Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
    Ty nasz 10" czy 12"?
    Ja mam 10".
    Do 12" głośnika obudowa będzie prawie 2x większa, co nie znaczy wyższa.
    Chyba że chcesz stroić niżej (ponieważ głośnik na to pozwala), to wtedy będzie większa 2x (litrażowo) :)

Skomentuj

Mi Pawel S. polecił nie całe 50l, i tak zrobiłem wyszedł mi klocek dość konkretny. Już nie mogę sie doczekać aż go uruchomię...

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
        Mi Pawel S. polecił nie całe 50l, i tak zrobiłem wyszedł mi klocek dość konkretny
        Ta linia ma niecałe 100L wymiarów zewnętrznych, więc nie całe 2x tyle... a efekt, sam sprawdź, podejrzewam że nigdy ten BR nie zagra tak nisko jak ta linia :)

Skomentuj

Marian. Sprobuj kiedys dac podwojne scianki, plus maty bitumiczne i wzmocnienia w rogach na 45 stopni i cos nieduzego, wzmacniajacego na najwiekszych powierzchniach ( przednia, tylna i przegroda ). Nie poznasz obudowy z teoretycznie tego samego tunelu :)

---------- Post dodany o 02:03 ---------- Poprzedni post o 01:54 ----------

A tak przy okazji, to Troels machnal nowa trojdrozna kolumne z troche inna koncepcja TL dla basu. Ciekawe rozwiazanie :) http://www.troelsgravesen.dk/Ellam-FLEX-3W.htm

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            A tak przy okazji, to Troels machnal nowa trojdrozna kolumne z troche inna koncepcja TL dla basu. Ciekawe rozwiazanie http://www.troelsgravesen.dk/Ellam-FLEX-3W.htm
            Może i ten gość jest projektantem, ale wizualnie to to nie wygląda...
            Chyba jeszcze nie znalazł złotego środka, dobre warunki akustyczne + wygląd.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Ciekawe co z tymi cewkami...
              Nic. Zamieniłem 2mh z 1.5mh - są takie same gabarytowo a nie mam opisanych :blushing:
              Szkoda że wyszło dopiero jak wyniosłem ten cały bajzel na dwór i pomierzyłem :mad:

Ucho mnie na... boli z frezowania nici bo bym zwariował od tego wycia :(

---------- Post dodany o 11:52 ---------- Poprzedni post o 11:52 ----------

Nie na temat...
              Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Może i ten gość jest projektantem, ale wizualnie to to nie wygląda...
              Chyba jeszcze nie znalazł złotego środka, dobre warunki akustyczne + wygląd.
              A mi się podobają :)

Skomentuj

Mi tez sie widza. Styl taki troche jak z kajuty Lord Vadera, ale spoko, spoko :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
                  Rzuciłby ktoś okiem czy poprawnie sklecona zwrotka?
                  OK :)

Skomentuj

Raven to wyślij mi rysunek
                    W przyszłym tygodniu masz fronty u siebie
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                      Ucho mnie na... boli z frezowania nici bo bym zwariował od tego wycia
                      ochronniki sluchu PELTOR od 3M

http://bezpieczenstwo-bhp.pl/ochrona...time-i-3m.html ja mam takie. sa OK, ale do frezowania czy pilowania bym kupil wyzszy model, np http://bezpieczenstwo-bhp.pl/ochrona...me-iii-3m.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

http://bezpieczenstwo-bhp.pl/ochrona...time-i-3m.html ja mam takie. sa OK, ale do frezowania czy pilowania bym kupil wyzszy model, np http://bezpieczenstwo-bhp.pl/ochrona...me-iii-3m.html
                        Nie wyobrazam sobie frezowania ma ochrony uszu. Ostatnio do kazdego urzadzenia zakladam "sluchawy", nawet wiercenia. Mam zielonego peltora i jest git ! http://bezpieczenstwo-bhp.pl/ochrona...-31-db-3m.html

Skomentuj

Jak się one mają do popularnych stoperów których używam? Jak nie mam, to wkładam słuchawki douszne i słucham muzyki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                            Jak nie mam, to wkładam słuchawki douszne i słucham muzyki
                            Duzy blad, walczysz z halasem za pomoca halasu.

Co do stoperow, to osobiscie nie lubie ich uzywac. Sa niewygodne i niepraktyczne. Raczej do dlugiej pracy w halasie, gdzie ochraniaczne naglowne przeszkadzaja.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Raven to wyślij mi rysunek
                              OK

---------- Post dodany o 13:00 ---------- Poprzedni post o 12:58 ----------

Mam ale nie od tego boli mnie ucho już 3 tydzień biorę antybiotyk :(

Skomentuj

Nie na temat...
                                już 3 tydzień biorę antybiotyk
                                W zależności jaki to antybiotyk, proponuję zbadać sobie CK (kinaza kreatynowa) z krwi czy czasem nie podskoczyło, jeśli tak to natychmiast trzeba przerwać kurację. Jeśli czujesz się osłabiony i bolą Cię mięśnie to zrób to już jutro.
                                Ja brałem przez około 40 dni... i mówię poważnie, o mały włos, byście mogli mi przylepić czarną wstążkę przy awatarze.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                  Jak się one mają do popularnych stoperów których używam?
                                  mi stopery nie podchodza bo mi do ucha nie pasuja. dlatego uzywam w pracy nauszniki
                                  a skoro nie moge dobrze zalozycstoperow to niestety nie porownam

PELTORy maja jedna wade - przed pierwszym uzyciem trzeba zatepic ostre krawedzie na "obiciu"! inaczej uszy pokaleczysz :/

Nie na temat...

nie od tego boli mnie ucho już 3 tydzień biorę antybiotyk
                                  a masz moze problem z katarem? moze ten kanal w srodku (zapomnialem nazwy - jakas tam trabka) masz zapchany i ci cisnienie zwieksza?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    proponuję zbadać sobie CK
                                    Robiłem cały alfabet dopiero

a masz moze problem z katarem?
                                    Nie. Mam problem z żołądkiem i to od tego . Często mam albo zatoki albo ucho albo jedno i drugie :(

Skomentuj

Nie na temat...
                                      To może być też jakaś infekcja wirusowa, a wtedy antybiotyki są totalnie nie potrzebne. Tak samo jak np przy anginie, rada dla was, jak macie angine i lekarz wam antybiotyki daje, odstawcie i wyleżcie to w łóżku, unikniecie niepotrzebnej kuracji która i tak nic nie da.

Skomentuj

IMAG0853.jpg

NO to zaczynamy zabawe :biggrin:
                                        Last edited by Kuman; 01.07.2013, 16:16.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                          Zamieszczone przez Kuman Zobacz posta
                                          Uploaded with ImageShack.us
                                          Oczywiście kolega się nie zapoznał:
                                          http://diyaudio.pl/showthread.php/21...io-pl?p=346192
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X