Obudowa zmasakrowala charke tego t9950 przez co musial ja zalatac tym pomniejszonym kondem....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Adam, moim zdaniem ta zwrotka jest po prostu lipna co już nawet Yoshi wspominał w moim temacie.
http://daudio.eu/download/Arpgeggios_Project.pdfLast edited by .3lite; 18.07.2012, 21:39.
Skomentuj
-
Nie wiem czy jest lipna, ale gra bardzo przyjemnie, zdobędę ciekawszą to się porówna;-)
Dodam, że mam porównanie do projektu akkusa 8935A + 9930 i różnica jest na mega plus dla 8948A + 9950. Nie ma o co się spierać, staram się być subiektywny w ocenie i myślę, że całkiem dobrze mi to wychodzi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaprzecwiczylem kilka roznych filtrow pod 9950 i wg mnie najlepiej gral przy III rzedzie (jak u yoshiego)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaAdam, moim zdaniem ta zwrotka jest po prostu lipna co już nawet Yoshi wspominał w moim temacie.
Jedna jest zbyt skomplikowana jak na użyte głośniki , 2x 3 rząd ,szczególnie do 8948a? No bez jaj ! Pozatym te filtry są fatalne, mają duże dobrocie, ch-ka kopułki jest wręcz podbita. Ch-ki sa bardzo strome, zupełnie niepotrzenie.
Drugi układ jest poprawniejszy od strony koncepcji ale zróbmy to dobrze a nie z dziurą w środku pasma podczas gdy same przetworniki mają ch-ki gładkie jak pupcia niemowlaka, szczególnie jak sie popracuje nad obudową i nie ma ostrych krawędzi itd to zarówno 8948a jak 9950 wypadna pięknie w pomiarach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaĆwiczenia z pętli mas :)
Już dziś i tak nie dam rady rozpętlić tego.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Skomentuj
-
Oczywiście wszystko oddzielnie gra normalnie, w kupie -- buczy słyszalnie
Już dziś i tak nie dam rady rozpętlić tego.
Dostroiłeś już zwrotnice? Ja się pięknie wpakowałem w kłopoty, zostawiając sobie tak małe pole manewruZrobiłem wersje jakby ostatczeną, już wszystko dokładnie polutowane, a teraz dopiero zabrałem się za strojenie. I o ile kompensacja BSF, zmiana f. odcięć i "psucie" filtrów nie stanowi problemów, o tyle by zmienic rzad filtracji bede juz musiał rozlutowac kilka rzeczy.
Skomentuj
-
Po dłuższym etapie "studiowania" wiedzy lampowej i schematów przyszedł czas na lampkę. Mam to co niezbędne ze starej Unitry T6105. TG5-53 i PCl-ki + masę podstawek a oto dawca podstaw : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7f81d169c.html
Mam jeszcze kilka odbiorników w zanadrzu więc to dopiero początek.
Skomentuj
-
A o to moja dzisiejsza zabawa:
Na początek zaplecze techniczne:)
Wyniki 2h pracy (obudowa testowa do pomiarów):
Przymiarka do kolejnego etapu:
No i na koniec po pracy trzeba bylo zrobic cos do jedzenia a do tego przydalo sie dwa miesiace pracy mojego Taty, niestety jeszcze nie dokonczone, ale grill juz funkcjonuje:
Skomentuj
-
Chciałem wyrzucić dzisiaj sub VK, który jakiś czas już mi wadzi w pokoju... No i niechcący przymierzam STXa, który już jakiś czas leżakuje w szafie no i wszystko pasuje...
http://stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html
I jak się tu pozbyć suba VK?
Obudowa 34litry strojona na ok 44Hz... Będzie coś z tego?
Problem w tym, że muszę znaleźć teraz jakiś panel do niego (frez275x220, otwór248x192).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaA o to moja dzisiejsza zabawa:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaWyniki 2h pracy (obudowa testowa do pomiarów):
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postal22? nie chwaliles sie :p
---------- Post dodany o 05:27 ---------- Poprzedni post o 05:24 ----------
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaCoś czuję, że kolejny projekt 3 dróg się szykuje:)
P.S. a głośniki to L22, fw146 i 9950
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postafw146 i 9950Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaNo i na koniec po pracy trzeba bylo zrobic cos do jedzenia a do tego przydalo sie dwa miesiace pracy mojego Taty, niestety jeszcze nie dokonczone, ale grill juz funkcjonuje:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaWłaśnie taki duecik chodzi mi po głowie od pewnego czasu. Bardzo jestem ciekaw jak się zgrają.
Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
Skomentuj
Skomentuj