Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lejta się będzie mięnso :-) Heh.... i co będziecie teraz ciągnąć temat kto fajniejszy ?? :razz:

Skomentuj

brencik no nie powiem ja tez trawie max 15 min... :cool: ale 2-3 godzinki przygotowywuje :razz:

[ Dodano: 2008-05-27, 22:29 ]
      Mówie o dosc skomplikownych płytkach a nie pod tda 2003 o takiej mocy ze pale wszystkie głosniki jakie podłoncze [czasem mam wrazenie ze podłonczyłem spalony głosnik bo 12' mem brama nie che nawet lekko drgnac :razz: ]:razz:

Skomentuj

co do wykonania obudowy w zakladzie - niezapominajcie ze najpierw ta obudowe trzeba zaprojektowac. a to wcale niejest takie latwe jak sie wydaje bo trzeba przewidziec wszystko od poczatku do konca zeby potem niebylo dziesiatek przerobek. a takie projektowanie to tez forma DIY bo robimy to sami dla siebie

niedlugo dorwe solid worksa dla siebie i wtedy "zloze" wirtualnie moja obudowe do symka ktora od ponad roku jest w fazie projektu (brak czasu i kasy). tylko przy samych pokretlach mam 3-4 opcje ich montazu itp

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
          jest droga... nie zapomiajmy o tym to nie chiny nawet nie powiem wam ile kosztuje wykonanie jednago slupka w zakladzie...
          ostatnio do siebie do zakladu szukalem firmy ktora wykona nam klucze (nie bede sie rozwijal)
          torche materialu, troche ciecia laserem, obrobka frezowaniem (tolerancja), orazobrobka cieplna
          dla jednej sztuki zaspiewali 545zł
          dla 100 sztuk zaspiewali 95
          Najwiecej czasu zabiera ustawienie, czy tez zakup ewentualnej matrycy/przyzadu/uchwytu do specyficznej oborbki, w momencie gdy koszt takiego elementu wynosi XXX kupujacy pokrywa koszty wdrozenia owej produkcji czyli placi np 100zł za detal i 400zł narzut kosztow producenta, (500zł razem) gdy zamowi 100 sztuk narzut kosztow jest rozbity na ta partie 100 sztuk czyli cena jednego elementu 104zl:)
          I koszta robocizny dla osoby prywatnej zawsze beda drogie:)

Skomentuj

i po testach
            wybralismy zwrotnice V2. wiecej szczegolow pozniej

Skomentuj

Widze że kolega wyznacza nowe kierunki w design'ie hi-endowych sprzętów

Skomentuj

Jak sie sprawują w domowym zaciszu?

Skomentuj

Ci co napalili się na ten projekt lekko się rozczarują... Paweł rozwinie...

Skomentuj

NIe da się ukryć, design niecodzienny a co konkretnie możecie powiedzieć o tej konfigurcji...

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                      NIe da się ukryć, design niecodzienny
                      dalismy to co bylo pod reka
                      sub michala + skrzynka testowa pod samochodowe woofery + DX przyczepiony do trafa (magnesem)

po godzinnym sluchaniu moge sie przyznac ze poszlismy na latwizne z tym MDS05 i on tutaj kompletnie sie nie nadaje!
                      pasmo odtwarza cale tak jak trzeba ale sposob w jaki to robi niejest najlepszy.
                      calosc gra ostro. przy normalnych, codziennych poziomach glosnosci jest OK i da sie tego normalnie sluchac. jednak przy duzych mocach zaczynalo sie robic nieprzyjemnie...
                      mam nadzieje ze byla to wina niewygrzanego MDS05 ktory byl swiezo z kartona wyciagniety oraz wzmacniacza (sub150 czyli N-mosfet po modyfikacjach)

niechce mi sie teraz szczegolowo opisywac bo juz niemysle... pora spac

Skomentuj

Powiem tylko tyle:
                        ps. A nie mówiłem?

Wiedziałem że na mds05 się zawiedziecie.

Skomentuj

Dzien drugi wąchania farb i podkładów.....za 4 godziny druga warstwa farby akrylowej czarnej:| w puszce wygladała na granatowa, juz plakac mialem, na szczescie wyschla na rece (pomazalem sie) i jest czarna jak noc. Pierwsza farba ktora pachnie :mrgreen:
                          Jutro mam nadzieje naloze lakier i w poniedzialek polerowanie..>:)

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                            Dzien drugi wąchania farb i podkładów.....za 4 godziny druga warstwa farby akrylowej czarnej:| w puszce wygladała na granatowa, juz plakac mialem, na szczescie wyschla na rece (pomazalem sie) i jest czarna jak noc. Pierwsza farba ktora pachnie :mrgreen:
                            Jutro mam nadzieje naloze lakier i w poniedzialek polerowanie..>:)
                            Fotki zapodaj :wink:

Skomentuj

ok wlasnie z grilla wrocilem, mam nadzieje ze druga warstwe poloze rowno:| jednak pendzel to scierwo....takie zacieki, na szczescie mam papiery wodne czeka mnie masa szlifowania:P
                              Fotki beda kolo 22:) buuu...

[ Dodano: 2008-05-31, 21:16 ]
                              Krotka pilka, to czerwone to podklad, narazie kaszanka, wyglada na granatowy po malowaniu, czarny po wyschnieciu, ale szary na zdjeciach:P Jak widac na zdjeciach lakiernia to to nie jest a zacieki sa wielkie jak żylaki

[ Dodano: 2008-06-01, 12:45 ]
                              ale wyszla huj***a....przeszlifowalem dzis 2 razy, rozcienczylem farbe woda i pomalowalem raz jeszcze...jednak pędzlem to sie mozna pobawic a nie malowac :mrgreen:

Skomentuj

Pozostało tylko przeszlifować po lakierowaniu...

Skomentuj

No ładna :)

Skomentuj

to ja się też pochwale moim sprzętem w budowie
                                    symasym i pre lampowy nr3 z audiotonu :mrgreen:

Skomentuj

Michał K., dobrze ze niemasz lepszych zdjec :lol:

Skomentuj

Pawel S., zobaczysz to ci oko zbieleje :P Wyszło bardzo ładnie

Skomentuj

Warg
                                          Czyżby trafo w wersji audio? Jaką masz pojemność w zasilaczu? Na dniach także zaczynam budowe syma :cool: zaciekawilła mnie ta opisywana dynamika i szczegolowość :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X