Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

20Hz, fajnie wyszło Deczko nogi mogłyby być grubsze i podstawy masywniejsze. Ale i tak wypas. Lakier na monitorkach nie wygląda już tak dobrze jak na poprzednich zdjęciach...

Skomentuj

20hz,mam trochę podobne skrzynki:)
      Załączone pliki

Skomentuj

Tylko, że ludzie chcieliby mieć wykonane tak skrzynki jak u Ciebie... :)

Skomentuj

Godzinkę temu przyszła paczuszka od Dolphina. Głośnik to GDN 17-200-8SW + MB Jakieś skrawki płyt są, jeszcze tylko projekt i zaczynam budować jakiś mały subik :) Problemem jest zepsuta wyrzynarka która tnie jak chce, nóż lata jak szalony, będzie trzeba frezarką równać :/

Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

taka ochote mialem na te glosniki :(

Skomentuj

taka ochote mialem na te glosniki
              lklukasz ma chyba na sprzedanie taki sam zestaw tj, 17..SW + MB

Ciekaw jestem jak to zagra w 13l budzie, producent zaleca 12, ale z moich skrawków ładnie wychodzi 13.
              Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

ja chcialem 2 komplety, ale kasy brak

w 12 litrach to gralo nisko i bardzo przyjemnie. niestety za cicho jak na suba do domu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  w 12 litrach to gralo nisko i bardzo przyjemnie. niestety za cicho jak na suba do domu
                  To ma być taki sub mobilny :P
                  Aktualnie (podczas roku studenckiego) będzie uzupełniał monitory na 14scx+pj, mieszkanie w bloku wiec super głośny nie musi być
                  W wakacje natomiast będzie jeździć w bagażniku samochodu :)

Skomentuj

teraz az chce sie pisac
                    szkoda ze tematow tak malo... :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      teraz az chce sie pisac
                      Dokładnie, a jak miło się forum przegląda :)

Skomentuj

Teraz fajnie jest rzeczywiście. Wcześniej to nawet nie wchodziłem bo mnie krew zalewała jak miałem coś przeglądać tutaj.

Skomentuj

Udało się, pierwsze logowanie po przesiadce :). Pawle powodzenia.

Wracając do tematu:
                          cudny90 -> lakier bardzo się nie postarzał, zdjęcia były specjalnie wykonane tak aby nie było refleksów, jednakże zawsze jest pewna różnica i ogólnie ciekawi mnie jak wyglądają inne konstrukcje high-gloss tutaj prezentowane po upływie pewnego czasu.

marian -> zanim nie doczytałem myślałem, że chwalisz fornir :). W przypadku podstawek to chyba magia winylu .

lklukasz, dolphin123 -> ciężko to obiektywnie ocenić. Wszyscy, którzy je słuchali do tej pory wyrażali pozytywne opinie, ja też jestem zadowolony i w swojej poprzedniej konstrukcji usłyszałem pewne niedociągnięcia. Zwrotka jest mojego autorstwa, 3-rząd dla oby głośników. Poniżej wrzucam pomiary ustrojstwa:

dolphin123 -> możesz rozwinąć pytanie odnośnie umiejscowienia AWX, masz na myśli pochylenie?

Ps. roman763, a myślałem że przedzieram się przez nieznany grunt, wyglądają słusznie :).

Skomentuj

Zamieszczone przez 20Hz Zobacz posta
                            dolphin123 -> możesz rozwinąć pytanie odnośnie umiejscowienia AWX, masz na myśli pochylenie?
                            srubki masz na + a nie x

Skomentuj

były przymiarki do "+" oraz "x" wybrałem to pierwsze ze względu na kształtu frontu i mocowanie DX na 5,

Skomentuj

Kwestia gustu, ale w formie x wygląda to po prostu lepiej Co innego jakby głośnik miał 6 czy 8 śrub, w takim wypadku zawsze robię mocowanie dwóch śrub w osi przez co można odnieść wrażenie węższej ścianki.

Roman, nie pokazuj na razie skrzynek... Wystawimy je jak będą grały... :)

Skomentuj

Ja jeszcze nie wystawiłem moich monitorków Mini Monitor TS60,Bocian ma je teraz u Siebie i słucha,miał zrobić zdjęcia i jakoś nie ma czasu się za to zabrać :sleep:

Skomentuj

Zwrotki do Usherów :)
                                    Załączone pliki

Skomentuj

Panowie jak robie zwrotke to po przelaczeniu fazy na glosniku wysokotonowym powinien mi sie zrobic dol przy podziale, w zwrotce co robie na nauke nie moge tak zaprojektować zeby mi tak wyszlo. Co robie nie tak, na co zwrocic uwage no i jesli nie ma takiego efektu to czy jest faktycznie zle?

Skomentuj

Chyba zrobie je jeszcze raz w wolnej chwili, no ale nie jest źle:

W weekend mam nadzieje skończyć tyły (kolumn/monitorów oczywiście, nie plakietek ) i zostanie już tylko malowanie/lakierowanie (fronty jak i reszta już zrobione :).
                                        Last edited by gi; 25.01.2013, 13:31.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                          Chyba zrobie je jeszcze raz w wolnej chwili
                                          Skąd je masz? Też chcę takie na swoje kolumny (oczywiście z innym napisem) :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X