Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

oklej przod i gore HDFem
    zaokraglij krawedzie

polysku i tak nie uda sie nalozyc, wiec lepiej pokryj jakas struktura

Skomentuj

Euro się zaczęło i się skończyło... Chciałem do tego czasu sprawić sobie ładne grające mebelki do salonu i nie zdążyłem. Ciągle coś wypadało i zamiast dłubać codziennie po kilka godzin, kończyło sie na jednym dniu w tygodniu. Przede mną jeszcze dużo pracy/ fornirowanie, lakierowanie, szycie frontu i tyłu plus tapicerowanie/ ale być może do końca tygodnia skończę budy. Na razie postawione tymczasowo do zdjęć. Brakuje podstawy i zcięć na dole. Może skończę do końca wakacji....

Skomentuj

Robi wrażenie.

Skomentuj

ruffpl, fajne :) podobają mi się, mam nadzieję, że ten gruby front nie jest przymocowany do kolumn tylko tak przystawiony?
          Osobiście zrobił bym deczko większy przechył (wiem, teraz już za późno), ale i tak jest zajefajnie :)

Skomentuj

Tylko przystawione do fotek. Na początku miały być w stylu Avalona tylko , że w zaokrąglonym kształcie z pochyłem jak oryginał, lecz zmieniłem zdanie w trakcie budowy. Ale i tak front będzie kilka stopni od pionu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              oklej przod i gore HDFem
              zaokraglij krawedzie

polysku i tak nie uda sie nalozyc, wiec lepiej pokryj jakas struktura
              Niby dlaczego? Na HDF nie widzę problemu - no ale bez kompresora nie ma szans

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
                Niby dlaczego? Na HDF nie widzę problemu
                polysk nie wyjdzie bo nie bedzie idealnie rowno

myslalem ze pokaze cos ciekawego w chwili powiewu nudy... ale ruffpl przegial :(

slupki do lanci kappa pod wavecory

w takim razie musze poszukac ciekawszych zdjec :p

---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post o 20:51 ----------

jak szalec to szalec

Skomentuj

ale hard-core :)
                  i do tego pewnie jeszcze min 2x12"... Hehe

co to jest...hertz?
                  Bo r6a to poznaje z zamknietymi oczami
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szaleństwo ciekaw jestem co jest z tyłu auta :)
                    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      co to jest...hertz?
                      Nie, to jest carpower neokick, te akurat ja rozpoznaje z otwartymi oczami

Ale prawda, membrana r6a jest łatwa do rozpoznania :)

Skomentuj

ale hard-core
                        i do tego pewnie jeszcze min 2x12"... Hehe
                        nie - 15" RE
                        samochod mial byc typowo na db
                        jednak wyszlo zaskakujaco dobrze grajace auto (samymi drzwiami)
                        na gorze car power neokick + DT284

tylko od dt284 dzwiek nie chce sie oderwac
                        ale zupelnie przez przypadek powstal system ze scena ideanie na desce!
                        gdyby dodac czasowki to bylaby swietna scena... ale niestety wlasciciela nie to kreci :/

Skomentuj

dt284 dzwiek nie chce sie oderwac
                          Bo nie ma góry i jest za cichy w stosunku do 4 midbasów :P Przydał by się jakiś supertweeter. GMSa 1929 tam zastosujcie :) Ale pewnie wzięliście ten zestaw z promocji?
                          http://www.audiosklep.pl/carpower-ne...65-p-2208.html - wychodzi taniej niż prosto od monacora ;/

Sam z miłą chęcią przygarnął bym neokicki w dobrej cenie i połączył z GMSem, byłby fajny zestaw, do póki nie upoluje focali

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                            Bo nie ma góry i jest za cichy w stosunku do 4 midbasów :P
                            wcale nie - gra ok jak za taka cene
                            o dziwo bas nie zaglusza reszty pasma (mowa o samych drzwiach)
                            GMSa 1929 tam zastosujcie
                            wlasciciel i tak jest mega zadowolony...

