Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Plaskownik mosiężny, papier ścierny, drukarka laserowa i wytrawiacz do płytek pcb.

Boki i tył pomaluj lakierem do paznokci albo markerem olejowym (Paint marker) ;-)

Na koniec można to ładnie wypolerować na lustro pastą lekko ścierną i położyć lakier/kalafonie by się nie utleniało i nie łapało tak paluchów.
    Last edited by gi; 25.01.2013, 14:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
      Plaskownik mosiężny, papier ścierny, drukarka laserowa i wytrawiacz do płytek pcb.

Boki i tył pomaluj lakierem do paznokci albo markerem olejowym (Paint marker) ;-)

Na koniec można to ładnie wypolerować na lustro pastą lekko ścierną i położyć lakier/kalafonie by się nie utleniało i nie łapało tak paluchów.
      Napis drukowałeś bezpośrednio na płaskowniku czy termotransfer ? Opiszesz dokładniej ?

Skomentuj

Jutro wrzuce tutorial :-)

Skomentuj

2 suby na mds08 jako podstawki pod monitory na tonsilku
          Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
            Panowie jak robie zwrotke to po przelaczeniu fazy na glosniku wysokotonowym powinien mi sie zrobic dol przy podziale, w zwrotce co robie na nauke nie moge tak zaprojektować zeby mi tak wyszlo. Co robie nie tak, na co zwrocic uwage no i jesli nie ma takiego efektu to czy jest faktycznie zle?
            Zwrotka na naukę to tylko symulacja czy i pomiary?
            Masz brak zgrania faz przetworników. W dziale akustyka zapoznaj się tematem: Faza w projektowaniu zwrotnic. W symulacji włącz sobie przebiegi fazy poszczególnych głośników i staraj się nałożyc je na siebie w jak najszerszym przedziale wokół f podziału.

Skomentuj

zwrotnica do nauki
              juz mu wyslalem kilka wskazowek udzielonych mi przez yoshiego...
              pozniej mu cos pomoge jak mi pomiary podesle

Skomentuj

Paweł prześle ci jak tylko dojdę do domu bo latam po sklepach. Przeczytałem wskazówki i będę walczyl, zobaczymy co wyjdzie

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Dla zainteresowanych zrobieniem plakietki:
                  http://diyaudio.pl/showthread.php/20...lumny?p=333332

:)

Skomentuj

Subik zrobiony :) szczegół że z odpadów ale jest :) Namęczyłem się co podłożyć pod głośniki żeby tak nie wiało przy dużym ciśnieniu po godzinie zabawy udało się :P Na zdjęciach głośniczek jak i MB trochę brudne. Z FX-200 gra to fajnie :)

Last edited by Pawel074; 26.01.2013, 15:43.
                    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Widzę że solidnie dociągnąłeś śruby, aż kosze zgniotłeś :-)

Skomentuj

Troszeczkę przesadziłem, ale miałem gdzieś wkręt do drewna 1 i jak sprawdzałem na nim to tego tak nie widać :P Muszę w tym tyg przejść się do jakiegoś sklepu i kupić trochę tych wkrętów, bo te co mam strasznie gną kosze :/

---------- Post dodany o 16:24 ---------- Poprzedni post o 15:51 ----------

Tu jeszcze fotka jak się prezentuje na tle reszty

Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Te kosze w SW nie są też rewelacyjne - w końcu blaszane, wyginają się praktycznie w ręce pod ciężarem głośnika..

Uszczelnić mogłeś uszczelką do okien

Skomentuj

zobaczcie co do mnie wrocilo po 3 latach nieobecnosci!
                            jutro rano je skladam i zobacze czym sie jaralem 10 lat temu (wtedy byly zbudowane)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              jutro rano je skladam i zobacze czym sie jaralem 10 lat temu (wtedy byly zbudowane)
                              2x ARN150 + Visaton sc10n? :)

Skomentuj

kolumny yoshiego!
                                GDWK 11/100!

po tych 10 latach moze je skoncze. nadal za biurkiem leza ramki do maskownic. cokoly gdzies spalilem :P

Skomentuj

Pomysł na wzmaka 200-250W/8R do suba, czyli mostkowanie Uniampa z wykorzystaniem filtra A-140 od Advance Electronic:

W weekend pomiary - SW 10' AWX, WM 5' AWX + Seas 27 aluminiowy, Usher T9930, GDWK AWX. Z racji, że kosz taki prawie tak sam w Aurum Cantusie AC130Mk2 jak w 5'A AWX i mam go na stanie to pomierzę pewnie go razem z T9930 i Seasem aluminiowym. Coś z tego na pewno pojawi się na forum w formie kompletnie opisanego projektu, choć nie wiem jak szybko.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

jakie smieszne glosniki

jak oceniasz tego A-140? wart zakupu? wady?

Skomentuj

A co tu oceniać.... Prosty filtr DP bez żadnych bajerów.

Skomentuj

Ma płynną regulację fazy, wg mnie zbyt wysoki subsonic. Dużym plusem jest możliwość zasilania z zasilacza końcówki mocy. Generalnie działa, ja większych testów nie robiłem, dorobiłem odwracacz fazy na wyjściu i sprawdziłem czy działa - działa :-P

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

no wiesz, SUB4 z carton audio tez byl niby prosty ale mial dziwna przypadlosc...
                                          filtr ze strony glownej tez jakis taki nie ciekawy jest

Skomentuj

Czaruję...
                                          X