Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czemu? przeciez niema robic frezow na przykrycie calego glosnika tylo zamaskowanie ksztatu kosza. tonsilowskie pierscienie giete maja chyba niecale 2mm i sie dobrze sprawdzaja

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      czemu? przeciez niema robic frezow na przykrycie calego glosnika tylo zamaskowanie ksztatu kosza. tonsilowskie pierscienie giete maja chyba niecale 2mm i sie dobrze sprawdzaja
      Dokładnie taki jest plan. Chociaż i alu może wyglądać ciekawie bez malowania... ale w takim układzie będzie trzeba zrobić jaką "podkładkę" alu pod wysokotonówkę bo wydaje mi się że łysoi to będzie wyglądać tylko na kepach... aj tam... jak wytnę krążki to wstawie foto

Skomentuj

www.krajobraz.cba.pl/DSC01201.JPG

Heh skończone zrobione okropnie, kanty są krzywe oklejone byle jak na odwal na oko ale gra :mrgreen: obudowa zamknięta 8l ale będzie b-r bo wytrzymałość mocowa tego głośnika nie powala... wysokotonówka też narazie wstawiona żeby coś grało będzie PJ zwrotki narazie nie ma tylko kondensator na górę. Pod względem akustycznym nie ma się do czego przyczepić bo obudowa uszczelniopna sylikonem z płyty wiurowej 20mm sztywna, wytłumiona, ale estetyka heh no niestety płyty były tak do dupy że nie chciało nam się już bawić w szlifowanie i szpachlowanie...
        Jeśli link nie działa trzeba wkleić do przeglądarki.

Skomentuj

nosmaster, No to zaszalałeś... :-)

Skomentuj

Naszczęścioetonie moje kolumny :P jak będę robiłsobie to na pewno będzie to lepiej wyglądać :)

Skomentuj

no to moge juz prace zaczynac

a zwrotnice na zamowienie juz gotowe

2xARN 150 + Vifa D27 oraz STX 18 AKX + DX25

Skomentuj

Przyjechały dziś 2 pierwsze kep`y :-) Oczywiście nie obeszło się od profesjonalnego odłuchu free-air no i porównaniu do starych tonsilli... Te maluchy monacora (tonsil ma prawie tej samej powierzchni membranę tylko spory kosz sprawia wrażenie "dużego głośnika") zrobiły na mnie baaardzo miłe wrażenie. Już nie mogę się doczekać odpalenia całego kompletu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                  Już nie mogę się doczekać odpalenia całego kompletu
                  Hmm..napisze tylko tyle ( jak na starych tonsilach siedziales):
                  "wyjdziesz z butow" ;]

Skomentuj

ciekawe jak to wyjdzie :) dechy nie byly za proste ale za to prawie 30 lat lezaly na strychu i sa suche jak wior :) bedzie to podstawka pod suba, mam na dzieje ze do jutra wikol wyschnie, przy grzejniku w domu lezy

Skomentuj

damiani, ja wiecej kleilem :P

no i teraz najlatwiejsze za mna :/

Skomentuj

Mam pytanie do wszystkich

Kiedy Wy znajdujecie czas na "dłubanie" ? Ja, gdy robiłem subwoofer, to w sobote i do tego zimno było jak nie wiem, koszmar .. A później po szkole wieczorem w łazience fornir szlifowałem :P

Nie wiem, to forum to jakieś emeryckie, czy co?

Skomentuj

podpinam sie pod ptanie cudnego! :lol:

Skomentuj

jak ktos cos lubi to zawsze znajedzie na to czas :lol:

Skomentuj

A co z nauką? Odpoczynkiem? Rozumiem ferie, wakacje ( sam się w wakacje będę brał za podłogówki ) No ale w takie normalne dni :P No chyba, że po 10 minut dziennie, przykleić kolejną ściankę

Oczywiście jakieś dłubanie typu budowa wzmacniacza to nie jest taka straszna, bo można sobie w domu przy biureczku lutować, ale poniewierka po garażach przy takiej pogodzie jest okropna

Skomentuj

Większość tu osób to chyba studenci. Znaleźć wolny czas to nie taki problem, gorzej wolny czas plus wolna chata żeby rodzice nie marudzili na bałagan i hałas.

Skomentuj

rodzice nie marudzili na bałagan

Oj ile było gadania, że cała łazienka w pyle :P :lol: :lol:

No tak, dzisiaj rozmawiałem z kuzynką studentką, to mówiła, że ma luzy :P

Skomentuj

jest takie stare chinskie powiedzenie... "jak niemasz czasu to znajdz sobie inne zajecie" (czy jakos tak)
                                    tak wiec jak mam sie uczyc to zrobie cokolwiek byle sie nie uczyc :twisted:

ja robie wlasnie w pokoju i dlatego moge poswiecic wolna godzinke (przy sklejaniu to jest po pare minut co jakis czas) na zabawe. gorzej jest z fornirowaniem, frezowaniem i lakierowaniem bo wtedy niemoze byc rodzicow zeby wlasnie nie narzekali.

gdybym mial cos takiego jak ferie lub wakacje i w dodatku miejsce do pracowania to kolumny bym zrobil w 2 dni a nie w min 2 tygodnie...

co do studiowania to faktycznie sa luzy. uczyc sie trzeba tylko na matme i na laborki robic sprawozdania

Skomentuj

ja codziennie po 17 zaczynam... dopiero teraz skonczylem :-) ale kuzwa nie mam frezarki stolarskiej tylko slusarska bez podstawy i kuwa wyjechalem frezy po kepy za duze i nie wiem jak to teraz wypelnie... dzis juz zrezygnowalem bo mnie krew zalewa...

Skomentuj

A ile macie lat? Bo ja np. chodzę do 2 liceum i mam co robić :P Właśnie się zabieram za naukę :P

No ale w sumie jak się ma narzędzia, plan, a niektórzy jeszcze idealnie powycinane płyty mdf to można robić kolumienki jak kanapeczki :P Jakby się wszystko miało, to, gdyby nie schnięcie klejów itp. to kolumny w 1 dzień by powstawały

Skomentuj

a oto efekt po 40minutach szlifowania szlifierka tasmowa :)

nie jest idealnie ale do srodka sie nie przykladalem bo i tak nie bedzie go widac, calosc ma 35x50cm i wazy ze 3kg :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X