Ale pewnie wzięliście ten zestaw z promocji?
                            http://www.audiosklep.pl/carpower-ne...65-p-2208.html - wychodzi taniej niż prosto od monacora ;/
                            nie, od dawna lezaly na garazu
                            ale dzieki za link - zamowi sie kilka zestawow

Skomentuj

Z cyklu mój sposób na: terminale głośnikowe Czemu 3 wejścia? Bo zwrotnica będzie w drugim module

Skomentuj

to ja napisze pierwszy...
                                One beda takie szerokie?
                                Czy beda malowane?
                                Bo jak narazie to ich wyglad to tragedia...
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

polysk nie wyjdzie bo nie bedzie idealnie rowno

myslalem ze pokaze cos ciekawego w chwili powiewu nudy... ale ruffpl przegial :(

slupki do lanci kappa pod wavecory

w takim razie musze poszukac ciekawszych zdjec :p

---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post o 20:51 ----------

jak szalec to szalec
                                  szaleć mówisz :)

Wysyłane z mojego Transformer Prime TF201 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                                    szaleć mówisz
                                    No cóż, tylko pozazdrościć. Ale ja nie zazdroszczę bo car audio mnie nie interesuje:)

---------- Post dodany o 00:22 ---------- Poprzedni post o 23:58 ----------

Nie na temat...
                                    Tak zupełnie na luzie. Nie wydaje się wam, że Polacy (pewnie nie tylko Polacy) to taki śmieszny naród. Ja czasami zauważam pewną tendencję, niekoniecznie nawiązując do audio.
                                    Trochę mi to przypomina rywalizację dwóch sąsiadów. Jeden sobie kupił nową plazmę 37 cali, to drugi w ślad za tym pierwszym kupił 50 cali. Facet wstaję od swojego ogromnego 50 calowego telewizora i spogląda przez okno, a sąsiad podjeżdża pod blok nowiutkim Oplem. No, ale po kilku miesiącach właściciel Opla parkuje obok Mercedesa, który okazuje się być samochodem sąsiada. Właściciel mercedesa wstaje rano i patrzy przez okno, a sąsiad buduje sobie willę:) Taka rywalizacja która... niech każdy sobie dopowie.
                                    Faceci mają coś takiego, że lubią walczyć na jakieś gadżety:)

Skomentuj

Zrobiłem kolejne wiziki, stara wersja najbardziej po lewej. Spróbowałem wziąć sobie do serca Wasze uwagi i oto efekt: (monitor środkowy od tego po prawej różni się tylko tym że ścięcia prawego są dodatkowo wklęsłe)

Nie robię kolumn, bo w rzeczywistości monitory jeszcze długo nie będą stały na standach, dlatego niestety muszę iść na kompromis.

Skomentuj

Bo jak narazie to ich wyglad to tragedia...
                                        Wiem że trochę za szerokie ale zmaściłem sprawę na początku frezując szerokie otwory pod terminal. Niestety trzeba było to jakoś załatać

---------- Post dodany o 07:58 ---------- Poprzedni post o 07:56 ----------

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                                        szaleć mówisz
                                        Jaki samochód? Ładnie dopasowane :)

---------- Post dodany o 08:01 ---------- Poprzedni post o 07:58 ----------

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                        Tak zupełnie na luzie. Nie wydaje się wam, że Polacy (pewnie nie tylko Polacy) to taki śmieszny naród.
                                        Staropolskie zastaw się a postaw się. Dlatego zdecydowana większość woli kupić używany paroletni samochód wyższej klasy (najczęściej bity, z cofniętym licznikiem od turka) niż nowe, tańsze auto. No bo jak to będzie wyglądało jak sąsiad podjedzie A6 a ja fabią...

---------- Post dodany o 08:03 ---------- Poprzedni post o 08:01 ----------

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
                                        Zrobiłem kolejne wiziki, stara wersja najbardziej po lewej. Spróbowałem wziąć sobie do serca Wasze uwagi i oto efekt: (monitor środkowy od tego po prawej różni się tylko tym że ścięcia prawego są dodatkowo wklęsłe)
                                        Strasznie głębokie Ci wyszły, ja nie lubie takich. Ale tak to powodzenia :)

---------- Post dodany o 08:05 ---------- Poprzedni post o 08:03 ----------

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
                                        Strasznie głębokie Ci wyszły, ja nie lubie takich. Ale tak to powodzenia :)

Skomentuj

Używał już ktoś takiego podkładu do aluminium, warto go kupić ?
                                          http://www.allegro.pl/podklad-na-cyn...414637105.html
                                          Last edited by krojo; 20.06.2012, 13:01.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X