Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.audio.lutuje.se/?el84-single-ended,34

Skomentuj

...dlaczego w kolorach Dody?

Skomentuj

roz darmo dawali?
        czy to na zamowienie dla kobiety? :/

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
          Dlaczego we froncie zdecydowales sie na fw168? Wg mnie fw146 jest w kazdym aspekcie lepszy od fw168 w przypadku zastosowania go jako sredniotonowy.
          Chodziło o pewną ciągłość stylistyczną - przy 10 calach na dole FW146 by zginął. Poza tym ma mniejszą efektywność. Długo walczyłem z tą zwrotką, ale suma sumarum uzyskałem bardzo satysfakcjonujące mnie brzmienie.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

skoro nie chcesz pisac o brzmieniu to odpowiedz na pytanie - czy zrobilbys je sobie bez zmian?

Skomentuj

Nie ponieważ nie mam pokoju gdzie mogłyby rozwinąć skrzydła. Poza tym (pewnie źle to zabrzmi) w kolumnach dla siebie zastosowałbym dużo droższe głośniki, na średnicy pewnie nextelowego Seasa Excel, a na górze coś pokroju Morela ET338 lub z serii Supreme. W tym przypadku budżet zamawiającego na to nie pozwalał.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No wg mnie ten fountek odstaje jakościowo od tego ushera i seasa. Podobno jest dobry jak na swoja cenę, ale d•••y nie urywa :) I te czarne, jak i niebieskie jantzeny sa cieniutkie.
                Last edited by jamess8; 21.01.2013, 18:03.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                  Podobno
                  ? Słuchałeś czy tak sobie piszesz? :)

I te czarne, jak i niebieskie jantzeny sa cieniutkie.
                  O brzmieniu kondensatorów się nie wypowiadam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    ? Słuchałeś czy tak sobie piszesz? :)
                    Rozmawiałem z pewna osobą co ma sporą wiedzę, ale to jest temat na dłuższą rozmowę.

Skomentuj

I te czarne, jak i niebieskie jantzeny sa cieniutkie.
                      No to ja tu widzę że bez silverów i superiorów nie podchodź... Jak to pewna osoba na forum napisała: "...kupisz do nich kondensatory "X" i wyciśniesz z tych STX-ów 101%".

Osobiście uważam,że sens dawania drogich kondensatorów jest wtedy,gdy jeden głośnik w obudowie kosztuje około 1.000zł,a nie poniżej 500... a w tym projekcie są nawet poniżej 200zł. Jaki jest więc sens użycia kondensatorów kosztujących tyle co głośnik?

Moje dzisiejsze wypociny:
                      Załączone pliki

Skomentuj

Kto tu mówi o superiorach, silverach. Przecież jest mnóstwo innych kondensatorów np. białe mundorfy, przyzwoite czerwone Audyny i wcale nie aż tak drogie a dużo lepsze od czarnych Jantzenów. Już nie wspominając ile kosztuje wyprodukowanie takiego czarnego jantzena, a ile kosztuje u nas. Ja kończę temat:) Od lutego pracuje zawodowo jako specjalista ds. akustyki:)
                        Pewnie wiele się nauczę i być może zmienię punkt widzenia na niektóre rzeczy.
                        Last edited by jamess8; 21.01.2013, 19:15.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                          ...dlaczego w kolorach Dody?
                          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          roz darmo dawali?
                          czy to na zamowienie dla kobiety? :/
                          Wał jak Q na diyaudio
                          http://www.audio.lutuje.se/?el84-single-ended,34

Skomentuj

cos mi switalo na FB, ale jak tu dales to myslalem ze na powaznie

Skomentuj

Kto tu mówi o superiorach, silverach. Przecież jest mnóstwo innych kondensatorów np. białe mundorfy, przyzwoite czerwone Audyny i wcale nie aż tak drogie a dużo lepsze od czarnych Jantzenów.
                              Wszytko tez zalezy od tego jaki rzad zastosowano w zwrotnicy. Wg mnie w rownoleglej zwrotnicy nie oplaca sie dawac "drogich" kondow do rzedow wyzszych niz 2. Niestety na naszym rynku nie widze alternatywy dla czarnych jantzenow, a szkoda :(.

Od lutego pracuje zawodowo jako specjalista ds. akustyki
                              Pomiary plenerowe/pomieszczen, czy budowa naglosnienia ?:)
                              Last edited by pharoh; 21.01.2013, 20:52.

Skomentuj

Praca w laboratorium przede wszystkim przy głośnikach i pomiarach.

Skomentuj

Wreszcie skończyłem Etony (obudowy na zamówienie). Przetworniki były używane dlatego delikatnie nadgryzione zębem czasu.

Co do konstrukcji Krzyśka to akurat teraz słucham Fountek FW168 i 9950-20 :). Ciekawy zbieg okoliczności.
                                  Last edited by KonradRak; 21.01.2013, 22:31.
                                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Fajna robota, gratulacje.

Skomentuj

Sliczne są Konradzie. Można zapytać ile taka obudowa Ciebie kosztuje? Odp może być na PW z jakimiś dokładniejszym info, jeśli tylko znajdziesz chwilkę :)

Skomentuj

Takie Hi-Endowe retro :) będą fajnie wyglądać jak się fornir postarzeje

Skomentuj

LuSzTi to fornir modyfikowany z allegro, orzechowiec (czy jakoś tak)? kawał dobrej roboty. Moją konstrukcję znasz nad którą siedzę i tak, jeszcze nie dokończona. Ciekawe czy różnica jest znaczna pomiędzy tymi dwoma kolumnami, o fronty u Ciebie mi chodzi?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X