Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rzeczywiście :oops: Fajne to :) czy te 2x22W są przy 4 ohmach?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
      herminator, a z czym na gorze ? bo mam tez 4szt arn 116:) zwrotke ktos jakas ma oprocz tej z tonsilem ?
      Gra z PJ, co do zwrotnicy to miejmy nadzieje, ze SW pomierzy glośniki :)

Skomentuj

Dokładanie pizdzik, radiator z zasilacza od PC, poprostu budowałem to "cacko" przy jak największym wykorzystaniu części znalezionych w szufladzie :razz:
        melisław, jest to dokładnie jak napisał Paweł - TDA1554Q, moc 2x22W jest przy 4Ohm'ach, dlatego teraz gra sobie w aucie na seryjnych głośnikach (sygnał idzie z discmana :razz: )
        Oprócz scalaka są 3 kondensatorki ceramiczne i bateria kondensatorów elektrolitycznych (nie miałem żądanej pojemności, to sobie połączyłem) na zasilaniu.
        Tak wygląda to po zamontowaniu:
        Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
          czy te 2x22W są przy 4 ohmach?
          tak, i chyba 10%THD. uzyteczna moc to ok 15W
          wkladalem to do malucha a potem do kompa - tam w zupelnosci wystarcza

Skomentuj

http://yoursword.nazwa.pl/mds/thumb.html

Skomentuj

Tanner, nie za duza buda?! ile to ma litrow?:)

Skomentuj

cos kolo 20,5l minus BR i kosz:) Wyglada na duza, ale podwojna przednia scianka (44mm) i wenwnetrzne wzmocnienie robia swoje

Skomentuj

Tanner a powiedz coś o brzmieniu, strasznie mnie ciekawie jak radzi sobie MDS w aucie, z góry dzięki i powiedz kiedy odsłuch ? :grin:

Skomentuj

adambb, bede mowił jak dostane auto z warsztatu W drodze jest jeszcze wzmacniacz, wszystko sie okaze za jakies max 2 tygodnie :) A odsluchy na pewno beda, bo tez bede chcial robic suba do kina na xxlsie ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
                      bede chcial robic suba do kina na xxlsie ;p
                      proponuje uzywek szukac zeby kasy nie wtopic ;]
                      lub odrazu komplet z AC

Skomentuj

A to wiadomo ze z AC, innej opcji nie ma:) Ale to jeszcze kwestia zastanowienia, a czemu wtopic, jakies przeciwwskazania?

Skomentuj

Tanner, przesadziłeś z tymi 44mm

Też się pochwalę:

powiedzmy że to ze 30% najnowszych zabawek, te najmniej interesujące 30%

Skomentuj

A to wiadomo ze z AC, innej opcji nie ma:) Ale to jeszcze kwestia zastanowienia, a czemu wtopic, jakies przeciwwskazania?
                            Paweł ma nieprzyjemnie doświadczenia z XXLSami, może dlatego że słuchał go w nieodpowiedniej konfiguracji, ja mam i nie narzekam, chociaż jest to typ do kina i w muzyce trzeba niestety liczyć się z kompromisami to w kinie i na koncertach dvd "KLASA!!!" jaką trudno osiągnąć w produktach sklepowych nawet 2,3 razy droższych, zresztą ja zapraszam do siebie rozwieję Twoje wątpliwości, szkoda że nie mam skończonego kina na 100% ale już to co udało mi się stworzyć w moim odczuciu jest warte uwagi

Skomentuj

a czemu wtopic, jakies przeciwwskazania?
                              mialem wersje 8ohm w duuzej obudowie zasilane SUB300 - zaden z ekipy z koszalina niebyl zadowolony :]

ale wlasnie podobno z MB gra lepiej
                              takero, te wstego do tesli? ;>

Skomentuj

adambb, na pewno jakos sie zgadamy jak będę miał auto, żeby korzyść była obustronna xxls wiadomo, tylko do kina w towarzystwie 5ciu szerokopasmowcow. Do muzyki bedzie co innego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  takero, te wstego do tesli? ;>
                                  niee :)
                                  Parka trafi do 15akx zapewne, a druga - tajemnica

Skomentuj

w wekend drewno i polerowanie w poniedzialek do anodowania i nastanie czern :)

Skomentuj

Widzę że szykuje się lampa

Skomentuj

juz od jakiegos czasu. esho buduje. skoro obudowa sie robi to juz zaraz bedzie koniec :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          esho buduje. skoro obudowa sie robi to juz zaraz bedzie koniec :P
                                          XYS też tak myśli :mrgreen:

Dzisiaj napotkałem problem przy odpalaniu i to trochę przeciągnie... nie lubię, gdy w czymś co robię, pojawiają się zjawiska niewyjaśnione, w których ewidentnie i bezsprzecznie łapska ciemne moce maczają :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X