Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projektuje nowe PCB do wzmacniacz Zbiga 3,0. Na chwile obecną wygląda to tak;

Czy dążenie do pełnej symetrii układu to dobry pomysł? Jakieś podpowiedz mile widziane.
    Patrzcie tylko na prowadzenia ścieżek

Skomentuj

Ktoś od nas bawił się już takimi przetwornikami?

U mnie na razie będą leżeć bo mam co innego do roboty ale kto wie co z nich powstanie w przyszłości :P

Skomentuj

Skoro maja lezec, to nie chcialbys mi pozyczyc woofera na tydzien ?:)

Skomentuj

I bingantowi na kolejny, niech machnie tym cacuszkom ładne budki

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
            Skoro maja lezec, to nie chcialbys mi pozyczyc woofera na tydzien ?:)
            A co chciałbyś wykombinować na nim? :)

Muszę przyznać, że sam woofer jest dosyć ciekawy.

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
            I bingantowi na kolejny, niech machnie tym cacuszkom ładne budki
            Hah! Jeszcze jakby moją wizje spełnił to pewnie

Skomentuj

ale tweeter nie za ladny :/ (na cos trzeba narzekac :p )

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                U mnie na razie będą leżeć bo mam co innego do roboty ale kto wie co z nich powstanie w przyszłości :P
                Hmm widzę kolejny powód do tego by Cię szybko odwiedzić :) Egzotyk u nas, nie powiem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  Hmm widzę kolejny powód do tego by Cię szybko odwiedzić :) Egzotyk u nas, nie powiem :P
                  A nie ma problemu :) Trochę tego się nazbierało w sumie...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  ale tweeter nie za ladny :/ (na cos trzeba narzekac :p )
                  Fakt, super on nie jest ale powinien być ciekawy do zaaplikowania :)

Skomentuj

ale tweeter nie za ladny :/ (na cos trzeba narzekac )
                    Wzorniczo mógłby spasować z HDS180, czarny lakier albo szkło i byłoby całkiem ładnie jak dla mnie :) no ale oczami nie słuchamy wiec never mind :)

Skomentuj

A nie ma problemu Trochę tego się nazbierało w sumie...
                      Jakieś paczki do odsłuchu masz? :) bo kurka, jak będzie dalej taka pogoda, a w piątek mam urodziny, to chyba sobie prezent sprawie i zrobię dzień audio, nawet dziewczyna coś tam szykuje :P

Skomentuj

Jakieś paczki do odsłuchu masz? :) bo kurka, jak będzie dalej taka pogoda, a w piątek mam urodziny, to chyba sobie prezent sprawie i zrobię dzień audio, nawet dziewczyna coś tam szykuje :P
                        Na daną chwilę w obudowach testowych wraz z testowymi zwrotnicami siedzą takie przetworniki:

Morel 728 Supreme + Seas Excel W18E001
                        Usher 9950 (lub Morel 338-ET bo jednak wolę Morela) + Usher 8948A

I "najgorszy" gotowy projekt który praktycznie został tylko do porównania z ciekawości (nie moja zwrotnica):
                        Seas 27TBFC/G + STX GDN-18-140-8-AWX

Do tego leży pełno przetworników do wykorzystania w przyszłości które chciałbym posłuchać (jak chociażby te Satori, Wavecory, Morele czy też zwykłe Founteki) więc ogólnie bym poczekał aż to wszystko ogarnę bo niestety teraz mam zawalone robotą i sesja na studiach.

Pamiętaj także, że mnie zazwyczaj na weekendach nie ma :( Mówiłem Ci to nie raz :)

Skomentuj

Morel 728 Supreme + Seas Excel W18E001
                          ... Morel 338-ET bo jednak wolę Morela) ...
                          I jeszcze Satori! Uważaj żeby ktoś nie włamał się do domu. Bo już wielu ślinka cieknie na te diamenciki (nie wyłączając mnie!)
                          Tylko dlaczego nie ma tu zestawu do 3W?
                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                            I jeszcze Satori! Uważaj żeby ktoś nie włamał się do domu. Bo już wielu ślinka cieknie na te diamenciki (nie wyłączając mnie!)
                            Tylko dlaczego nie ma tu zestawu do 3W?
                            Nie mam w danej chwili możliwości robić pomiarów poniżej przykładowo tych 350-400 Hz ponieważ mieszkanie jest niezwykle małe i wpływ odbić jest widoczny wszędzie (dlatego zawsze robię kilkanaście pomiarów by wybrać te najlepsze pasujące do referencyjnego pomiaru obu przetworników w fazie).

Miałem zamiar robić pomiary w drugim mieszkaniu 80 km dalej gdzie w sumie mam zostawione większość przetworników ale musiałbym taszczyć ze sobą przyrządy pomiarowe (i w sumie tak będzie bo teraz zaczynają się wakacje więc i czasu więcej będzie by cokolwiek zrobić).

Skomentuj

A co chciałbyś wykombinować na nim?
                              To co mam w stopce :) Hiquphon OWI. I przy okazji bede mogl zrobic pomiary w komorze bezechowej.

Skomentuj

z lekkim opoznieniem, ale skladam
                                jeszcze tylko czekam na glosniki od huberta... i nie wiem czy znajde cewke 6mH :/

rownolegle sklejaja sie skrzynki do FGX

Skomentuj

No w końcu Pawle
                                  Przywieziesz je na DIYshow?
                                  Jeśli ta impreza by wypaliła (i sam bym miał czas), to przywiózł bym 2,5way STX-a i 2way Ushery :)

Skomentuj

Luszti, co myslisz o wzmocnieniu scianek w Twoim projekcie? Ja ciagle mam wrazenie, ze obudowa TL tej wielkosci z typowej plyty ( i to jeszcze wiorowki ) bez wzmocnien jest za wiotka.

Skomentuj

i nie wiem czy znajde cewke 6mH :/
                                      A na co taka wielka? co to za filtr? nie da się inaczej go zastąpić? Bo 6mH to profanacja :)

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Luszti, co myslisz o wzmocnieniu scianek w Twoim projekcie? Ja ciagle mam wrazenie, ze obudowa TL tej wielkosci z typowej plyty ( i to jeszcze wiorowki ) bez wzmocnien jest za wiotka.
                                      No nie przesadzajmy? ile ma to szerokości? 20cm? owszem, drga, ale na tyle by się tym aż tak przejmować? :) Zależy co kto lubi, ale ja bym się nie przejmował.

Skomentuj

No nie przesadzajmy? ile ma to szerokości? 20cm? owszem, drga, ale na tyle by się tym aż tak przejmować? Zależy co kto lubi, ale ja bym się nie przejmował.
                                        Kurde, ostatnio chyba wpadam w jakas petle wzmocnien i solidnosci obudowy. Wydaja mi sie za wiotkie, szczegolnie podlogowe TL z plyty 18mm.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Przywieziesz je na DIYshow?
                                          na rowerze?

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          pogadamy jak wpakuje mu 300w

a zeby bylo smieszniej. ta kolumna jest tylko wyzsza od tych na tonsilach co robilem wczesniej!
                                          wiec wcale to az takie wielkie nie jest

Skomentuj

Czaruję...
                                          X