Trzeba go dobrze przygotowac, ale nie zmienia to faktu, ze sa miejsca, w ktorych widac, ze do modyfik. Zawsze znajda sie jakies buble, niedorobki i szpary.
Bez. Wcześniej było to zagruntowane 2 warstwwmi tego samego podkładu w wersji możliwie najbardziej rozcieńczonej tak, aby możliwie najgłębiej spenetrować ten mdf. Bo wyschnięciu jest ok, zresztą izolant działa na podobnej zasadzie niska lepkość zapewnia dobrą penetrację i utwardzenie podłoża, wypełniać nie musi bo w następnej kolejności idzie podkład. Swoją drogą lakierowanie surowego mdf to nieopłacalna sprawa i trzeba brać laminowany/lakierowany. Ja taki miałem, miał być fornir a będzie lakier 😄
Wg mnie szkoda czasu i kasy na takie gruntowanie, tez tak probowalem i efekt byl po prostu slaby ;/ Moj znajomy dlugo mnie namawial na odpowiednia chemie do izolowania i dopiero jak sie skusilem, to zrozumialem po co to sie daje i jak bardzo rozni sie od innych metod.
Generalnie lakierowanie to pochlaniacz czasu i pieniedzy, fornirowanie to przy tym sama przyjemnosc, mimo ze tez troche trwa ( na prasie ).
Akurat nie wiele mnie ta chmia kosztuje, taką mam sytuację 😉 chemia do mdfu jest oczywiście tańsza w bezpośrednim porównaniu, ale nie zawsze lepsza. Cena i produkt jest wynikową oczekiwań (głównie meblarskich)i warunków panujących w lakierniach stolarskich i długo by o tym pisać. Co do pracochłonności, tak niestety trzeba trochę roboty włożyć 😞
Płytka sterownika wycieraczek.
Posłużyłem się schematem, który wrzucił krojo do tego tematu.
Płytkę trochę przeprojektowałem, jest trochę mniejsza i wywaliłem jeden przełącznik + brak zasilacza.
Płytka sterownika wycieraczek.
Posłużyłem się schematem, który wrzucił krojo do tego tematu.
Płytkę trochę przeprojektowałem, jest trochę mniejsza i wywaliłem jeden przełącznik + brak zasilacza.
Mój leży już chyba z miesiąc nie mam nawet na czym przetestować.
Skomentuj