Napisz lepiej co trzeba zmodyfikować w zwrotnicy aby wyeliminować błąd, który posiada. Tylko zmiana polaryzacji tweetera czy coś jeszcze?
Czy cos jeszcze to pytaj jamess8'a. Z tego co pamietam, wykres czestotliwosci przetwarzania wygladal przyzwoicie po zmianie biegunowosci stad juz chyba wiecej sie z tego zestawu nie wycisnie.
Ach ciągle patrzysz na HDS164 przez pryzmat HDS134. HDS164 jest super głośnikiem i 250zł jest na pewno warty.
Roznice pomiedzy tymi glosnikami na pewno wystepuja ale nie uwazam, zeby byly az tak duze. Z technicznego punktu widzenia jego wiekszy braciszek lepiej sobie poradzi na dole oraz na nizszej srednicy, natomiast wyzej to juz lepiej powinien grac HDS134. Mozliwe, ze 134 byl nie do konca udanym glosnikiem, bo juz nawet nie mozna go nigdzie dostac :p ale w bezposrednim porownaniu z ZA14W08 to duzo do powiedzenia nie mial.... szczegolnie jak jeszcze uwzgledni sie fakt, ze byl drozszy od niego...
Cena przyzwoita. Niewiele więcej zapłaciłem za Daytona RS270S. W OZ 60L schodzi do 37Hz (-3dB) więc bardzo ładnie. Opóźnienie poniżej 6ms. Pod warunkiem, że mogę wierzyć wykresom.
Mozna wierzyc :) ale musisz mocniej wytlumic obudowe, bo powstaly fale stojace.
gdybym mial takie warunki...
primo - kolektor to masz np sciekowy :P
to jest korektor fazy
secundo - daj zonie nie mowiac ile to kosztuje. powinno sie udac
Primo - literówka lub pomyś że seplenie:)
secundo - jak bym jej dał to bym mial róż lub teraz w modzie ponoć miętowy... od kiedy pamietam to byl zapach lub smak a tu czlowiek całe życie się uczy:)
UniAmp...
Wersja buforem lampowym na ECC88... Załączanie buforów odbywać się będzie po przez podanie napięcia na bufor oraz na przekaźniki, które zmienią tor sygnału wejściowego. Bez zasilania sygnał będzie podawany bezpośrednio na UniAmpa...
Czemu 2 bufory? W zasadzie dla ozdoby... Jeszcze nie wiem czy używać drugiego i kążdy wykorzystywać osobno w połowie... Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Już stoi w domu i robi za podstawke do żelazka:)
Z racji, iż br jest od spodu zastosowałem highendowe stopki:)
No i gniazda, są 3 pary aby łatwo można było wykonywać pomiary i przełączać głośniki. I tu ciekawostka: kupione u mnie w miescie za 3,5zl za szt, niestety tylko mieli czerwone, jak beda mieli wiecej i parami to chyba kupie na zapas.
A teraz troche danych tech, obudowa pod L22 ok 38l i br 7,5cm o dł 32cm. Wymiary całej kolumny to 100x25,5x35cm. Br to dwa tunele złączone razem o dl 16cm.
Narazie wygrzewam L22 i myslę, że jakoś blisko weekendu zaczne wykonywać pomiary. Musze tylko komputer doprowadzic do porządku.
Bingant w swoich Illuminatusach przeniósł BR spod spodu na front i stwierdził, że bas nabrał życia.
Kwestia nieodpowiedniego strojenia, czy BR od spodu negatywnie wpływa na brzmienie?
BR od spodu może tłumić energię tylnej strony membrany głośnika jeśli przerwa między spodem kolumny a podłogą jest zbyt mała. Być może tak było w jego Illuminatusach z BRem na dole.
Skomentuj