Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A w miedzyczasie, miedzy wierszami klaruje sie nowy projekt...
    Załączone pliki

Skomentuj

Na czym to będzie? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Na czym to będzie?
        A takie tam biedaszyby. Kino se robie kurde w koncu. Bedzie moja wersja cos w typie oklepanego WLM stella monitor. Czemu tak? Bo mi wpadlo w tanio troche Visatow ( rozebrane te "dzwony", o ktore pytales ).

Skomentuj

Sobotnie zabawy...
          Załączone pliki

Skomentuj

Wygląda na spore, czyli pewnie coś fajnego

Skomentuj

osb?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Patenty na zwrotki: krokodylki - dobrze trzymają i mają pewny styk
                A widzisz, ja jednak wolę lutować bo tak samo szybko to idzie a pewniejsze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                  Wygląda na spore, czyli pewnie coś fajnego
                  Tam w rogu po prawej masz karton od glosnika;p

morozaw, robione z tego co bylo, obudowa testowa

PS. Ktos mi powie dlaczego nie widze miniatur zdjec itp? Tylko tych umieszczonych na forum...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                    A widzisz, ja jednak wolę lutować bo tak samo szybko to idzie a pewniejsze
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Cholera, cwane :)

Muszę takie coś sobie zrobić.

Skomentuj

Cholera, cwane
                        Ale takie sprężynki nie stykają czasami co jest upierdliwe.
                        Ja wolę swoje krokodylki

Skomentuj

Ja tam tez wole krokodylki, porobilem sobie kilkanasie 20cm odcinkow i bardzo przyjemnie sie z tym pracuje
                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            Ale takie sprężynki nie stykają czasami co jest upierdliwe.
                            Ja wolę swoje krokodylki
                            Ja tam w sumie też nie narzekam na lutowanie ponieważ nie testuję 10 zwrotnic w 30 minut a każdą z osobna po symulacjach sobie na spokojnie słucham przez kilka dni :)

Ten luksus słuchania przez wiele dni zawdzięczam sobie dlatego, że jest to tylko moje hobby a hobby nie zając jak robota, nie ucieknie i nie trzeba się śpieszyć.

Skomentuj

Mógłby ktoś zerknąć na zwrotke czy poprawne elementy z polinka wybrałem?
                              Załączone pliki

Skomentuj

W pułapkach dałeś powietrzne cewki a w szeregu z wooferem rdzeniową - zrób odwrotnie tj. kup sobie tanie cewki rdzeniowe dla pułapek a powietrzną daj na woofer.

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
                                  Tam w rogu po prawej masz karton od glosnika;p
                                  Ha, dobrze miarkowałem że to jakieś 18 cali będzie. Na ile go stroisz?

Skomentuj

W pułapkach dałeś powietrzne cewki a w szeregu z wooferem rdzeniową - zrób odwrotnie tj. kup sobie tanie cewki rdzeniowe dla pułapek a powietrzną daj na woofer.
                                    W polinku dostępne są takie powietrzne z tego zakresu:
                                    Cewka ind. 2,500mH +/-3% 0,520Ω dr.1,40mm śr.81 dł.31mm
                                    Cewka ind. 2,500mH +/-3% 0,670Ω dr.1,20mm śr.56 dł.30mm

więc co ważniejsze, trzymać się rezystancji czy dać powietrzną?
                                    Nie ukrywam też że +150pln na zwrotnice mi nie bardzo pasuje bo i tak się już szarpnąłem z tymi przetwornikami.

Dziękuje za pomoc.

Skomentuj

0,670R powinna być tańsza i różnica 0.07R dosłownie nic nie zmieni.

Powinieneś zaoszczędzić na tych pułapkach z rdzeniowymi i wyjść mniej więcej na zero.

Skomentuj

Osobiście dałbym powietrzną, bo
                                        - różnica w rezystancji jest niewielka (0,05R).
                                        - cewki rdzeniowe są nieliniowe (pisał o tym misiomor, kiedyś przytaczałem tu na forum, ale nie pamiętam gdzie).

Tego 5 UF mógłbys złożyć z jakiś tanich kondów, jeśli masz gdzieś dostęp.

---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post o 22:24 ----------

EDIT: O tych cewkach nawet Raven u nas pisał : http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post355278

Skomentuj

Powinieneś zaoszczędzić na tych pułapkach z rdzeniowymi i wyjść mniej więcej na zero.
                                          Na pułapkach nie ma co oszczędzać bo mają dużą rezystancję i powietrzne będą po kilka PLN.
                                          L2 -> 000-1827 Cewka ind. 0,220mH +/-3% 1,070Ω dr.0,40mm śr.19 dł.15mm + rezystor 1om szeregowo.
                                          L3 -> 000-1735 Cewka ind. 0,600mH +/-3% 1,600Ω dr.0,40mm śr.24 dł.8mm + rezystor szeregowo 1.8om
                                          L4 -> 000-1827 Cewka ind. 0,220mH +/-3% 1,070Ω dr.0,40mm śr.19 dł.15mm + rezystor 2.5om szeregowo.

L1 - najlepsza ta 000-1673 Cewka ind. 2,500mH +/-3% 0,670Ω dr.1,20mm śr.56 dł.30mm ale 5 dyszek
                                          lub ta jak budżet nie pozwala (ale lepiej zaoszczędzić na kandach i kupić zwykłe foliowe a nie MKP no ewentualnie szeregowo z kopułką najtańszy MKP)
                                          000-5141
                                          Cewka ind. 2,500mH +/-3% 0,630Ω dr.0,63mm Fe 0,061kg. śr.24 dł.38mm

Skomentuj

Czaruję...
                                          X