Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
    szkoda tylko że skaj na froncie
    Dlaczego? nie podoba się?

Dla ścisłości,to jest eko skóra. Jeśli chodzi o wytrzymałość to nic się z tym nie dzieje przez lata (chyba że mówimy o blaknięciu,ale nic na ten temat nie wiem). Poprzedni projekt robiłem tą samą eko skórą 2 lata temu,kolumny dziś wyglądają jak nowe.

Skomentuj

Komu komu zwrotki pod PJtki, PCtki i inne drogie rzeczy? :)
      Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Komu komu zwrotki pod PJtki, PCtki i inne drogie rzeczy? :)
        ładny Hałda :thumbsup:

Skomentuj

ooo - gdzie to kupiles?

przy takiej ilosci faktycznie mozna pomyslec o produkcji zwrotnic

Skomentuj

Po pierwszych odsłuchach monitora dochodzę do wniosku,że w porównaniu z TL monitor,a dokładnie obudowa BR gra inaczej. To jest oczywiste,ale nie tylko basem się różnią a średnimi tonami również,co za tym idzie,każdy z projektów gra inaczej. (na razie odsłuchuję po jednej kolumnie)

Bas jaki jest w BR każdy wie,więc opisywać nie będę. Średnica jest na pierwszym planie przed głośnikami,lub jak kto woli,na membranie,szczegółowa,gra w punkt...

...w TL zaś średnica jest na membranie,jak również za nią,tak jak by drugi głośnik był za tym pierwszym (takie mam odczucie). Brzmi to trochę tak jak by obudowa nie była wytłumiona (wtedy powstaje lekki pogłos,czym to jest spowodowane również każdy wie),jednak linię mam wytłumioną w 100% za głośnikiem,więc rezonansów nie ma.

Siedzę i słucham,przełącznikiem przełączam sobie obie kolumny,raz jedną raz drugą... i nie mogę na razie stwierdzić która konstrukcja gra (dla mnie) lepiej :) Ciekawe jak to wypadnie w stereo,tylko że wtedy już nie będę miał porównania bezpośredniego gdyż nie mam tyle głośników,zostaje tylko porównanie z pamięci.

Skomentuj

Dolphin

a może dałoby się dokonać adaptacji tych zwrotnic pod 14SK + Pj? Jeśli cena była by atrakcyjna 100% zainteresowania z mojej strony.

Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                szkoda tylko że skaj na froncie

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Dla ścisłości,to jest eko skóra
                Marian... :flapper: skaj to jest eko skóra

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                  Dolphin

a może dałoby się dokonać adaptacji tych zwrotnic pod 14SK + Pj? Jeśli cena była by atrakcyjna 100% zainteresowania z mojej strony.

Jacek Zieliński
                  Oczywiście :) Nie mniej dzisiaj już nie mam siły i jutro będę to wszystko liczył, co czego ile jest.

Skomentuj

Jeden monitor prawie polakierowany :) Półmacik :)
                    Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Jeden monitor prawie polakierowany :) Półmacik :)
                      Bardzo równomiernie wyszło.

Jaki lakier i jaka metoda lakierowania?

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                        Jaki lakier i jaka metoda lakierowania?
                        Warstwa poliuretanowego i 3 warstwy akrylowego,wszystko pędzlem.

Skomentuj

Paweł pamiętasz proste deski z castoramy:-)? Kolumny będą lakierowane na czarny metalik.

Skomentuj

Proste to one nie byly! czym to wykonczone? Szpachla + podklad?
                            Zaokragliles krawedzie?

Skomentuj

Można to nazwać podkładem:-) Całe szpachlowane, ale masakra z tym osb(czy jakoś tak). Naciągnęło i szpachli i farby. A dwie te najmniejsze to było totalne nieporozumienie. Tak krzywo przyciętych nigdy nie widziałem:-) Naszczęście ogarnięte;-) Rogi nie zaokrąglane, ale szpachlowane.

Poniedziałek - Wtorek lakierowanko.

Skomentuj

To bylo MFP - cos pomiedzy osb a wiorowka. Narozniki trzeba bylo zaokraglic - farba by sie lepiej trzymala

Zrobiles zdjecie tych formatek? Jakbym cial to recznie to by bylo dokladniej!
                                Chyba dlatego maja w casto informacje o minimalnym rozmiarze formatki

Skomentuj

Jeśli mogę ci coś podpowiedzieć to:

- Zastosuj podkład.
                                  - odstaw na minimum 7 dni, w możliwie ciepłe miejsce.
                                  - szlifowanie i dopiero lakier

:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    Chyba dlatego maja w casto informacje o minimalnym rozmiarze formatki
                                    Ograniczenia są ponieważ, ubezpieczenie nie obejmuje szkody gdyby odcieli sobie palec w czasie pracy przy małych formatkach. Tłumaczył mi to kiedyś pan w casto.

Skomentuj

Aczkolwiek to zależy od osoby, która siedzi na stolarni. Trzeci raz kupowałem formatki na małe monitorki, gdzie największa miała jakieś 30x16cm (nie pamiętam dokładnie) i nie było żadnych problemów, żeby mi to pocięli. Łącznie zamawiałem elementy na 11 obudów i tylko raz nie wyrobili się z robotą na czas, bo gościu, który przyjmował zlecenie przekazał to na następną zmianę, a chłopakom nie chciało się ciąć drobnicy (24 kawałki) i w grzeczny sposób kazali mu spier.... więc musiałem czekać aż tamten będzie w pracy
                                      W każdym bądź razie wszystko zależy od tego kto jest na stolarni. Jedni potną mniejsze formatki, innym się nie będzie chciało.

Skomentuj

Zamieszczone przez xCzarny Zobacz posta
                                        a chłopakom nie chciało się ciąć drobnicy (24 kawałki) i w grzeczny sposób kazali mu spier.... więc musiałem czekać aż tamten będzie w pracy
                                        Trzeba było iść do działu obsługi klienta i złożyć skargę a nie pokornie czekać na "właściwego" gościa. Stolarz w castoramach i innych marketach musi przyjąc zlecenie ale jego odbiór może conajwyżej przełożyć o jeden lub kilka dni jeśli ilość formatek jest duża. Odmówić nie ma możliwości.

Skomentuj

W Krakowskiej Castoramie na pilotów wisi karteczka że mniejszych jak 10x10cm nie tną, ale kto chce takie małe? :) Problemem jest tez, gdy chce się małe - tzn np. 8x150cm do małych głośniczków czy czegoś, to też nie chcą ciąć.

Pamiętam też sytuacje jak bawiłem się w estradę i potrzebowałem dociętych 82szt płyt na horny, kazali mi czekać 4 dni, a i tak jak zajechałem po 4 dniach, to cieli je przy mnie i zajęło im to 2h...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X