Wyrwałem dziś frezarkę :-) Ale mam pyanie... Robić frez pod wysokotonówkę...? Mam pewne wąpliwości bo na kepach będą pierścienie około 3mm grubości i nie wiem czy o nie będzie dziwnie wyglądało jak będą odstawać a wysokotonówka będzie zrównana z frontem... Poza tym nie mam frezu z łożyskiem więc są spore szanse że nie wyjdzie to zbyt perfekcyjnie... No i głośniki będą dopiero w poniedziałek... Co robić??
frez z lozyskiem do robienia podfrezowac pod glocniki? co to za technika ? :mrgreen:
ja bym poczekal i zobaczyl jak to na zywko bedzie wygladac zeby nie zrobic jakiegos babola
BTW - a ile liceów jest w promieniu 30km od zagórza ?
Sporo, bo wchodzą w to też te podkrakowskie ... Nasze liceum wygrało jakąś tam nagrodę, że najwięcej uczniów z naszej szkoły zdaje matury, czy coś takiego
MormoN, a niemozesz zrobic glebszych frezow pod KEPy i schowac takze pierscien? ja bym tak zrobil. nawet bym sie nie bawil z frezami pod KEPy jezeli ma byc pierscien
Sporo, bo wchodzą w to też te podkrakowskie ... Nasze liceum wygrało jakąś tam nagrodę, że najwięcej uczniów z naszej szkoły zdaje matury, czy coś takiego
kiepskie kryterium bo w moim byłym liceum nie było osoby która nie zdałaby matury od sam nie wiem kiedy ;]
LO ocenia się na podstawie olimpiad tematycznych.
To byłoby na tyle jeśli chodzi o szkoły, zaraz zaczną się warny :)
Ja nie poszedłem na sudia... Prawdę mówiąc to gdybym miał na nie się wybrać to tylko dla papieru... Bo szczerze mówiąc to nie znalazłbym kieruknku który by mnie ineresował... A ambicji na biurko-opier**lacza i wielkiego uczonego nie mam... to nie dla mnie. W mojej pracy musi się coś dziać... muszę być w ruchu i mieć kontakt z ludźmi...
[ Dodano: 2008-03-02, 14:41 ] Pawel S., Kurcze jak bym nie schował trochę tych kepów to strasznie dużo by odstawały moim zdaniem.... A znów zrobić idealny frez bez szablonu i łożyska pod te pierścienie to prędzej jajko zniosę...
A znów zrobić idealny frez bez szablonu i łożyska pod te pierścienie to prędzej jajko zniosę...
ale po co ci tutaj frez z lozyskiem? czyzbyc juz srodek usunal? jezeli tak to faktycznie musisz zrobic w innej desce otwor i zalozyc lozysko na trzpien frezu (pokazalem to w TOOLBOXie)
Pawel S., No fajnie... aż wsyd się przyznać że o takiej opcji nie pomyślałem... ale chyba i tak zrezygnuje z frezów pod pierścienie... przynejmniej teraz już trochę za póżno ale za to już wiem jak wysokotonówkę podfrezuje :-)
Zmieniając temat... jak zorganizować malowanie...? Jako podkładu używam capon`u domaluxa... i chyba chcę na finito lakier mat... po półmat chyba i tak się świeci jak psu jajca... zamierzam walnąć trzy warstwy caponu i na koniec maowy lakier domaluxa do parkietów... co na to...?
Zmieniając temat... jak zorganizować malowanie...? Jako podkładu używam capon`u domaluxa... i chyba chcę na finito lakier mat... po półmat chyba i tak się świeci jak psu jajca... zamierzam walnąć trzy warstwy caponu i na koniec maowy lakier domaluxa do parkietów... co na to...?
Nowy wątek... gdzie kupić wkręy mocujące głośniki...?? Bo w ych "polinkowskich" ofertach nie mogę się odnaleź a bardzo bym chciał widzieć co kupuje... :-)
MormoN, no ale nie tutaj no...
jak nie polinku (masz fotki w cenniku z akcesoriami) to moge ci kupic na miescie jak bede ci zwrotnice wysylal. ale czarne to zostaly im tylko M4 i to max 25mm
czy chodzi ci o wkrety?
Kto mi policzy długość rurki BR 5,8cm w obudowie 33l na strojenie około 45-46hz ?? i jeszcze 40... tylko w BBpro jakby można było bo ja nie umiem się tym posługiwać.... chyba :-) a winisd ponoć lubi ściemy walić ze srojeniem.
Skomentuj