Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

polink :) , dziś paczuszka przyszła

Skomentuj

A co tam robią te elektrolity???
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

z tego będą 2 zestawy, elektrolity są do w100sc i audaxa : )

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
          A co tam robią te elektrolity???
          A przy np 150uF też będziesz wkładał foliowe? Tak z ciekawości piszę, bo taki elektrolit kosztuje 9zł a foliowiec 135zł. Ja chyba wolałbym dołożyć do lepszych głośników.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ale fornir to mogłeś kupić jakiś ładniejszy...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              A przy np 150uF też będziesz wkładał foliowe? Tak z ciekawości piszę, bo taki elektrolit kosztuje 9zł a foliowiec 135zł. Ja chyba wolałbym dołożyć do lepszych głośników.
              Dokładnie - foliowe MKT. Płaciłem coś koło 3zł/szt. Ja potrzebuję tylko 5szt (75uF). Więc tyle można jeszcze zainwestować.

Przy okazji waham się jaką cewkę 6.8mH kupić:
              1. rdzeniowa-szpulowa, rdc-0.22, dr-1.60
              2. toroidalna rdc-0.14, dr-1.40
              Cena ta sama ok 75zł. Namawiają mnie na toroidalną. Co myślicie?

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                Dokładnie - foliowe MKT. Płaciłem coś koło 3zł/szt. Ja potrzebuję tylko 5szt (75uF). Więc tyle można jeszcze zainwestować.
                Wg tego datahseetu: http://www.wima.com/EN/WIMA_MKS_4.pdf
                Kondy na 63VDC są na 40VAC. A to trochę mało. Tak mi się wydaje, choć może zwyczajnie się nie znam :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

dolphin123 teraz to mnie obraziłeś, bo fornir mi się bardzo podoba :P

co do kondensatorów to fakt, ja bym się trochę bał na takie napięcie bo przecież wzmacniacze są zasilane +- 40 V a nawet więcej co daje 80V p-p

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Kondy na 63VDC są na 40VAC
                    Zgadza się. Dlatego mam też woreczek 10uF na 250V :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                      dolphin123 teraz to mnie obraziłeś, bo fornir mi się bardzo podoba :P
                      Po prostu większość modyfikowanych ma ten sam układ słojów jak można je tak nazwać i dlatego myślałem, że chociaz z tego względu kupisz naturalny fornir.. :)

Skomentuj

nie widzę w tym problemu słoje nie są identyczne
                        naturalny fornir bym musiał jeszcze barwić, żeby uzyskać taki odcień, dodatkowo jest bardziej kruchy i droższy, ten jest na tyle elastyczny, że można go giąć i nie pęknie tak łatwo

Skomentuj

pora troche forum rozbujac

nie mam aparatu wiec wrzucam to co mialem w telefonie

jak to ktos ujal - "małże" :p

Skomentuj

Paweł daj spokój
                            Forum zaraz się zawiesi więc i tak nikt tego nie zobaczy
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              jak to ktos ujal - "małże"
                              Eee tam Pawle ,przecież to ślimak

Skomentuj

z tej perspektywy pewnie tak
                                ale zobacz poprzednie zdjecia swiezo zazywicowane...

Skomentuj

Subik TL zrobiony z nudów na GDN-22-300-8-SW. Jak gra? hmmm,chciałem zrobić tak aby był jak najmniejszy przy zachowaniu odpowiedniej długości tunelu. Kanał ma na wyjściu 1 SD który to rozszerza się w kierunku głośnika (tak właśnie go robiłem aby na wyjściu było nie mniej niż 1 SD a na wejściu jak to tam już wyjdzie),na wejściu zatem wyszło 1,5 SD. Wcześniej miałem linię na tym głośniku zupełnie inną,z większym SD na wejściu i wyjściu,jak również spory off set. W porównaniu z tamtą linią ta schodzi niżej,jednak brakuje jej kopa takiego jak miała poprzednia. No niestety,jeśli ma grać dobrze musi być duża,taka wada linii.
                                  Załączone pliki

Skomentuj

Tak to wygląda w środku. Muszę odkleić tę gąbkę na końcu tunelu gdyż jest jej teraz trochę za dużo.
                                    Załączone pliki

Skomentuj

niech mi ktos powie o co chodzi z tym pikiem przy 50Hz przy pomiarach farfield? Laptop bez podłączenia do sieci tylko na bateri, znaczy odlaczam zasilanie w trakcie pomiarów bo inaczej by padl po 3min.
                                      Last edited by DeKeR; 29.08.2012, 22:28.

Skomentuj

Zrobiłem jeszcze patent taki. Włączyłem jig w pozycje frek means i calib dalem i tam wychodzą różne szlaczki ale definitywnie widać ten pik na 50hz natomiast w pozycji direct jest gładziutko. Więc już sam nie wiem, kable w jigu?

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

to moze podjedz po moj na porownanie?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X