Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa zmasakrowala charke tego t9950 przez co musial ja zalatac tym pomniejszonym kondem....

Skomentuj

Ćwiczenia z pętli mas :)

Skomentuj

Adam, moim zdaniem ta zwrotka jest po prostu lipna co już nawet Yoshi wspominał w moim temacie.

http://daudio.eu/download/Arpgeggios_Project.pdf
        Last edited by .3lite; 18.07.2012, 21:39.

Skomentuj

Nie wiem czy jest lipna, ale gra bardzo przyjemnie, zdobędę ciekawszą to się porówna;-)

Dodam, że mam porównanie do projektu akkusa 8935A + 9930 i różnica jest na mega plus dla 8948A + 9950. Nie ma o co się spierać, staram się być subiektywny w ocenie i myślę, że całkiem dobrze mi to wychodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            przecwiczylem kilka roznych filtrow pod 9950 i wg mnie najlepiej gral przy III rzedzie (jak u yoshiego)
            Zawsze chwaliłem III rząd dla głośników wysokotonowych, ale w mordę jeża w moim projekcie z HDS164 lepiej się zgrywa II rząd dla 9950. Może na 3 rzędzie jest ciut lepsza barwa, ale się to nie zgrywa i całokształt jest gorszy.

Skomentuj

yoshi pisal, ze tez zgral go raz na II rzedzie i dawal rade
              wiec nie ma sie czym przejmowac
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Adam, moim zdaniem ta zwrotka jest po prostu lipna co już nawet Yoshi wspominał w moim temacie.
                Nie żebym jakoś specjalnie reklamował swoje zwrotki jako najlepsze ale po prostu ww. zwrotnice mają moim zdaniem gruntowne błędy. Oczywiście działają i konstrukcja będzie grać (może na ucho nawet lepiej od mojej, nie wiem, nie sprawdzałem ich) , TYLKO, że od strony sztuki projektowania zwrotnic można to zrobić lepiej, poprawniej.

Jedna jest zbyt skomplikowana jak na użyte głośniki , 2x 3 rząd ,szczególnie do 8948a? No bez jaj ! Pozatym te filtry są fatalne, mają duże dobrocie, ch-ka kopułki jest wręcz podbita. Ch-ki sa bardzo strome, zupełnie niepotrzenie.

Drugi układ jest poprawniejszy od strony koncepcji ale zróbmy to dobrze a nie z dziurą w środku pasma podczas gdy same przetworniki mają ch-ki gładkie jak pupcia niemowlaka, szczególnie jak sie popracuje nad obudową i nie ma ostrych krawędzi itd to zarówno 8948a jak 9950 wypadna pięknie w pomiarach.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                  Ćwiczenia z pętli mas :)
                  Oczywiście wszystko oddzielnie gra normalnie, w kupie -- buczy słyszalnie :)
                  Już dziś i tak nie dam rady rozpętlić tego.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Oczywiście wszystko oddzielnie gra normalnie, w kupie -- buczy słyszalnie
                    Już dziś i tak nie dam rady rozpętlić tego.
                    U mnie pomogła metoda najprostsza,a zarazem najdroższa - dwa trafa, dwa zasilacze, a więc dual mono. Nie ma prawa buczeć.

Dostroiłeś już zwrotnice? Ja się pięknie wpakowałem w kłopoty, zostawiając sobie tak małe pole manewru Zrobiłem wersje jakby ostatczeną, już wszystko dokładnie polutowane, a teraz dopiero zabrałem się za strojenie. I o ile kompensacja BSF, zmiana f. odcięć i "psucie" filtrów nie stanowi problemów, o tyle by zmienic rzad filtracji bede juz musiał rozlutowac kilka rzeczy.

Skomentuj

Po dłuższym etapie "studiowania" wiedzy lampowej i schematów przyszedł czas na lampkę. Mam to co niezbędne ze starej Unitry T6105. TG5-53 i PCl-ki + masę podstawek a oto dawca podstaw : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7f81d169c.html

Mam jeszcze kilka odbiorników w zanadrzu więc to dopiero początek .

Skomentuj

Pamiętaj że TG5-53 są pod kolumny 4ohm. Chyba, że przeliczysz sobie układ pod 8, ale łatwo nie będzie. Lepiej sprawują się TG2,5 (5kohm/8ohm)

PS. Masz jakiegoś TS30 na sprzedaż?

Skomentuj

Dolph, niestety nie mam innego niż TG5-53 a i nie mam TS30. Długo polowałem na TG2,5 na Allegro ale czajenie się na aukcje i licytacje z poziomu pracy nie przyniosły efektów. Zawsze mnie ktoś ubiegł/przelicytował :huh: .

Skomentuj

A o to moja dzisiejsza zabawa:
                            Na początek zaplecze techniczne:)

Wyniki 2h pracy (obudowa testowa do pomiarów):

Przymiarka do kolejnego etapu:

No i na koniec po pracy trzeba bylo zrobic cos do jedzenia a do tego przydalo sie dwa miesiace pracy mojego Taty, niestety jeszcze nie dokonczone, ale grill juz funkcjonuje:

Skomentuj

Chciałem wyrzucić dzisiaj sub VK, który jakiś czas już mi wadzi w pokoju... No i niechcący przymierzam STXa, który już jakiś czas leżakuje w szafie no i wszystko pasuje...
                              http://stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html
                              I jak się tu pozbyć suba VK?
                              Obudowa 34litry strojona na ok 44Hz... Będzie coś z tego?
                              Problem w tym, że muszę znaleźć teraz jakiś panel do niego (frez275x220, otwór248x192).

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                                A o to moja dzisiejsza zabawa:
                                l22? nie chwaliles sie :p

Skomentuj

Wyniki 2h pracy (obudowa testowa do pomiarów):
                                  Coś czuję, że kolejny projekt 3 dróg się szykuje:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    l22? nie chwaliles sie :p
                                    A tak L22rn4x/p, to co Ty moich postów nie czytasz?:P

---------- Post dodany o 05:27 ---------- Poprzedni post o 05:24 ----------

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                    Coś czuję, że kolejny projekt 3 dróg się szykuje:)
                                    Staram się zrobić mały projekcik 3-way. Narazie prototyp obudowy, następnie zabawa z obudową i na koniec pomiary. Tylko problem u mnie ze zwrotnicą, ale tym będę się martwił puzniej:)
                                    P.S. a głośniki to L22, fw146 i 9950

Skomentuj

fw146 i 9950
                                      Właśnie taki duecik chodzi mi po głowie od pewnego czasu. Bardzo jestem ciekaw jak się zgrają.
                                      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
                                        No i na koniec po pracy trzeba bylo zrobic cos do jedzenia a do tego przydalo sie dwa miesiace pracy mojego Taty, niestety jeszcze nie dokonczone, ale grill juz funkcjonuje:
                                        fajna wedzarenka!

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                          Właśnie taki duecik chodzi mi po głowie od pewnego czasu. Bardzo jestem ciekaw jak się zgrają.
                                          No ja również, w sumie 9950 to przypadek bo już nie było 9930 i z musu musiałem brać. Fw146 to pomysł LuSzTi-ego i zibiego bo sporo tańsze od seasow alu a nie powiedziane że na średnicy nie będą grały lepiej. Z chęcią bym l22 wsadził w tl ale nie mam zielonego pojęcia o tej konstrukcji. Więc narazie 35l i br

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Czaruję...
                                          X