Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marios, już kilka miesięcy uczę się lakierować (znaczy kilkanaście razy kładłem lakier przez ten okres :)). Prowizoryczna ściana lakiernicza. Dwa wentylatory (nadmuch i odciąg). Jak kładę rzadki izolant (dysza 1.4) to jest cacy. Gęsty podkład (dysza 2.0). Nawierzchniowy (dysza 1.7). Ciśnienie 2,5-3bar. Wydaje mi się, że to ciągle problem z wentylacją. W tamtym roku nie miałem wentylatorów i była katastrofa. Teraz już jest ok ale nie idealnie. Na płaskich powierzchniach poziomych bajka, trudniej na pionowych. Jak to mówią trening czyni mistrza :). Do wakacji dojdę do wprawy...
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
      Sonik Heh fajnie Ci wyszło to zdjęcie wygląda jak byś wyciągał ją z tego monitora
      Ale krowa, co to jakaś nowa moda na montowanie cewek na kilogramy, a nie na Henry? Zaraz wyciągnę szpule drutu spawalniczego z migomatu i wtedy zobaczymy, kto ma największą...

Skomentuj

Nie na temat...
        w migomacie jest miedziowana stal!

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
          Teraz już jest ok ale nie idealnie. Na płaskich powierzchniach poziomych bajka, trudniej na pionowych. Jak to mówią trening czyni mistrza . Do wakacji dojdę do wprawy...
          Postaraj się mocować skrzynkę do lakierowania w pozycji takiej jak później będzie stała. Zaczynaj lakierowanie od powierzchni najmniej ważnych (jeśli takie są :) ) czyli od dołu.
          Wydaje mi się że masz trochę za dużą dyszę do lakieru nawierzchniowego, chociaż jeśli to poliester to może być. Zastosuj większe rozcieńczenie, wolny utwardzacz i rozcieńczalnik jeśli takie masz. Musisz mieć wystarczająco dużo czasu na pokrycie wszystkich powierzchni, mam tu na myśli to że warstwa musi być wystarczająco długo mokra aż do polakierowania ostatniej ścianki. Powinno pomóc.

Skomentuj

20130513_090759.jpg wczorajsze tyły przed ostatecznym szlifowaniem i obiciem owatą. Dziś szycie :crying: znowu....

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
              Dziś szycie znowu....
              Postaraj się schować zszywki, nici itd i może od wewnętrznej strony to łącz, bo ostatnio nieciekawie to wyglądało...

Skomentuj

Tak będzie. Zszywkami przybita będzie najbardziej wewnętrzna część koło terminalu od wewnątrz, reszta zaszyta. Jednakże trudno jest robić coś takiego w domowych warunkach. Wszystko wygląda dobrze a pod koniec wychodzą jakieś problemy, bo 1 mm szew jest krzywo itp.

Skomentuj

Jedno prawie gotowe i zero widocznych zszywek. Jeszcze tylko naciągne szwy i zrobię narożniki. Nawet wyszło znośnie po wsadzeniu rurki od b-r ( myślałem, że wyjdą zmarszczki). Resztę dodatkowo naciągnie terminal. Ponad 3 godziny ręcznego szycia, a na maszynie zajęło by pewnie nie wiecej niż 5 minut.

P1030905_resize.JPGP1030907_resize.JPGP1030908_resize.JPGP1030913_resize.JPGP1030914_resize.JPG

Skomentuj

Wygląda to dużo lepiej.. :)

Skomentuj

a dlaczego nie probowales tego okleic?
                      przeciez tam bys skaj spokojnie naciagnal

Skomentuj

nie oklejam :razz:

Skomentuj

reanimacja staruszkow
                          jestem w szoku ze do GDMow da sie kupic prawdziwie oryginalne membrany! :o
                          zawieszenia do GDNow jakby minimalnie mniejsze :/

Skomentuj

Po co Ci to? :)

Skomentuj

"for money"
                              przeciez to nie moje

Skomentuj

LuSzTi'iego awatar zmaterializowałem :)

Niestety na Morel 728 Supreme dalej muszę czekać bo brak dostawy.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                  LuSzTi'iego awatar zmaterializowałem

Ten avatar nie był na wyrost :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Masz stare zdjęcie Luszti, ja mam bardziej aktualne :P Chociaż już połowa z tego została :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Chociaż już połowa z tego została :/
                                      Na szczęście ta większa połowa :P
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                        Niestety na Morel 728 Supreme dalej muszę czekać bo brak dostawy.
                                        Niestety supreme był dużo lepszy wyborem do 18tki excela

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                          Niestety supreme był dużo lepszy wyborem do 18tki excela
                                          I taki będzie w tym miesiącu jeszcze :)

Po prostu ET 338 kupiłem do innego zestawu z ciekawości raczej tylko.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X