Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dostaniecie :)
    Jak spr. płytkę :) Filtr działa ale mogłem pokręcić kierunek potków :)
    Spr to mnóstwo razy ale i tak mam wątpliwości :P

Skomentuj

Szkoda, że nie ma opcji zasilania z zasilacza końcówki mocy. Przydatna rzecz, nie trzeba budować oddzielnego zasilacza.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

też byłbym za dorzuceniem możliwości zasilania z końcówki mocy. Fajnie Raven, że coś działasz w tą stronę, chętnie wypróbuje Twój filtr, tylko dorzuć tą opcję;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Szkoda, że nie ma opcji zasilania z zasilacza końcówki mocy. Przydatna rzecz, nie trzeba budować oddzielnego zasilacza.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
          Nic straconego.
          Nie ma bo ten filtr miał być do kompletu z płytką końcówki gdzie było już zasilanie.

Skomentuj

brak wejścia wysokopoziomowego (kto z tego korzysta ? )
            kazdy tak pisze, a jak potrzeba taki filtr lub panel to nagle nikt takiego nie ma!

proponuje opcjonalnie dorobic schemat zeby urzytkownik sobie sam dorobil

swoja droga to przydalby sie filtr HPF + LPF na system 2,2

Skomentuj

W sumie to 2 goldiny więc mogę dorobić :)

Taki filtr już jest :)
              jest na 2.1 i 2.2

Skomentuj

super!
                chetnie przetestuje

Skomentuj

Niestety tylko z przestrajanymi filtrami 12db bo do 24db trzeba ośmiosekcyjnych potków .
                  Nie ma dostępnych takich osiek no i współbieżność już jest problemem i konieczne są drogie potki z 5% tolerancją.
                  Na 20% nawet jak się zrobi ośkę to się charka rozjeżdża.
                  A zrobienie elektronicznie okazało się kompletnie nieekonomiczne... elementy są dostępne za 3 miechy już nie.
                  taniej wychodzi cyfrowo nawet.

Skomentuj

Witam ponownie.

Jestem w trakcie wycinania "kratownicy" i mam małą zagwózdkę ....
                    I chciałem prosić jeszcze o porade odnośnie kratownicy....

Jaka może być najmniejsza wielkość otwóru w kratownicy do wystarczajacego prawidłowego przepływu powietrza w komorze niskotonowca jak i średnitonowca?
                    Czy powiedzmy 8cm/ 10cm nie bedzie za mało?
                    Przygladałem sie różnym kratownicą "matrix" w drogich i cenionych konstrukcjach i zauważyłem, że są tam dość małe "dziury" na podobnym poziomie o jakim piszę.
                    Czy jest różnica w wielkości owych otworów między komorą niskotonowca a średniotonowca?
                    Z góry dziekuje za radę :)
                    Pozdrawiam

Skomentuj

To ja tylko dorzucę foty blaszek i forniru (i tak mi padła bateria)

chyba że konstruktor zniesie krytykę :P

Skomentuj

Ładne :thumbup:. Z kąt masz blachy na terminale/ ręczna robota, czy gdzieś zamówione?

Skomentuj

Mnie to wygląda na zestaw do kina :P robiony przez forumowego kolegę.
                          Dobra robota.
                          I ta L26 chyba daje radę ?
                          Last edited by wieniu26; 31.01.2013, 20:00.

Skomentuj

mnie się podoba, co tam siedzi? Peerles na górze, fountek fw146 w środku i seas l26 na dole? Będzie zwrotka dostępna?

Skomentuj

Szkrzynki super eleganckie.
                              Terminale mi wyglądają na samoróbki (czyjeś) ale zostały niestety spartolone tymi śrubkami/wkrętami czarnymi.
                              Jest masa innych możliwości przymocowania takiej blaszki, ten jest najgorszy :/
                              Plus taki że na tył mało kto patrzy

Skomentuj

skąd się pisze a nie z kąt )

a kolumny fajneeee.

a góra wygląda na ushera?
                                Last edited by mIKI; 31.01.2013, 20:36.

Skomentuj

Skrzynki modułowe pod Morela ET338, magnezowego Seasa W12 oraz aluminiowego Seasa L22. Dolny i górny moduł pochylone. Zdjęcie na szybko telefonem na stolarni - nie widać ścięć na frontach wzdłuż pionowych krawędzi.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Fajnie,
                                    szkoda że fornir nie przechodzi płynnie przez wszystkie moduły
                                    Last edited by BraWo; 31.01.2013, 20:57.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      magnezowego Seasa W12
                                      No i wreszcie się go pozbyłeś :) Ciekawe skrzynki a'la utopia.
                                      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Panowie to przecież robota LuSzTi'ego o tutaj się zaczęło http://diyaudio.pl/showthread.php/38...l=1#post332712 (i proszę się nie czepiać fountek'a bo większy problem jest z L26)

głośniki to : Usher T9950C-15 + Seas L26RFX/P + Fountek FW168 a w satelitach FW146

Wszystko co jest wykonane począwszy od projektu poprzez galoty na wylocie tunelu do blaszek to Jego pomysł, projekt i wykonanie. Pytania kierujcie do niego, ja jedynie mogę pokrytykować i wrazić swoją opinie jako użytkownik.
                                        Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                                        Mnie to wygląda na zestaw do kina :P robiony przez forumowego kolegę.
                                        Dobra robota.
                                        I ta L26 chyba daje radę ?
                                        właśnie tak coś.... łupnia im brak.

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
                                        Szkrzynki super eleganckie.
                                        Terminale mi wyglądają na samoróbki (czyjeś) ale zostały niestety spartolone tymi śrubkami/wkrętami czarnymi.
                                        Jest masa innych możliwości przymocowania takiej blaszki, ten jest najgorszy :/
                                        Plus taki że na tył mało kto patrzy
                                        Ujmę to tak, nie było ich w palnie sprawa wyszła w ostatnim tygodniu gdy miałem wybrać plastik. Nie mały być ekstra tylko estetyczne, wydaje mi się że spełniają swoją funkcje. Mi w każdym razie nie przeszkadza.

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                                          Fajnie,
                                          szkoda że fornir nie przechodzi płynnie przez wszystkie moduły
                                          Nie miał przechodzić, miało być widać, ze wszystko jest oddzielne.

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                          No i wreszcie się go pozbyłeś :) Ciekawe skrzynki a'la utopia.
                                          Na razie się nie pozbyłem, ale znalazłem dla niego w końcu zastosowanie i skrzynkę, która mi się podoba.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X