Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

budy zrobione, teraz zamowic fornirek tylko.. jutro klepie budy do kepow, te na focie do arnow 116.. frezow brak od tak sobie:)
    Załączone pliki

Skomentuj

Ło matko! Czemuż to pod wysokotonowca taki otwór wielgachny (i nierówny) ?

Skomentuj

Normalny ... nie doczytales ze midbasy to arn 116 :)?

Skomentuj

jaka to ma wysokosc?

Skomentuj

Moje nowe DIY, podłogówki na GDN 16/50/6 a właściwie na GTC 16/40/1 bo takie otrzymałem z Tonsilu parametr FS się trochę różni, na wysokich tonach SC10N, projekt zwrotnic znaleziony na forum. Aktualnie jestem w trakcie fornirowania. Czekam jeszcze na części zwrotnic i kolce z polinku.

Skomentuj

oj jakie ladne otwory:) za malo czy za duzo wypiles przed robota?

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                za malo czy za duzo wypiles przed robota?
                jak by wypil to byly by rowne :P

Skomentuj

jakbym miał wyżynarke sprawną to by były równe, a wiertarka to różnie wychodzi. Niestety jestem zmuszony do abstynencji :neutral: więc nie wiem jakby to wyszło po %

Skomentuj

kilka fotek z budowy:d

oraz pytanka

1. czym tniecie fornir? kilka razy mi się uszczerbił, co wtedy robicie? ja zmiliłem fornir zmieszałem z klejem i poszpachlowałem, zobaczymy jak wyjdzie po malowaniu

2. jakiej firmy lakier polecacie chciałbym gładki mat w kolorze ciemny dąb i czy lepiej malować pistoletem czy pędzlem?

Skomentuj

Zigrin, jaka dales pojemnosc dla GDNa?
                      kiepas96, ladne zwrotnice - szkoda ze sie bardziej nie przylozyles :P
                      no i niewiem dlaczego niepodoba mi sie terminal tak nisko :/
                      Zamieszczone przez kiepas96
                      czym tniecie fornir?
                      nozyczkami
                      kilka razy mi się uszczerbił, co wtedy robicie?
                      ale jak i gdzie? juz polozony na krawedziach? wklejam braujacy pasek
                      ja zmiliłem fornir zmieszałem z klejem i poszpachlowałem, zobaczymy jak wyjdzie po malowaniu
                      moze byc widac klej :???:
                      chciałbym gładki mat w kolorze ciemny dąb
                      gladki to bedzie jak sobie na fornir zastosujesz wypelniacz porow. kolor proponuje nadac jednak przez bejce - lepszy efekt
                      lepiej malować pistoletem czy pędzlem?
                      jezeli masz mozliwosc to tylko natrysk

Skomentuj

moje maja wysokosc 90cm, ale beda pewnie na czyms staly
                        Zamieszczone przez Szopler
                        Ło matko! Czemuż to pod wysokotonowca taki otwór wielgachny (i nierówny) ?
                        nierowny dla wysokiego ? a gdzie zlaczki ?odpowiedz sobie sam czemu taki nierowny
                        jakby byl fornir to juz bym je mial skonczone... ale dopiero w sierpniu je wykoncze..

[ Dodano: 2008-07-10, 12:28 ]
                        tak z innej beczki... ludzie pozamawiali tyle glosnikow z AC a zadnych nowyh konstrukcji wlasciwie.... co jest ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          Zigrin, jaka dales pojemnosc dla GDNa?
                          Ostatecznie dałem go w ok 20L, trzeba jeszcze trochę odliczyć na zwrotnice i wytłumienie.

Mam jeszcze pytanie, czym wytłumić, mam coś w rodzaju watoliny pod dostatkiem(w załączniku foto), tego używa się przy produkcji garniturów, nie mam pojęcia do czego, ale nie wiem czy lepiej nie poszukać jakiegoś innego materiału. CO do samego wytłumienia to planuje zastosować ja na tylnej ściance, za głośnikami, całych bocznych, oraz spodzie i górze komory.
                          Załączone pliki

Skomentuj

Wytłumienia nie odlicza się od objętości! Dając wytłumienie nawet można zwiększyć pozorną objętość, tzn. głośnik będzie "widział" objętość większą niż jest w rzeczywistości.

Spokojnie możesz dać tą watolinę jako wytłumienie, myślę, że dobrze się sprawdzi :wink:
                            Sam musisz dobrać eksperymentalnie jaka ilość waty będzie najlepsza.

Skomentuj

Nie jest źle, do soboty zrobię :)

Skomentuj

Dzięki za uwagę, brak wiedzy wychodzi :oops: wiedziałem o tej pozornej objętości, ale nie pomyślałem, że to nie ma takiego wpływu jak założyłem na rzeczywistą pojemność skrzyni :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Zigrin
                                  CO do samego wytłumienia to planuje zastosować ja na tylnej ściance, za głośnikami, całych bocznych, oraz spodzie i górze komory.
                                  bez przesady. ja bym dal tylko za glosnikiem. utnij pasek szerszy o pare cm od szerokosci wnetrza kolumny i zamocuj to na wcisk

Skomentuj

No i działa, po wielu godzinach walk :) Jutro próba przed generalna na moich kolumnach.

Skomentuj

dzisiejsze prace do kepa:) i porownianie obok do bud dla arnow116
                                      Załączone pliki

Skomentuj

prawie gotowe tylko przykleić na front fornir i wyciąć dziury na głośniki, tylko nie bardzo wiem jak, poradźcie coś

Skomentuj

dla tego dziury pod głośniki frezuje się po przyklejeniu forniru :P kup jakiś nożyk do tapet, taki ostry z wyłamywanym ostrzem i kombinuj :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X