Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lepiej zobacz co to za glosnik - to wielka prostokatna wstega

ale faktycznie, "monitory" gigantyczne
    w koncu to 25 litrow na 8"

Skomentuj

Paweł, ja Cię podziwiam za zasuwanie frezarką w mieszkaniu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
        Paweł, ja Cię podziwiam za zasuwanie frezarką w mieszkaniu
        bylo o tym juz wiele razy...
        uzywam odkurzacza z przystawka do odsysania pylu...
        ale i tak koncze co sie da i biore sie za sprzatanie i maluje pokoj

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          uzywam odkurzacza z przystawka do odsysania pylu...
          Nawet taki zwykły domowy daje radę - nie mówiąc już o porządnych przemysłowych, a robota z czymś takim " Priceless " !

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
            Nawet taki zwykły domowy daje radę - nie mówiąc już o porządnych przemysłowych, a robota z czymś takim " Priceless " !
            Jakoś mimo iż pracuje na Boshu GOF1300 i mam Karcher WD 3.500 to jednak muszę polatać potem po zakładzie ze "szczotą". Więc sądzę że u Pawła jest podobnie, jakieś 60% pochłania, a reszta ląduje na mieszkaniu. Współczuje, wolałbym puścić przedłużacz przez okno i robić przed blokiem chyba że się mieszka na piętrze <3+ :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
              a robota z czymś takim " Priceless " !
              troche ogranicza widocznosc i strasznie wkurza kolejna rura przeszkadzajaca w pracy ale jest to duzo wygodniejsze niz sprzatanie calego pokoju :p

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              wolałbym puścić przedłużacz przez okno i robić przed blokiem chyba że się mieszka na piętrze <3+
              warunek spelniony

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                Jakoś mimo iż pracuje na Boshu GOF1300 i mam Karcher WD 3.500 to jednak muszę polatać potem po zakładzie ze "szczotą". Więc sądzę że u Pawła jest podobnie, jakieś 60% pochłania, a reszta ląduje na mieszkaniu.
                Ja nie latam ze szczotą po warsztacie - prawie wszystko > 90% ląduje w odkurzaczu :)

troche ogranicza widocznosc i strasznie wkurza kolejna rura przeszkadzajaca w pracy ale jest to duzo wygodniejsze niz sprzatanie calego pokoju
                Fakt, że zasłania...z drugiej strony jeśli masz wszystko ustawione na podziałkach i ogranicznikach to nie musisz się obawiać o cokolwiek.

No fakt.... jakbym miał kręcić dookoła rurą od odkurzacza też by mnie to wpieniało... na szczęście tak nie mam.

Skomentuj

Bolero złożone, zdjęcia jak na razie jednej kolumny.

Materiał wiór 18mm + fornir dąb + bejca i wosk
                  front z 19mm mdf'u malowany delikatną strukturą

Kolumny czekają jeszcze na nowe maskownice, jak na razie są oryginalne

4.jpg3.jpg
                  1.jpg2.jpg

Pozdrawiam

Skomentuj

to nie rób nowych tylko wymien material na nowy
                    i klej tylko od wewnetrznej nie tak jak ja z obu :blushing:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Materiał mam tylko że oryginalne maskownice są plastikowe i materiał jest wgrzany w plastik, nie wiem za bardzo jak mam to zrobić, klejem jakimś czy coś...

---------- Post dodany o 16:16 ---------- Poprzedni post o 15:23 ----------

Wymieniłem materiał, przykleiłem klejem na gorąco i wyszło perfekt :)

Skomentuj

gucio, gratulacje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                          Materiał wiór 18mm + fornir dąb + bejca i wosk
                          jaka to bejca?
                          wlasnie czegos takiego szukam

a kolumny napewno wygladaja juz duzo dostojniej niz czarna okleina

Skomentuj

Bejca jest firmy DRAGON Rustykalna kolor Kasztan do kupienia np w castoramie za 0,2L ok 6zł.

Kolumny wyglądają dostojniej ale i grają lepiej, mam bezpośrednie porównanie z oryginałem aktualnie i te nowe grają dużo bardziej muzykalnie i są bardziej ożywione, nie wiem czy to za sprawą nowych elementów w zwrotnicy, wytłumienia czy kabli ale jest znaczna poprawa.

Jeszcze kilka fotek bardziej konstrukcyjnych:
                            Wytłumienie jest dokładnie w tych miejscach gdzie było oryginalnie z tym że zamiast zwykłej gąbki 1cm jest 3cm piramidka i nie wiem czy z tym nie przesadziłem...

gdny.jpg
                            wytłumienie.jpg
                            zwrotnica.jpg

Następna konstrukcja będzie już na pewno ambitniejsza i z troszkę wyższej półki, lecz na chwilę obecną muszę się zadowolić Bolerami :)

Pozdrawiam
                            Last edited by gucio.; 26.10.2011, 09:11.

Skomentuj

Naprawdę podobają mi się, dobra robota :)
                              Sam kiedyś bawiłem się w "odświeżenie" kolumn Scherzo, też od Tonsila. Twoje wyglądają o niebo lepiej od moich. Gratuluję :)

Skomentuj

No i stało się , w jednej kolumnie zawieszenia w niskotonowych jeszcze się trzymały jakoś (stwierdziłem że jeszcze rok-dwa wytrzymają) ale jednak w drugiej kolumnie zawieszenie już pękło więc czeka mnie wymiana wszystkich na raz, a je mogę dostać dopiero po świętach .... więc nic mi nie pozostaje tylko czekać...

Po rozebraniu obu oryginalnych kolumn mogę powiedzieć ze różnica jest w wytłumieniu jedna ma dużo więcej watoliny, poza tym kolumny identyczne są...

Pozdrawiam

Skomentuj

a w tego typu obudowach wytlumienie bardzo duza role odgrywa

Skomentuj

Czekam jeszcze na lampę

Skomentuj

a w tego typu obudowach wytlumienie bardzo duza role odgrywa
                                      Dlatego właśnie będą testy testy i jeszcze raz testy... ale dopiero jak wymienię zawieszenia ....

Skomentuj

Piglet, a co to? Bufor, wzmak czy coś innego?

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta
                                          Piglet, a co to? Bufor, wzmak czy coś innego?
                                          bufor.....

Skomentuj

Czaruję...