Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak masz pazurki to ok. Myślałem, że bez nich chcesz 40mm śruby :)

Skomentuj

Ja mam pelno takich walcowych i M4 i M5. Ale bym polecal "grzybka" niz walec
      Ile potrzebujesz? I okresl dokladnie dlugosc

Skomentuj

Męska decyzja.
        Chcę mieć znowu lampę .
        Hybryda leci pod młotek lub do utylizacji jak się nie sprzeda.
        Budka Dolphin-a ugości prawdziwą lampę.
        Zostało zamówić nową blachę na górę.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          Męska decyzja.
          Chcę mieć znowu lampę .
          Hybryda leci pod młotek lub do utylizacji jak się nie sprzeda.
          Przeciez lampa to same zniekształcenia! ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Przeciez lampa to same zniekształcenia! ;]
            Ale za to ładnie się świeci :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              ały czas nawiercam wiertłem 3,5mm i wkręcam śrubę M4
              Mam rozumieć że wkręcasz śrubę w drewno? Ja kiedyś tak robiłem,ale to było daaawno gdy wkręcało się byle co,żeby tylko trzymało. W sumie jak śruba będzie długa to nie ma co się martwić o "moc trzymania głośnika"...

Skomentuj

nawiercam wiertłem 3,5mm i wkręcam śrubę M4
                Kuba, mogłeś się nie przyznawać Trochę wstyd, żeby taki doświadczony forumowicz, takie rzeczy...

Skomentuj

Męska decyzja.
                  Chcę mieć znowu lampę
                  Ładne trafka,czy będzie to williamson?

Skomentuj

Wpisz śruba imbusowa M4x40 i będziesz miał co chcesz. Te 10 zł można wydać na te śrubki wykańczające. Sam kupowałem na allegro.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Mam rozumieć że wkręcasz śrubę w drewno? Ja kiedyś tak robiłem,ale to było daaawno gdy wkręcało się byle co,żeby tylko trzymało. W sumie jak śruba będzie długa to nie ma co się martwić o "moc trzymania głośnika"...
                      Tak właśnie robię. W szufladzie pazurków leży ponad setka i... właśnie, leży bo są bezużyteczne. Jak ma się pojęcie jak dokręcać śrubę, to trzyma lepiej po roku niż pazurek, który potrafi odpuścić. Przerabiałem temat i wróciłem do tego jak się zaczynało...

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                      Kuba, mogłeś się nie przyznawać Trochę wstyd, żeby taki doświadczony forumowicz, takie rzeczy...
                      Wyjaśnij mi proszę o co chodzi, bo wydaje mi się, że słabe pojęcie masz na ten temat albo w ogóle go nie masz.

Skomentuj

Spokojnie, ja wiem, że "się trzyma", ale do drewna i materiałów drewnopochodnych są wkręty Chodzi o zasadę.

Skomentuj

Też przyznam się że tak robiłem, ale po 10x wkręcania i wykręcania głośników po prostu śruba się nie trzyma, bo gwint w MDFie się obrobił.

A to zmienić wytłumienie, a to korekta w zwrotnicy, a to znowu wyjąć wytłumienie i drewniany gwint leci. Nie mam nic do tego sposobu, jednak wolę wkręcić wkręta z krzyżykiem niż na siłę śrubę z imbusem czy torxem. Dodatkowo w którymś temacie SW przedstawiał zmiany odnośnie siły(momentu) dokręcania głośnika na coś - nie pamiętam na co.

Ale to moje własne zdanie.

Skomentuj

Ale za to ładnie się świeci :P
                            to jest jedyny powod dlaczego mialbym sobie robic lampe

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Tak właśnie robię.
                            no patrz, a ja kupilem specjalnie wkrety... :/

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                              Spokojnie, ja wiem, że "się trzyma", ale do drewna i materiałów drewnopochodnych są wkręty Chodzi o zasadę.
                              Tylko, że ta zasada kosztuje i ciężko ją dostać.

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                              Też przyznam się że tak robiłem, ale po 10x wkręcania i wykręcania głośników po prostu śruba się nie trzyma, bo gwint w MDFie się obrobił.

A to zmienić wytłumienie, a to korekta w zwrotnicy, a to znowu wyjąć wytłumienie i drewniany gwint leci. Nie mam nic do tego sposobu, jednak wolę wkręcić wkręta z krzyżykiem niż na siłę śrubę z imbusem czy torxem. Dodatkowo w którymś temacie SW przedstawiał zmiany odnośnie siły(momentu) dokręcania głośnika na coś - nie pamiętam na co.

Ale to moje własne zdanie.
                              Ja nie mam żadnych problemów a kilkakrotnie rozkręcam swoje obudowy. Scany już 4raz przykręcałem i trzyma tak jak na początku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                to jest jedyny powod dlaczego mialbym sobie robic lampe
                                No nie wiem

Skomentuj

lepiej zobacz na jakim etapie jest moj symasym ktorego budowe rozpoczalem w 2006-2007 roku :p

Skomentuj

Nie słuchałeś Pawle dobrze złożonej lampy po prostu.

raven1985 co to będzie za projekt, na czym?

Skomentuj

chyba nie sluchalem wogole lampy na porownaniu z tranzystorami
                                      ale chodzi mi o to ze nie widze takiej potrzeby, a z ciekawosci nie zrobie bo wiem ze to bedzie sie robilo latami

Skomentuj

W nowościach od Seasa ciekawy głośnik do oversized 2-way:
                                        http://www.seas.no/index.php?option=...ers&Itemid=272
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

intended for bass reflex and transmission line designs
                                          Ciekawe, że ostatnio linia transmisyjna jest coraz bardziej zauważalna, a nawet brana pod uwagę jeśli chodzi o "audiodłubanie". Fajnie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X