Nawet taki zwykły domowy daje radę - nie mówiąc już o porządnych przemysłowych, a robota z czymś takim " Priceless " !
Jakoś mimo iż pracuje na Boshu GOF1300 i mam Karcher WD 3.500 to jednak muszę polatać potem po zakładzie ze "szczotą". Więc sądzę że u Pawła jest podobnie, jakieś 60% pochłania, a reszta ląduje na mieszkaniu. Współczuje, wolałbym puścić przedłużacz przez okno i robić przed blokiem chyba że się mieszka na piętrze <3+ :)
Jakoś mimo iż pracuje na Boshu GOF1300 i mam Karcher WD 3.500 to jednak muszę polatać potem po zakładzie ze "szczotą". Więc sądzę że u Pawła jest podobnie, jakieś 60% pochłania, a reszta ląduje na mieszkaniu.
Ja nie latam ze szczotą po warsztacie - prawie wszystko > 90% ląduje w odkurzaczu :)
Materiał mam tylko że oryginalne maskownice są plastikowe i materiał jest wgrzany w plastik, nie wiem za bardzo jak mam to zrobić, klejem jakimś czy coś...
---------- Post dodany o 16:16 ---------- Poprzedni post o 15:23 ----------
Wymieniłem materiał, przykleiłem klejem na gorąco i wyszło perfekt :)
Bejca jest firmy DRAGON Rustykalna kolor Kasztan do kupienia np w castoramie za 0,2L ok 6zł.
Kolumny wyglądają dostojniej ale i grają lepiej, mam bezpośrednie porównanie z oryginałem aktualnie i te nowe grają dużo bardziej muzykalnie i są bardziej ożywione, nie wiem czy to za sprawą nowych elementów w zwrotnicy, wytłumienia czy kabli ale jest znaczna poprawa.
Jeszcze kilka fotek bardziej konstrukcyjnych:
Wytłumienie jest dokładnie w tych miejscach gdzie było oryginalnie z tym że zamiast zwykłej gąbki 1cm jest 3cm piramidka i nie wiem czy z tym nie przesadziłem...
Naprawdę podobają mi się, dobra robota :)
Sam kiedyś bawiłem się w "odświeżenie" kolumn Scherzo, też od Tonsila. Twoje wyglądają o niebo lepiej od moich. Gratuluję :)
No i stało się , w jednej kolumnie zawieszenia w niskotonowych jeszcze się trzymały jakoś (stwierdziłem że jeszcze rok-dwa wytrzymają) ale jednak w drugiej kolumnie zawieszenie już pękło więc czeka mnie wymiana wszystkich na raz, a je mogę dostać dopiero po świętach .... więc nic mi nie pozostaje tylko czekać...
Po rozebraniu obu oryginalnych kolumn mogę powiedzieć ze różnica jest w wytłumieniu jedna ma dużo więcej watoliny, poza tym kolumny identyczne są...
Skomentuj