Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TME

Skomentuj

olej 3875 i rób na 3886.

Skomentuj

Niestety nie doszukałem się żadnego schematu, są ale jakieś takie rysowane ręcznie, nie wiadomo co jest co :| Chyba, że ktoś mi podrzuci na PW fajny schemacik co i jak, bo do 3875 mam cały opis w pdfie, spis elementów ( o płytke mi nie chodzi, bo będę robił na pająka ) itd.

Skomentuj

fuj pająk...
          look do działu konstrukcji - tam parę GC jest :P

Skomentuj

http://www.sklep.avt.com.pl/p,pl,883,avt2180+b
            wzmacniacz+mocy+z+ukladem+lm3886+-+zestaw+do+samodzielnego+montazu.html

Skomentuj

Pająk ładnie zrobiony wygląda 100 razy lepiej niż na płytce :???:

Nie kupie z avt, po pierwsze się nie opłaca ( Kto te ceny wymyślił ?? ) po drugie jak robię sam, to sam Gdybym robił na płytce, to bym sobie ją wytrawił :P

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                Pająk ładnie zrobiony wygląda 100 razy lepiej niż na płytce :???:
                Pająk to bardzo pro rozwiązanie i bardzo dobrze wygląda, a do tego jest bardzo praktyczny ... Dla mnie pająk to zło ;p
                po drugie jak robię sam, to sam Gdybym robił na płytce, to bym sobie ją wytrawił :P
                To zacznij od zrobienia sobie kondów z folii aluminiowej i śniadaniowej, potem zrób rezy i scalaka, a na koniec sam rozwałkuj sobie Cu na kable, na deser można też olać sobie radiator, ale ofkors z własnoręcznie wydobytej rudy bo inaczej to nie będzie DIY !
                Ludzie - nie popadajcie w paranoję...

Skomentuj

takero, bez przesadyzmu Wiadomo, że lepiej kupić kit i sobie go złożyć, niż kupić gotowego technicsa/yamahe, czy co tam jeszcze za 500zł :P Ale wole sobie pozbierać elementy, te droższe, polutować, itd.

Pająk to bardzo pro rozwiązanie i bardzo dobrze wygląda, a do tego jest bardzo praktyczny ... Dla mnie pająk to zło ;p
                  Hm.. za dużo spidermana? Myślałem, że on był dobry

Skomentuj

w tych wszystkich gc to warto jest jedynie jeden element na lepszy wymienić - kond wejściowy, dawanie jakiś tam kosmicznych kondów w zasilaniu czy rezów 0.25% to bezsensowna przesada która poza lepszym samopoczuciem nic nie daje, a już napewno nie wpływa na brzmienie.
                    Co do pająka - takie rzeczy to robił MDCS 5 lat temu i myślę że właśnie wtedy zakończyła się era pająków...
                    Nic za nimi nie przemawia.

Skomentuj

a w jakiej cenie tam maja?
                      Ja za Sapeli płaciłem 5,80 zł netto za 1 m kw. Liście o wymiarach 290 x 34-35cm

Skomentuj

eee... bez przesady, taki pajak do LM3875 gdzie sa AZ 4 rezystory to nie jest kiepski pomysl
                        teoretycznie gra najlpiej w p2p

Skomentuj

Rezy to nie problem, ale trzeba też myśleć o 7 kablach - zasilanie, wejście i wyjście, a wtedy już tak różowo nie jest, łatwo zwarcie zrobić i utrudnione są zabawy z prowadzeniem masy, a w sumie rzeźby jest więcej niż z plytką.

Skomentuj

Nie kupie z avt, po pierwsze się nie opłaca ( Kto te ceny wymyślił ?? ) po drugie jak robię sam, to sam Gdybym robił na płytce, to bym sobie ją wytrawił
                            ale ja tylko projekt podsunalem

Zamieszczone przez Barthez
                            Ja za Sapeli płaciłem 5,80 zł netto za 1 m kw. Liście o wymiarach 290 x 34-35cm
                            jakbym nie znalazl nic na allegeo to moglbym prosic o pomoc? bo nieodpowiadaja na maile :|

co do pajakow - to nawet jak sie uda to zlozyc to i tak czasami niechce dzialac poprawnie :| dlatego wlasnie zrezygnowalem z pajakow

Skomentuj

Pająki dobre są Co do kabli to tzw. srebrzanka również ładnie się prezentuje :)

Jedyne, czego się obawiam to ekranowanie, itp. Żeby nie brumiło, buczało, ani nic w tym stylu :P

Skomentuj

A co ma ekranowanie do brumienia?

Skomentuj

A nie ma? :lol:

Ja zawsze myślałem, że po to się ekranuje, żeby nie było zakłóceń ..

Skomentuj

jakbym nie znalazl nic na allegeo to moglbym prosic o pomoc? bo nieodpowiadaja na maile :|
                                    o pomoc prosić zawsze można :wink: Podstawową zaletą kupowania u nich jest to że można wziąć tyle liści ile się chce, a i ceny myślę że też są niezłe.

Skomentuj

Barthez, jak mozesz to daj fotki tego forniru. bede zainteresowany pomoca

Skomentuj

Co do kabli to tzw. srebrzanka również ładnie się prezentuje :)

Jedyne, czego się obawiam to ekranowanie, itp. Żeby nie brumiło, buczało, ani nic w tym stylu :P
                                        Jesli chodzi o brumienie to lepiej zainteresuj się prowadzeniem masy...

Skomentuj

ciiicho sza

Skomentuj

Czaruję...
                                          X