Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Około 1500zł. 14W

ŁOT??? :???: :???: :???:

Kosmos, myślałem, że powiesz 300zł i 2x 100W .. :P

Skomentuj

trafa, kondy dobre, lampy tez pewnie ze stowke kosztowaly :)

Skomentuj

damiani,
        trafa, kondy dobre, lampy tez pewnie ze stowke kosztowaly
        ... a całość 1500 :P Może pomylił się o 0 :P

Skomentuj

nie - cena jest OK
          ale myslalem ze bedzie to na latwiej dostepnych czesciach

Skomentuj

trafa to majatek...

hehe co prawda juz nie moje

Skomentuj

Trafa od Ogonowskiego - 900zł
              Lampy - 150zł
              Kondensatory - 100zł
              Wysyłki - 100zł
              itd

Akurat nie oszczędzałem na elementach, bo to ostatecznie nie dla mnie wzmacniacz. Można zaoszczędzić nawet do 400 żydząc na trafach na przykład i na innych elementach... Ale czy zagra tak samo?

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                Trafa od Ogonowskiego - 900zł
                a w toroidach nie zrobia taniej?? :mrgreen:

Skomentuj

Pewnie zrobią... Pytanie tylko, czy trafa głośnikowe (które są najdroższe - 290zł) będą takiej samej jakości? Wszyscy, którzy budowali lampy twierdzą, że trafa od Ogonowskiego są u nas jednymi z najlepszych... I najdroższych niestety.

Jednak mimo to, po prawie 3h słuchania stwierdzam, że lampa to jest to... Ciepło basu, dźwięk się wręcz wylewa z kolumny, ale jednocześnie taka fajna precyzji, wszystko trwa tyle ile powinno, odkryłem nowe dźwięki na płytach :)

A przy okazji prawie zagotowałem trafo zasilające :| Coś chyba nie tak jest, za duży pobór prądu - jutro muszę to sprawdzić...

Skomentuj

zakupy na potrzeby tutoriala

Skomentuj

bedzie sie dzialo

Skomentuj

Pawel S., będzie tutorial na temat sklejania płyt ?

Skomentuj

Subisław aktywny sie robi..., foront mam zamiar zorbić malowany z skosami na bokach i tam gdzie jest wyjście tunelu. Na boku obudowy głośnik z maskownicą wgłębioną w obudowę. Całą obudowę mam zamiar fornirkiem obłozyć tylko fornt czarny...
                          Ogólnie ciekawie się zapowaida :)
                          Pozdr.

Skomentuj

eXe, oj ty nie w temacie :P
                            zobacz w dziale off topic - bedzie tutorial dla poczatkujacych (kompletnie zielonych) o budowie monitorow od zera

Skomentuj

Pawel S., wiem widziałem ironii nie wyczułeś :)
                              Swoją drogą tutorial tutorialem ale dechy trochę Cię musiały kosztować, będziesz miał trochę sprzętu w domu o ile masz je czym wypchać

Skomentuj

Zamieszczone przez eXe
                                Pawel S., wiem widziałem ironii nie wyczułeś
                                dawno tutaj nie bywales wiec myslalem ze nieczytales...
                                pieniadze na glosniki mam juz na koncie od 3 osob wiec niedlugo beda glosniki - czekam tylko na odpowiedz z protonsila

a co do plyt to mam znizke :cool:

Skomentuj

czy ktos testowal stxowe 18 akx? chce wyprzesac cale moje 5.1 subwoofer,amplituner, i zrobic porzadne stereo z wykopem... mam fronty 33 l netto szerokosci 19,5 cm i myslalem nad tymi 18-nastkami w 2.5 drogi... narazie na starych zwrotach a pozniej sie je dopiesci...

tylko tak zeby te stxy zrobily przyjemniejszy i mocniejszy efekt ni 16/50tonsila... co wy na to ?

Skomentuj

ile planujesz miec kasy? moze warto pomyslec o czyms lepszym i np 3 drogach. zadne 2way im nie dorowna...:)

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                                      czy ktos testowal stxowe 18 akx?
                                      kilka osob je ma ale chyba jeszcze nikt poza irkiem niesluchal ich

Skomentuj

Myśle że sprzedając cały sprzęt czyli ampli mam nadzieję pchnąć za minimum 500zł, 8 x tonsil 16/50 za jakieś 25zł sztuka = 350zł.... 3x sc10n = za 80zł, 2x gdwk 11/100 za 50zł głośnik boschmann alx122sp za jakie 150zł bo nówka no i mam monacora jeszcze ale z tym to nie wiem co zrobić... 450zł w sklepie ja chciałbym chociaż 150zł.... wzmaka do suba nie sprzedam bo może kiedyś jakiś skromny subik dowale... nie do łomotu (tak do tej pory robiłem) a do uzupełnienia pasma...

razem daje to.... około 1300 przy dobrych wiatrach (no i coś bym jeszcze dołożył z konta :-)...

Tak poprostu mnie przygniotło to granie w 5.1... swoim beznadziejnym zgraniem fazy itd... subwoofer strasznie zaburza całe piękno utworów stereo i w ogóle. wypierniczyłem go i teraz same stereo na 2x16/50 radzi sobie w basie i gra zabujczo przyjemnie w porównaniu do reszty...

Napalam się jeszcze trochę na hx2 z akustyka

Skomentuj

MormoN a kiedy to wszystko bedziesz sprzedawał?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X