Jak masz pazurki to ok. Myślałem, że bez nich chcesz 40mm śruby :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaMęska decyzja.
Chcę mieć znowu lampę .
Hybryda leci pod młotek lub do utylizacji jak się nie sprzeda.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPrzeciez lampa to same zniekształcenia! ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaały czas nawiercam wiertłem 3,5mm i wkręcam śrubę M4
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaMęska decyzja.
Chcę mieć znowu lampę
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMam rozumieć że wkręcasz śrubę w drewno? Ja kiedyś tak robiłem,ale to było daaawno gdy wkręcało się byle co,żeby tylko trzymało. W sumie jak śruba będzie długa to nie ma co się martwić o "moc trzymania głośnika"...
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaKuba, mogłeś się nie przyznawać Trochę wstyd, żeby taki doświadczony forumowicz, takie rzeczy...
Skomentuj
-
Też przyznam się że tak robiłem, ale po 10x wkręcania i wykręcania głośników po prostu śruba się nie trzyma, bo gwint w MDFie się obrobił.
A to zmienić wytłumienie, a to korekta w zwrotnicy, a to znowu wyjąć wytłumienie i drewniany gwint leci. Nie mam nic do tego sposobu, jednak wolę wkręcić wkręta z krzyżykiem niż na siłę śrubę z imbusem czy torxem. Dodatkowo w którymś temacie SW przedstawiał zmiany odnośnie siły(momentu) dokręcania głośnika na coś - nie pamiętam na co.
Ale to moje własne zdanie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaAle za to ładnie się świeci :P
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaTak właśnie robię.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaSpokojnie, ja wiem, że "się trzyma", ale do drewna i materiałów drewnopochodnych są wkręty Chodzi o zasadę.
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaTeż przyznam się że tak robiłem, ale po 10x wkręcania i wykręcania głośników po prostu śruba się nie trzyma, bo gwint w MDFie się obrobił.
A to zmienić wytłumienie, a to korekta w zwrotnicy, a to znowu wyjąć wytłumienie i drewniany gwint leci. Nie mam nic do tego sposobu, jednak wolę wkręcić wkręta z krzyżykiem niż na siłę śrubę z imbusem czy torxem. Dodatkowo w którymś temacie SW przedstawiał zmiany odnośnie siły(momentu) dokręcania głośnika na coś - nie pamiętam na co.
Ale to moje własne zdanie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postato jest jedyny powod dlaczego mialbym sobie robic lampe
Skomentuj
-
W nowościach od Seasa ciekawy głośnik do oversized 2-way:
http://www.seas.no/index.php?option=...ers&Itemid=272Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj