Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Ja tez rozkminiam sprawe formatek cietych pod katem, ale raczej bez dobrej pily sie nie obejdzie.
    te byly ciete normalnie!
    tam gdzie kupuje plyty nie maja zadnej regulacji kata!
    frezowane pod katem w domu. i to z reki

Skomentuj

Marian ciekawe kto to na górę wniesie? :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        te byly ciete normalnie!
        Tak tak, rozumiem. Napisalem tylko ze rozmyslam nad dobra metoda ciecia formatek pod katem, bez frezowania.

Skomentuj

Testowalem takie rozwiazanie w zeszłym roku. Wszystko fajnie tylko sie cieżko składa.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bo uzyles sznurka zamiast tasmy

Skomentuj

To nie był sznurek. To była elastyczna linka
              Jak bym użył taśmy to bym nie widział jak ty czy wyszło prosto.
              A dzięki temu jest ok.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez bociek14 Zobacz posta
                To ja coś zamieszczę. Wszedłem jakiś czas temu w posiadanie większej ilości takich oto głośniczków tonsil-a. http://www.typyglosnikow.info/gd-8-12-15.php Po odsłuchach wydają się grać przyjemnie . Brakuje oczywiście górki ale idzie tego słuchać. Jako, że ostatnio mam trochę czasu to postanowiłem je w końcu wykorzystać i skonstruować coś "innego". Wymiary wzięte z kapelusza. Planuję je w całości tylko kleić a następnie polakierować. Cały "projekt" traktuję jako zabawę i eksperyment.
                Popatrz tutaj:
                http://www.visaton.com/en/bauvorschl...gue/index.html

Skomentuj

Panowie, orientujecie się gdzie mogę zakupić przełącznik obrotowy z ośką jak w potencjometrze do załączania wzmacniacza?
                  Zamiast wciskanego przycisku chciałbym zrealizować to za pomocą osobnej gałki.
                  Będę wdzięczny za pomoc.

Skomentuj

Po sprzedaniu Usherów trzeba na czymś słuchać muzyki,w tym celu połączyłem wykastrowaną ARZ-tkę z Visatonem TW70 od Łukasza. Musiałem dać na ARZ-tkę rezystor,TW70 nie dorównywał SPL-em :) No jakoś to gra,całość podparta subem w linii na GDN-22-300-8-SW.
                    Załączone pliki

Skomentuj

Małe lakierowanie, dostały pięć warstw Vidaronu lakierobejcy :) a w tle nadstawka

Last edited by piglet11; 22.09.2012, 12:33.

Skomentuj

a jaki to fornir? fajne słoje.

Skomentuj

To jest jakiś heban, nie pamiętam dokładnie nazwy.

Skomentuj

Panowie, pytanie - dajecie jakąś uszczelkę pomiędzy głośnik a obudowę ? Jeżeli tak to co, ja myślałem o cieniutkiej gąbce lub minimalnym "maźnięciu" silikonem.

Skomentuj

Możesz dać cienką piankę polietynelową (taka jak pod panele podłogowe). Ja do głośników niskotonowych w obudowie zamkniętej daję gumową uszczelkę do okien i przyklejam ją do kosza głośnika. Po przykręceniu głośnika taki sub jest idealnie "szczelny".

Skomentuj

zalezy od glosnika i od jakosci wykonania podfrezowania
                                jak ladnie wyfrezowany MDF, nie polakierowany to nic nie potrzebujesz

jak juz musisz dac to daj specjalne uszczelki piankowe pod glosniki. to cos takiego jak pod profile regipsowe, tylko mniejsze

Skomentuj

Moja nowa konstrukcja na etapie budowy. Projekt Traxmana z Triody. Czekam na drugie głośnikowe tg5-53 i ts do przewinięcia. Dwa popołudnia zerwane. Pozostało dodać dwa kondensatory nie do "dostania" :) , nowe lampki zamówione, pozworkować konfigurację i podłączyć trafa i voila'!

link bo coś zdjęcia nie dodało z fotosika : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...03e10ef13.html

Skomentuj

A ja z nudów sprawdzam który głośnik lepiej zagra w mojej kompaktowej linii. Docelowo ma być GDN-22-300-8-SW (do niego projektowałem skrzynkę),ale akurat mam pod ręką GDN-22-140-8-SCX więc robię testy. Moim zdaniem lepiej gra 22-300,nie dlatego że linia akurat była projektowana pod niego,ale z powodu dźwięku jaki wytwarza 22-140,to jest natarczywe "trrrrrr trrrrrr trrrrrr" (opisywałem to już gdy robiłem "jazz projekt",tam również testowałem oba głośniki). Głośnik jest sprawny w 100%,po prostu ta jego barwa dźwięku mi się nie podoba. Zrobię próby z wytłumieniem jeszcze i zobaczymy co z tego wyjdzie.
                                    Załączone pliki

Skomentuj

Mały symasym. Niestety bardzo się grzeje, wygląda na to, że będę musiał kupić trafo o niższych napięciach. Teraz po wyprostowaniu mam 2x32V, prąd spoczynkowy 21mA i po ok. 10 minutach na "biegu jałowym" radiator ma 60*C (wg multimetru).
                                      Załączone pliki

Skomentuj

La'Mefenzo kup większy radiator. Jak mocno sie grzeje moze wpada w oscylacje?

Skomentuj

na takim radiatorze ja mam 2xTDA7294 ktore daja 20-25W i mocno sie rozgrzewa!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X