Akurat nie oszczędzałem na elementach, bo to ostatecznie nie dla mnie wzmacniacz. Można zaoszczędzić nawet do 400 żydząc na trafach na przykład i na innych elementach... Ale czy zagra tak samo?
Pewnie zrobią... Pytanie tylko, czy trafa głośnikowe (które są najdroższe - 290zł) będą takiej samej jakości? Wszyscy, którzy budowali lampy twierdzą, że trafa od Ogonowskiego są u nas jednymi z najlepszych... I najdroższych niestety.
Jednak mimo to, po prawie 3h słuchania stwierdzam, że lampa to jest to... Ciepło basu, dźwięk się wręcz wylewa z kolumny, ale jednocześnie taka fajna precyzji, wszystko trwa tyle ile powinno, odkryłem nowe dźwięki na płytach :)
A przy okazji prawie zagotowałem trafo zasilające :| Coś chyba nie tak jest, za duży pobór prądu - jutro muszę to sprawdzić...
Subisław aktywny sie robi..., foront mam zamiar zorbić malowany z skosami na bokach i tam gdzie jest wyjście tunelu. Na boku obudowy głośnik z maskownicą wgłębioną w obudowę. Całą obudowę mam zamiar fornirkiem obłozyć tylko fornt czarny...
Ogólnie ciekawie się zapowaida :)
Pozdr.
Pawel S., wiem widziałem ironii nie wyczułeś :)
Swoją drogą tutorial tutorialem ale dechy trochę Cię musiały kosztować, będziesz miał trochę sprzętu w domu o ile masz je czym wypchać
dawno tutaj nie bywales wiec myslalem ze nieczytales...
pieniadze na glosniki mam juz na koncie od 3 osob wiec niedlugo beda glosniki - czekam tylko na odpowiedz z protonsila
czy ktos testowal stxowe 18 akx? chce wyprzesac cale moje 5.1 subwoofer,amplituner, i zrobic porzadne stereo z wykopem... mam fronty 33 l netto szerokosci 19,5 cm i myslalem nad tymi 18-nastkami w 2.5 drogi... narazie na starych zwrotach a pozniej sie je dopiesci...
tylko tak zeby te stxy zrobily przyjemniejszy i mocniejszy efekt ni 16/50tonsila... co wy na to ?
Myśle że sprzedając cały sprzęt czyli ampli mam nadzieję pchnąć za minimum 500zł, 8 x tonsil 16/50 za jakieś 25zł sztuka = 350zł.... 3x sc10n = za 80zł, 2x gdwk 11/100 za 50zł głośnik boschmann alx122sp za jakie 150zł bo nówka no i mam monacora jeszcze ale z tym to nie wiem co zrobić... 450zł w sklepie ja chciałbym chociaż 150zł.... wzmaka do suba nie sprzedam bo może kiedyś jakiś skromny subik dowale... nie do łomotu (tak do tej pory robiłem) a do uzupełnienia pasma...
razem daje to.... około 1300 przy dobrych wiatrach (no i coś bym jeszcze dołożył z konta :-)...
Tak poprostu mnie przygniotło to granie w 5.1... swoim beznadziejnym zgraniem fazy itd... subwoofer strasznie zaburza całe piękno utworów stereo i w ogóle. wypierniczyłem go i teraz same stereo na 2x16/50 radzi sobie w basie i gra zabujczo przyjemnie w porównaniu do reszty...
Skomentuj