Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez cudny90
    jak się ma narzędzia, plan, a niektórzy jeszcze idealnie powycinane płyty mdf to można robić kolumienki jak kanapeczki
    no i teraz juz wiesz dlaczego wole wydac 20-50zl na gotowe plyty ;]
    tak samo z frezarka - sporo przyspiesza prace

Bo ja np. chodzę do 2 liceum i mam co robić Właśnie się zabieram za naukę
    gdybys pomyslal troche wczesniej to bys poszedl do technikum. tam bys sie nauczyl kombinowac i bys znalazl czas i na nauke i na DIY :P

podpada to troche pod definicje inzyniera :mrgreen:

Skomentuj

gdybys pomyslal troche wczesniej to bys poszedl do technikum.
      Nigdy :P U mnie są takie technika, że włosy dęba stają, tzn. menelstwo :P

A ja sobie elegancko chodzę do najlepszego liceum w promieniu 30km :cool:

Skomentuj

A ja sobie elegancko chodzę do najlepszego liceum w promieniu 30km
        i bedziesz wyksztalconym bezrobotnym :cool:
        (no ale to taki ogol... :roll: )

Skomentuj

To sporo tu młodzieży widzę... :-)

Wyrwałem dziś frezarkę :-) Ale mam pyanie... Robić frez pod wysokotonówkę...? Mam pewne wąpliwości bo na kepach będą pierścienie około 3mm grubości i nie wiem czy o nie będzie dziwnie wyglądało jak będą odstawać a wysokotonówka będzie zrównana z frontem... Poza tym nie mam frezu z łożyskiem więc są spore szanse że nie wyjdzie to zbyt perfekcyjnie... No i głośniki będą dopiero w poniedziałek... Co robić??

Skomentuj

frez z lozyskiem do robienia podfrezowac pod glocniki? co to za technika ? :mrgreen:
            ja bym poczekal i zobaczyl jak to na zywko bedzie wygladac zeby nie zrobic jakiegos babola

Skomentuj

frez pod wysokotonowke jest najwazniejszym ze wszystkich warto sie pokusic, a ze midwoofer bedzie wysuniety - jeszcze lepiej

Skomentuj

mIKI, Dlaczego najważniejszy?? I czemu lepiej z wysuniętymi wooferami?

Skomentuj

i bedziesz wyksztalconym bezrobotnym
                  Nie, mam być technikiem mechatronikiem i składać hamburgery w Londynie :P

Skomentuj

A ja sobie elegancko chodzę do najlepszego liceum w promieniu 30km :cool:
                    no to po tym tylko polibuda ;]
                    BTW - a ile liceów jest w promieniu 30km od zagórza ?

[ Dodano: 2008-03-02, 14:36 ]
                    UWAGI MODERATORA
                    EOT bo to nie offtopic...

Skomentuj

no to po tym tylko polibuda ;]
                      Raczej AGH - bliżej albo polibuda Krakowska

BTW - a ile liceów jest w promieniu 30km od zagórza ?
                      Sporo, bo wchodzą w to też te podkrakowskie ... Nasze liceum wygrało jakąś tam nagrodę, że najwięcej uczniów z naszej szkoły zdaje matury, czy coś takiego

Skomentuj

MormoN, a niemozesz zrobic glebszych frezow pod KEPy i schowac takze pierscien? ja bym tak zrobil. nawet bym sie nie bawil z frezami pod KEPy jezeli ma byc pierscien

Skomentuj

Sporo, bo wchodzą w to też te podkrakowskie ... Nasze liceum wygrało jakąś tam nagrodę, że najwięcej uczniów z naszej szkoły zdaje matury, czy coś takiego
                          kiepskie kryterium bo w moim byłym liceum nie było osoby która nie zdałaby matury od sam nie wiem kiedy ;]
                          LO ocenia się na podstawie olimpiad tematycznych.
                          To byłoby na tyle jeśli chodzi o szkoły, zaraz zaczną się warny :)

Skomentuj

Ja nie poszedłem na sudia... Prawdę mówiąc to gdybym miał na nie się wybrać to tylko dla papieru... Bo szczerze mówiąc to nie znalazłbym kieruknku który by mnie ineresował... A ambicji na biurko-opier**lacza i wielkiego uczonego nie mam... to nie dla mnie. W mojej pracy musi się coś dziać... muszę być w ruchu i mieć kontakt z ludźmi...

[ Dodano: 2008-03-02, 14:41 ]
                            Pawel S., Kurcze jak bym nie schował trochę tych kepów to strasznie dużo by odstawały moim zdaniem.... A znów zrobić idealny frez bez szablonu i łożyska pod te pierścienie to prędzej jajko zniosę...

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                              A znów zrobić idealny frez bez szablonu i łożyska pod te pierścienie to prędzej jajko zniosę...
                              ale po co ci tutaj frez z lozyskiem? czyzbyc juz srodek usunal? jezeli tak to faktycznie musisz zrobic w innej desce otwor i zalozyc lozysko na trzpien frezu (pokazalem to w TOOLBOXie)

Skomentuj

Pawel S., No fajnie... aż wsyd się przyznać że o takiej opcji nie pomyślałem... ale chyba i tak zrezygnuje z frezów pod pierścienie... przynejmniej teraz już trochę za póżno ale za to już wiem jak wysokotonówkę podfrezuje :-)

Zmieniając temat... jak zorganizować malowanie...? Jako podkładu używam capon`u domaluxa... i chyba chcę na finito lakier mat... po półmat chyba i tak się świeci jak psu jajca... zamierzam walnąć trzy warstwy caponu i na koniec maowy lakier domaluxa do parkietów... co na to...?

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                                  Zmieniając temat... jak zorganizować malowanie...? Jako podkładu używam capon`u domaluxa... i chyba chcę na finito lakier mat... po półmat chyba i tak się świeci jak psu jajca... zamierzam walnąć trzy warstwy caponu i na koniec maowy lakier domaluxa do parkietów... co na to...?
                                  do TOOL BOXa z tym (tam dopowiem)

Skomentuj

Nowy wątek... gdzie kupić wkręy mocujące głośniki...?? Bo w ych "polinkowskich" ofertach nie mogę się odnaleź a bardzo bym chciał widzieć co kupuje... :-)

Skomentuj

MormoN, no ale nie tutaj no...
                                      jak nie polinku (masz fotki w cenniku z akcesoriami) to moge ci kupic na miescie jak bede ci zwrotnice wysylal. ale czarne to zostaly im tylko M4 i to max 25mm
                                      czy chodzi ci o wkrety?

Skomentuj

Kto mi policzy długość rurki BR 5,8cm w obudowie 33l na strojenie około 45-46hz ?? i jeszcze 40... tylko w BBpro jakby można było bo ja nie umiem się tym posługiwać.... chyba :-) a winisd ponoć lubi ściemy walić ze srojeniem.

Skomentuj

znalazłem troche o strojeniu w BPpro,może pomoże
                                          http://www.amper.neostrada.pl/bas.html

Skomentuj

Czaruję...