Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Masz mnie

Dobra nazwa.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Moze i masz racje oby nie skończyło sie tylko na dużej górce.
      Nie kończy się :) Mam DXT. To właśnie celowy zabieg i nie ma żadnych problemów żeby w zwrotnicy wyrównać efektywność.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        hermes, piękny sterowniczek :)
        Dzięki, starałem sie jak mogłem :thumbsup:

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        Buchłem śmiechem, nie wiem jak to nazwać nawet
        "Just do it"
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
          Kupiłem drugi duży radiator dla symków i musiałem nowe "grajpudło" zrobić :P Nawet zamykane od góry jest
          To i tak wyglada lepiej niz moja lampucera wsadzona w segregator po Wally zwiedza świat.

Skomentuj

Po sprzedaniu Usherów kombinuję jak mogę aby dźwięk był zadowalający. Męczyłem się z ARZ-tkami,lecz to nie było to,brak pasma niskiego i wysokiego po prostu wkurzało. Dziś wykręciłem ARN-y 5614 http://reproduktory.tvm-valmez.cz/do...rn-5614-en.pdf z mojego dużego sprzętu przenośnego i spiąłem je razem z PJ-tkami,na jednym kondzie. Po włączeniu muzyki pomyślałem,jak mogłem tak długo słuchać ARZ-tek,trzeba było od razu podłączyć ARN-y :) Dźwięk jest zadowalający na tyle że już planuję zrobić obudowy,małe monitorki,zwykłe,proste,bez żadnych bajerów. Z racji kosza i niechęci do robienia frezu pod głośniki,monitorki będą miały siatkę no froncie. Zostało mi trochę forniru z 2,5 way STX-a,dąb czarny srebrny,więc i wykończenie będzie :)
            Załączone pliki

Skomentuj

dlaczego sprzedales ushery?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Potrzebowałem kasy :( i teraz żałuję...

Skomentuj

zbieraj zamowienia na kolumny i odkladaj na swoje

Skomentuj

Oczywiście :) Te monitorki zrobię na sprzedaż,przecież nie będę słuchał Tesli skoro wiem jak grają Ushery :)

Skomentuj

Prościej się nie dało :) Idę ciąć wiórówę...
                      Załączone pliki

Skomentuj

super rysunek!

Skomentuj

No na szybkiego robiłem,tylko po to aby nie zapomnieć wymiarów

Skrzynki sklejone,jak widać z płyt które miałem na stanie,jutro będę je szlifował i przygotowywał no fornirowania.
                          Załączone pliki

Skomentuj

Projekt w trakcie realizacji. Nie gra na razie jeden kanał nie wiedzieć czemu. Brakuje mi tylko jednego głośnikowca 5-53 i działającego kanału :) .
                            Poniżej film z uruchomionym jednym kanałem : http://www.youtube.com/watch?v=FRKKI...ature=youtu.be

Co się stanie jeśli pod odczep 4ohm podłącze zestaw głośnikowy o impedancji 6ohm?

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta
                              Co się stanie jeśli pod odczep 4ohm podłącze zestaw głośnikowy o impedancji 6ohm?
                              Prawdopodobnie świat się zakończy, mam nadzieję, że nie planowałeś tego robić w grudniu bo chyba wiem czego Majowie się bali...

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta
                                Projekt w trakcie realizacji. Nie gra na razie jeden kanał nie wiedzieć czemu. Brakuje mi tylko jednego głośnikowca 5-53 i działającego kanału :) .
                                Poniżej film z uruchomionym jednym kanałem : http://www.youtube.com/watch?v=FRKKI...ature=youtu.be

Wzrosnie niedopasowanie i tym samym poziom znieksztalcen... Policz przekladnie i dopasuj punkt pracy pentody pod 6ohm na wyjsciu...

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Skomentuj

Już działa drugi kanał :). Zapomniałem żarzyć drugiego kanału (jak mi to umknęło?). Dzięki dolphin :) .

Skomentuj

Powoli do przodu... już widzę jak będą ładnie wyglądać :)
                                    Załączone pliki

Skomentuj

Szybki projekt :) Kolor przypadkowy,w rzeczywistości będzie "dąb czarny srebrny",a dałem taki żeby obudowę odróżnić od maskownicy :)
                                      Załączone pliki

Skomentuj

nie rozumiem po co meczycie sie ze szpachlowaniem?
                                        nie lepiej wpuscic scianke troche glebiej i zfrezowac (sfrezowac?) nadmiar materialu na zero?
                                        po tym tylko lekki szlif papierkiem i gotowe

a zeby nie bylo ze kompletnie nic nie moge robic

zdjecie stare, ale nie mam aparatu przy sobie a zwrotnica dokladnie taka sama

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          nie rozumiem po co meczycie sie ze szpachlowaniem?
                                          nie lepiej wpuscic scianke troche glebiej i zfrezowac (sfrezowac?) nadmiar materialu na zero?
                                          Tak by było OK gdyby nie fakt,że klepki mam z odzysku,były nie równe i ciężko było je ustawić w odpowiedniej pozycji. Następnym razem gdy będę składał coś z gotowych formatek tak zrobię :)

Zwrotnica ładna

Skomentuj

Czaruję...
                                          X