Lejta się będzie mięnso :-) Heh.... i co będziecie teraz ciągnąć temat kto fajniejszy ?? :razz:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
brencik no nie powiem ja tez trawie max 15 min... :cool: ale 2-3 godzinki przygotowywuje :razz:
[ Dodano: 2008-05-27, 22:29 ]
Mówie o dosc skomplikownych płytkach a nie pod tda 2003 o takiej mocy ze pale wszystkie głosniki jakie podłoncze [czasem mam wrazenie ze podłonczyłem spalony głosnik bo 12' mem brama nie che nawet lekko drgnac :razz: ]:razz:
Skomentuj
-
co do wykonania obudowy w zakladzie - niezapominajcie ze najpierw ta obudowe trzeba zaprojektowac. a to wcale niejest takie latwe jak sie wydaje bo trzeba przewidziec wszystko od poczatku do konca zeby potem niebylo dziesiatek przerobek. a takie projektowanie to tez forma DIY bo robimy to sami dla siebie
niedlugo dorwe solid worksa dla siebie i wtedy "zloze" wirtualnie moja obudowe do symka ktora od ponad roku jest w fazie projektu (brak czasu i kasy). tylko przy samych pokretlach mam 3-4 opcje ich montazu itp
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKIjest droga... nie zapomiajmy o tym to nie chinynawet nie powiem wam ile kosztuje wykonanie jednago slupka w zakladzie...
torche materialu, troche ciecia laserem, obrobka frezowaniem (tolerancja), orazobrobka cieplna
dla jednej sztuki zaspiewali 545zł
dla 100 sztuk zaspiewali 95
Najwiecej czasu zabiera ustawienie, czy tez zakup ewentualnej matrycy/przyzadu/uchwytu do specyficznej oborbki, w momencie gdy koszt takiego elementu wynosi XXX kupujacy pokrywa koszty wdrozenia owej produkcji czyli placi np 100zł za detal i 400zł narzut kosztow producenta, (500zł razem) gdy zamowi 100 sztuk narzut kosztow jest rozbity na ta partie 100 sztuk czyli cena jednego elementu 104zl:)
I koszta robocizny dla osoby prywatnej zawsze beda drogie:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzyhoo9NIe da się ukryć, design niecodzienny
sub michala + skrzynka testowa pod samochodowe woofery + DX przyczepiony do trafa (magnesem)
po godzinnym sluchaniu moge sie przyznac ze poszlismy na latwizne z tym MDS05 i on tutaj kompletnie sie nie nadaje!
pasmo odtwarza cale tak jak trzeba ale sposob w jaki to robi niejest najlepszy.
calosc gra ostro. przy normalnych, codziennych poziomach glosnosci jest OK i da sie tego normalnie sluchac. jednak przy duzych mocach zaczynalo sie robic nieprzyjemnie...
mam nadzieje ze byla to wina niewygrzanego MDS05 ktory byl swiezo z kartona wyciagniety oraz wzmacniacza (sub150 czyli N-mosfet po modyfikacjach)
niechce mi sie teraz szczegolowo opisywac bo juz niemysle... pora spac
Skomentuj
-
Dzien drugi wąchania farb i podkładów.....za 4 godziny druga warstwa farby akrylowej czarnej:| w puszce wygladała na granatowa, juz plakac mialem, na szczescie wyschla na rece (pomazalem sie) i jest czarna jak noc
. Pierwsza farba ktora pachnie :mrgreen:
Jutro mam nadzieje naloze lakier i w poniedzialek polerowanie..>:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez HeatheNDzien drugi wąchania farb i podkładów.....za 4 godziny druga warstwa farby akrylowej czarnej:| w puszce wygladała na granatowa, juz plakac mialem, na szczescie wyschla na rece (pomazalem sie) i jest czarna jak noc
. Pierwsza farba ktora pachnie :mrgreen:
Jutro mam nadzieje naloze lakier i w poniedzialek polerowanie..>:)
Skomentuj
-
ok wlasnie z grilla wrocilem, mam nadzieje ze druga warstwe poloze rowno:| jednak pendzel to scierwo....takie zacieki, na szczescie mam papiery wodne czeka mnie masa szlifowania:P
Fotki beda kolo 22:) buuu...
[ Dodano: 2008-05-31, 21:16 ]
Krotka pilka, to czerwone to podklad, narazie kaszanka, wyglada na granatowy po malowaniu, czarny po wyschnieciu, ale szary na zdjeciach:P Jak widac na zdjeciach lakiernia to to nie jesta zacieki sa wielkie jak żylaki
[ Dodano: 2008-06-01, 12:45 ]
ale wyszla huj***a....przeszlifowalem dzis 2 razy, rozcienczylem farbe woda i pomalowalem raz jeszcze...jednak pędzlem to sie mozna pobawic a nie malowac :mrgreen:
Skomentuj
Skomentuj