Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Mezalians podobnego kalibru mam obecnie na warsztacie (SS revelator 15tka z vifą XT 25).
    Troels wykonał coś podobnego, ale jak wszystkie jego zwrotki wygląda to specyficznie.
    http://www.troelsgravesen.dk/EllamXT.htm
    Ciekawy jestem Twojej opinii tego zestawienia.

Skomentuj

obiecane zdjecie
      ktos jeszcze?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Niezly dajpol, trza miec jajca i dobre ucho zeby isc w takie konstrukcje
        i duży salon :(

Przesadzone blachy i cykanie
        no to jednak jest coś wyjątkowego przynajmniej blachy brzmią jak powinny a nie jak by ktoś walił w tekturę :P

Myślę, że nasz guru Linkwitz za bardzo sie kieruje parametrami a za mało słuchem
        Linkwitz słuchał na Milenium a teraz :
        http://www.seas.no/index.php?option=...186&Itemid=182

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

obiecane zdjecie
          ktos jeszcze?
          Fajnie rozrysowałeś front w tym STX FGX

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
            i duży salon
            Powiadaja, ze do dipola trzeba miec duzy pokoj. U mnie bylo z tym roznie, czasami gralo czasami mniej gralo, ale na ogol roznica w barwie i namacalnosci dzwieku byla zawsze na korzysc dipola. Warto sprobowac.

Skomentuj

zebym wiedzial gdzie frezowac
              przeciez po sklejeniu bym nie wiedzial. a w srodku nie jest tak samo :p

Skomentuj

Tak w sumie przy okazji - ktoś z nas słuchał Millenium?

Skomentuj

Nie na temat...
                  Ech, kiedyś sobie zrobię Oriony... ewentualnie LX521.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Mi od bardzo dawna podobają się kolumny Jamo Concert 11 :)
                    Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Nie na temat...
                      Mi od bardzo dawna podobają się kolumny Jamo Concert 11 :)
                      Nie na temat...
                      ostatnio widziałem cały komplet flaków z tych kolumn (głośniki, zwrotnice, bez obudów) poszukam moze jeszcze bedą

Skomentuj

Obudowy 10L closed pod 8935A, docelowo mają to być monitory, jak również są to obudowy testowe pod tajny, większy projekt którego jeszcze nie było na forum (rodzaj obudowy) :flapper:
                        Załączone pliki

Skomentuj

a ja mam juz glosniki do TLki wiec zabieram sie za frezowanie

Skomentuj

Rozumiem że 10" AWX? :)
                            Nie słyszałem tej dziesiątki, ale miałem 8" i byłem pod wrażeniem jak śmiga w TL :)

Skomentuj

jak również są to obudowy testowe pod tajny, większy projekt którego jeszcze nie było na forum (rodzaj obudowy)
                              chcesz do testu oryginalne Varioventy skanspeaka? Bo u mnie leza nieuzywane.

Skomentuj

obudowy testowe pod tajny, większy projekt którego jeszcze nie było na forum (rodzaj obudowy)
                                wciąż nie wiem czy chodzi o kształt czy o typ ?

Skomentuj

co za chinczyk bez doswiadczenia projektowal ten kosz?!
                                  jak ja mam to zamontowac? :/

doskonaly przyklad na to jak "artysta" projektuje ladna rzecz. to ze nie praktyczna to mniej wazne :/

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                    wciąż nie wiem czy chodzi o kształt czy o typ ?
                                    Chodzi o rodzaj układu głośnikowego (2way,3way,4way itd.) i o rodzaj obudowy i ich połączenia (hybrydy... choć hybryda w tym przypadku to za dużo powiedziane).
                                    Tego nie było na forum, jak również nie widziałem tego na AudioShow ani w internecie (oczywiście nie widziałem wszystkiego).
                                    To bardzo prosta konstrukcja, aż dziw że na to jeszcze nikt nie wpadł :)

---------- Post dodany o 18:39 ---------- Poprzedni post o 18:32 ----------

jak ja mam to zamontowac? :/
                                    Ja następnym razem montując te AWX-y będę wiedział jak, bo też miałem z tym problem robiąc otwór tak samo jak Ty ten.
                                    W płycie niżej robisz mniejszy otwór po prostu, i dajesz od spodu pazurki.
                                    Lub można nawet odpowiednim frezem zrobić otwory pod kątem, również z mniejszym poniżej.

Aha, no i nie kładź tak tych głośników... szkoda gumy :)

---------- Post dodany o 18:41 ---------- Poprzedni post o 18:39 ----------

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    chcesz do testu oryginalne Varioventy skanspeaka?
                                    Nieee, ale projekt możesz pokazać

Skomentuj

Ja następnym razem montując te AWX-y będę wiedział jak, bo też miałem z tym problem robiąc otwór tak samo jak Ty ten.
                                      W płycie niżej robisz mniejszy otwór po prostu, i dajesz od spodu pazurki.
                                      Lub można nawet odpowiednim frezem zrobić otwory pod kątem, również z mniejszym poniżej.
                                      ale w 8" wiekszego problemu nie bylo. w 10" to istna paranoja!
                                      totalny laik to projektowal!
                                      ja nie widze montazu tego glosnika bez podkladu z alu z gwintowanymi otworami :/

Aha, no i nie kładź tak tych głośników... szkoda gumy
                                      a co, moje glosniki? o qr... 10" moj :/

---------- Post dodany o 19:06 ---------- Poprzedni post o 19:06 ----------

sprzatam i biore sie za zwrotnice i wygluszenie

Skomentuj

Masz na razie tylko jedną obudowę złożoną?

Skomentuj

ale w 8" wiekszego problemu nie bylo. w 10" to istna paranoja!
                                          totalny laik to projektowal!
                                          ja nie widze montazu tego glosnika bez podkladu z alu z gwintowanymi otworami :/

a co, moje glosniki? o qr... 10" moj :/

---------- Post dodany o 19:06 ---------- Poprzedni post o 19:06 ----------

sprzatam i biore sie za zwrotnice i wygluszenie
                                          Paweł, troche koszmarek ta obudowa...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X