Marios, już kilka miesięcy uczę się lakierować (znaczy kilkanaście razy kładłem lakier przez ten okres :)). Prowizoryczna ściana lakiernicza. Dwa wentylatory (nadmuch i odciąg). Jak kładę rzadki izolant (dysza 1.4) to jest cacy. Gęsty podkład (dysza 2.0). Nawierzchniowy (dysza 1.7). Ciśnienie 2,5-3bar. Wydaje mi się, że to ciągle problem z wentylacją. W tamtym roku nie miałem wentylatorów i była katastrofa. Teraz już jest ok ale nie idealnie. Na płaskich powierzchniach poziomych bajka, trudniej na pionowych. Jak to mówią trening czyni mistrza :). Do wakacji dojdę do wprawy...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaTeraz już jest ok ale nie idealnie. Na płaskich powierzchniach poziomych bajka, trudniej na pionowych. Jak to mówią trening czyni mistrza . Do wakacji dojdę do wprawy...
Wydaje mi się że masz trochę za dużą dyszę do lakieru nawierzchniowego, chociaż jeśli to poliester to może być. Zastosuj większe rozcieńczenie, wolny utwardzacz i rozcieńczalnik jeśli takie masz. Musisz mieć wystarczająco dużo czasu na pokrycie wszystkich powierzchni, mam tu na myśli to że warstwa musi być wystarczająco długo mokra aż do polakierowania ostatniej ścianki. Powinno pomóc.
Skomentuj
-
20130513_090759.jpg wczorajsze tyły przed ostatecznym szlifowaniem i obiciem owatą. Dziś szycie :crying: znowu....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaDziś szycie znowu....
Skomentuj
-
Jedno prawie gotowe i zero widocznych zszywek. Jeszcze tylko naciągne szwy i zrobię narożniki. Nawet wyszło znośnie po wsadzeniu rurki od b-r ( myślałem, że wyjdą zmarszczki). Resztę dodatkowo naciągnie terminal. Ponad 3 godziny ręcznego szycia, a na maszynie zajęło by pewnie nie wiecej niż 5 minut.
P1030905_resize.JPGP1030907_resize.JPGP1030908_resize.JPGP1030913_resize.JPGP1030914_resize.JPG
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaLuSzTi'iego awatar zmaterializowałem
Ten avatar nie był na wyrost :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaChociaż już połowa z tego została :/Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaNiestety na Morel 728 Supreme dalej muszę czekać bo brak dostawy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaNiestety supreme był dużo lepszy wyborem do 18tki excela
Po prostu ET 338 kupiłem do innego zestawu z ciekawości raczej tylko.
Skomentuj
Skomentuj