Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Kolumny Lusztiego mi sie podobaly
    A kto wrzuci zdjęcie, bo nie wiem które były Lusztiego :blushing:

Skomentuj

"Dzwiek wystawy". Moj ulubiony tekst. Ludzie, juz chyba dawno zapomnieli jak brzmi dzwiek na zywo i czesto naduzywaja tego stwierdzenia, szczegolnie w przypadku zestawow glosnikowych, ktorych budowa techniczna nie pozwala na zblizenie sie do dzwieku live.
      Jak ktos pisze, ze jakies monitorki byly dzwiekiem wystawy, to jest po prostu gluchy. Focal w niedziele gral wybitnie i pokazal na co stac tradycyjne glosniki dynamiczne o umiarkowanej efektywnosci. Jbl, ktory dusil sie w pokoju i tak zaprezentowal o co tak naprawde chodzi w sluchaniu muzyki.
      W pokoju Diy na AS tez ludzie gadali, ze jest dzwiek wystawy, ale jak dzwiekiem wystawy moze byc cos, co prawie nie mialo basu w tym pokoju?

Kolumny Lusztiego mi sie podobaly, ale w zyciu bym nie wpadl na pomysl, zeby je oceniac jako dzwiek wystawy :) Na minus dodalbym mocno rezonujaca obudowe na tylnej sciance, w okolicach glosnikach sredniotonowego. To mozna poprawic.
      Grabisz sobie ale muszę się zgodzić.. w pokoju DIY na AS brakowało basu:)

Skomentuj

To nie jest tak, ze mi sie nie podobały
        Poprostu znając ciebie spodziewałem sie wiecej
        I całośc efektu zepsuła mi poprostu słabo grająca wysokotonowka (w tym setupie)

Moze za duzo sie spodziewałem po tych kolumnach?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Sa kolumny, ktore mi sie nie podobają (nie graja pod moj gust) ale znając sie na rzeczy nie powiem, ze sa słabe albo zle.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
          Grabisz sobie ale muszę się zgodzić.. w pokoju DIY na AS brakowało basu
          Gdzie byles jak Cie nie bylo?? :)
          No niestety, gral caly system plus pokoj i tego basu bylo malo ;/ bo nie wierze, ze kolumny same w sobie jego nie mialy.

Skomentuj

Przypomni ktos jakie kolumny grały w pokoju DIY?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie było mnie tam, ale ze zdjęć kojarzę lakierowane na czerwono chyba 2.5 drożne (15 i 18) STXy z linią i 3 drogi na Excelach i chyba szpilce, projektu Yoshiego. Te drugie gdzieś u nas na forum są pokazane.

Skomentuj

http://www.klub.audiostereo.pl/repor...ra-art464.html

Skomentuj

Gdzie byles jak Cie nie bylo?? :)
                  No niestety, gral caly system plus pokoj i tego basu bylo malo ;/ bo nie wierze, ze kolumny same w sobie jego nie mialy.
                  Długa historia...:P już wróciłem:)

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                    Te drugie gdzieś u nas na forum są pokazane.
                    http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-SSS-quot-%29

Skomentuj

gotowe:)

Skomentuj

Focal
                        Nie słyszałem w zeszłym roku ale zwykle tam słychać jazgot :P

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        I całośc efektu zepsuła mi poprostu słabo grająca wysokotonowka (w tym setupie)
                        A ja uważam że właśnie mocnym punktem tego zestawu była ta wysokotonówka
                        Bo od sasów strasznie wiało celulozom ... bleh .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          Nie słyszałem w zeszłym roku ale zwykle tam słychać jazgot :P
                          Ja ich sluchalem w niedziele, prawie pod koniec wystawy. Moze ten czas grania i wygrzewania zrobil swoje, przez co calosc zrobila na mnie duze wrazenie. Chcialbym miec taki system dla siebie i w sumie moglbym specjalnie nie marudzic :)

Skomentuj

Ja słuchałem tego tyle razy i zawsze byłem zawiedziony
                            Mam te same spostrzeżenia jak Raven
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeszcze sie nie urodzil taki, co by wszystkim dogodzil :)

Skomentuj

Wszystkim pewnie sie nie da dogodzic ale sobie jakos mozna :P

Ja w najblizszym czasie bede sobie dogadzal czyms takim:

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Jaki to typ obudowy?

Skomentuj

marian

Narazie tylko przykrecilem kawalek MDF'u do tego co mialem pod reka. Bede staral sie wystrugac jakies 3 drogi, mam nadzieje ze mi sie to jakos uda.
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Ledwo skończyłem jedne kolumny a już korci mnie właśnie na tą vife ne... To chyba nałóg :)

Skomentuj

Moja obudowa Alu 8mm jeszcze tylko to wygiąć, może ktoś kogoś polecić kto ma dojście do prasy?
                                        Last edited by krojo; 19.04.2015, 20:32.

Skomentuj

Czym wycinales to alu?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X