Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

shiver jaki to wzmacniacz ile kosztował ? właśnie się rozglądam za gotowcem

Skomentuj

Skrzynka narazie testowa to 30 litrów closed (docelowo bedzie 90l br)...wrażenia, no cóż idealna dynamika, ani razu nie zdarzyło mu sie zgubić, zejście do muzyki wystarczające (na generatorze zaczynał grać od 30-stu paru hz, efektywnie od 40), no i to brzmienie...miękkie, pełne, ale buczenie czy przynudzanie jest mu totalnie obce, pojawia sie uśmiech na twarzy jak membranka zaczyna sie wychylać :)

Wzmaczek to matronix WXP2K, kosztuje jakieś 350 pln, i w sumie ta seria to chyba jedyny sensowny panel który można kupić w sklepie w polsce (no nie licząc hypex'a ale on swoje kosztuje :P ).

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
        jednak stwierdzam że w warunkach amatorskich nie do pobicia jest najzwyklejszy lakier nitro.
        Jak lakierowałes?? Pistolet wałek, czy pędzel.

Czy kazdy typ lakieru z tych popularnych do parkietu itp nada sie do lakierownia z pistoletu??

Skomentuj

ŁukaszN, tylko natrysk,ale jeśli zależy nam na zupełnie gładkiej powierzchni to albo kilkadziesiąt warstw lakieru z międzyszlifem albo odpowiednie przygotowanie powierzchni innym specyfikiem choćby caponem.Choć ten capon najszczęśliwszym rozwiązaniem nie jest szczerze mówiąc,szukam obecnie rozwiązania na ten problem,jak wypełnić do gładkości strukturę forniru.
          Lakiery do parkietu w ogóle bym odstawił na bok,raz że długo schną,zbierając przy okazji wszystkie fruwające śmieci,dwa nakładanie ich wychodzi najlepiej na powierzchniach poziomych,na pionowych już nie jest tak pięknie.Co mnie zresztą nie dziwi,nie widziałem jeszcze parkietu na ścianie :wink:
          Uściślając pytanie,lakier do parkietu można nanosić pistoletem,sam tak kiedyś robiłem,ale trzeba go z lekka rozcieńczyć,musi się on ładnie rozlewać nie tworząc skórki pomarańczy.I tak docelowo nie obejdzie się bez szlifów papierami wodnym i polerki.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
            szukam obecnie rozwiązania na ten problem,jak wypełnić do gładkości strukturę forniru.
            wypełniacz porów i tyle Nie miałem okazji sie tym bawić, ale słyszłem, ze jest coś takiego

umberto, jakiego pistoletu używasz?? No name czy coś bardzije pro?? Czy taką małą spreżarką 25l najtańsza z marketu budowlanego :P da sie polakierowac kolumny podłogowe, czy raczej nie bedzie wyrabiać (z tego co wiem to zeby zabierać sie do lakierowania samochodu trzeba przynajmniej spreżary 100l o dobrej wydajności)??

P.S Ja osobiscie polecam lakier Domalux Nitrolak. Lakierowałem juz tym kilka razy i dalej będe lakierować Tylko ze spotkałem sie z taka dziwna sprawa, miałem dwie puszeczki tego lakieru i w jednej był on bezbarwny,a w drugiej miał słomkowy kolor, coś na kształt oleju. Wydaje mi sie ze moze ze starości ściemniał w puszcze, ale czy to mozliwe jest??

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
              polecam lakier Domalux Nitrolak. ..... Wydaje mi sie ze moze ze starości ściemniał w puszcze, ale czy to mozliwe jest??
              bawilem sie troche tym lakierem i u mnie byl tez taki "slomkowy", na pewno nie byl bezbarwny

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                  wypełniacz porów i tyle
                  zgadza się, ale najczęściej nie są bezbarwne
                  pistolet wystarczy nawet taki z alledrogo za ok 100zł z dyszą nie większą niż1.5(optymalnie 1.4)
                  Czy taką małą spreżarką 25l najtańsza z marketu budowlanego da sie polakierowac kolumny podłogowe
                  da radę

Skomentuj

Kurcze zacząłem się zastanwiać czy nie wypierniczyć wszystkich dużo-calowych subów i zrobić dwa male fajnusie na 20/80/2 tonsila ... Co wy na to ?? Napędziłbym to holtonem 200 przy połączeniu równoległym... Bo doszedłem do wniosku że wszystkie suby jakie dotychczas zbudowałem potrafią robić łomot i tak głupkowato zmiękczać całe brzmienie i psują charakter moich 16...

Skomentuj

A nie lepiej zrobić na jeden dobrej 20-stce?? :P

Skomentuj

Sobie zasponsorowałeś uszaka i się chwalisz ... :-) Nie wiem czy jedna dobra 20 dogoni efektywnością 16 tonsila żeby to się ładnie zgrało... a i co by nie było 2 suby bardziej "rozsieją" niskie w pomieszczeniu... (w moim pogmatwanym rozumowaniu)

No już tak się wkurowiłem że już porobiłem zdjęcia głośnikom i jutro wiśta wio na allegro...

Skomentuj

Lepiej zrobić 3way na dodbrych 20stkach a nie bawić sie w suby

Skomentuj

dokladnie tak

Skomentuj

po odsluchach wygrzancych MDSow 08 tez mam ochote na przerobienie moich XT na 3 drogi.
                              ladnie obecne kolumny sie zgrywaly z subem bo XT dawal wyzszy bas a MDS08 byl nizej strojony - efektbyl w pelni zadowalajacy :mrgreen:

Skomentuj

W sumie racja... zaszalałem a tu jednak faktycznie lepiej 3-drogi :-)

Skomentuj

pod moim okiem praca mlodszego brata

Skomentuj

ooooo ciekawy ten front z frezami

Skomentuj

o buda od moich totem mite. projekt brata mialem na mysli glosniki uzyte do niego teraz tylko jakis lakiernik

Skomentuj

Moje kino z przodu :-) Można powiedzieć że skończone. Wstyd tylko za ten subwoofer ale ta buda przyjmowała już głośniki od 20cm do 30 i niestety chamsko ją zdewastowałem :-)

[ Dodano: 2008-02-03, 22:23 ]
                                        Panowie jest jakiś sposób na odpalenie amplitunera na 120v w naszych środkowoeuropejskich gniazdach 220V ? Jakieś stabilizatory napięcia czy takie tam ...???

Skomentuj

MormoN, trafo 230/120 z Allegro.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X