wcześniej,ponieważ miałem co innego na głowie. Muszę pomyśleć i ją skończyć (ale już wiem że źle wymierzyłem skórę w miejscu zgięcia,czyli szyi,i nie będzie to chyba ładnie wyglądać... ale zobaczymy jak to się ułoży gdy zasypie piaskiem).

---------- Post dodany o 11:21 ---------- Poprzedni post o 11:20 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            wbrew pozorom takie dodatkowe krawędzie wychodzą na pomiarze.
                            A mógłbyś pokazać różnicę na tych pomiarach?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              MDS08 + GDM AWX + 22mm wavecor - taki mam plan, czasu brak
                              Bierz go bez wahania!
                              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Niestety nie, nigdy nie zachowuję pośrednich pomiarów, raz porównałem, zobaczyłem różnicę i teraz zawsze już kleję taśmą jak mam jakieś nierówności.

Skomentuj

Nic tak nie przekonuje jak wykonany samemu pomiar

Skomentuj

Widzieli jaki patent w XT25?
                                    http://www.ebay.com/itm/Vifa-TX25SC-...-/390311224951

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Dotknę palcem i nie ma zgrania fazowego :P hehe Ale do samochodu fajna opcja, ustawić i zakleić kropelką potem :) hehe

Skomentuj

Słupki gotowe:)
                                        Jak na pierwszą przygodę z żywicą itd wyszło całkiem nieźle:) Mogłem jeszcze raz przeciągnąć szpachlą bo są gdzie niegdzie małe pory ale i tak chyba ostatecznie coś naciągnę na nie:)
                                        Teraz pozostaje mi tylko czekać na wiosnę co będę mógł grzebać się z resztą:)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                          Słupki gotowe
                                          Słupki nie, trójkąty... :) Łukasz mi zawsze mówi, że to jest różnica.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X