Takie pytanko - kształtownik ze stali czarnej, zimnogięty - pokryte to jest na powierzchni takim czarnym nalotem, jakby tlenkiem choć rdza to nie jest (nie chodzi mi o warstwę oleju czy innego smaru którym zazwyczaj są lekko potraktowane świeże wyroby z huty). Jak się tego pozbyć, inaczej niż przez szlifowanie ? Macie jakiś pomysł ? Chcę osiągnąć efekt szczotkowanej stali a to czarne cholerstwo jest strasznie twarde i bardzo szybko degraduje papier ścierny.
heh z rozpedu napisalem .... jak zwał tak zwał ;p ... jak sie tą vifke dobrze zaaplikuje to bardzo fajnie gra w swojej cenie to bardzo dobry glosniczek tylko trzeba umiec ja zazwrotkowac ...
spojrz na to/ wolalbym wydać pieniądze na coś takiego i zrobić z tego front a obudowę w kremowej skórze. Mam trochę podobnego teaku z reszty blatu w kuchni, ale starczy tylko na 1 monitor lub suba :(
jak za egzotyk to cena wydaje sie byc dobra. sam fakt ze mozna kupic dowolny kawalek jest okazja
18 kPLN za metr sześcienny. Tymczasem np parkiet Jatoba wychodzi jakieś 7,5-8 kPLN za m3 (a wymagał więcej obróbki). Nie tak tanio. Napewno okazją jest możliwość kupienia dowolnego kawałka.
Mi strasznie podoba się orzech z tej aukcji, kiedyś popełnię kolumny z frontem z litego drewna orzecha (choć jest podobno podły w obróbce):
ja potrzebuje na chwile obecna drewna na boki wzmacniacza a'la "dolphin style"
moge miec tanio buk, ale klejonke :/
a tu jatoba idealnie pasujaca do kolumn
nie moge zlokalizowac tematu o potencjometrach dla systemu wielokanalowego...
http://mikrokoszalin.pl/potobr2x100kb-p-1211024.html probowalem takie cos zrobic samemu, ale mialem problemy z dorobieniem oski. tutaj wystarczy wymienic plytki na dowolne wartosci. a starych telpodow mam pelno
Skomentuj