Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to już niewielka różnica, dodali paragon jakiś albo inny dowód zakupu? bo z tego co pamiętam to koleś z allegro na pół-dziko to sprzedaje.
    widzę, że po XT25 sięgnąłeś, wyższa szkoła jazdy :) Oby GDNy okazały się tego warte.
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

A ja mam taką zagwózdkę.
      Najwyższy czas żeby okleić swoje skrzynki. Zastanawiam się jednak, czy wcześniej wystrugać nożem do tapet wcięcie, i wpuścić DX25, żeby był na równo z płytą. W tej chwili wystaje, tak jak to widać na fotkach:
      http://1i2.pl/~konrad/kolumny/robo/
      więcej fotek tutaj: http://1i2.pl/~konrad/kolumny/

Szczerze mówiąc nie mam nic od strony wizualnej by tak zostało, zakładam przy tym, że HDSa bym nie ruszał. Może się po prostu przyzwyczaiłem, ale jeśli skrzynki będą całe białe, to wystające głośniki mogą dodać tylko uroku. Od strony akustycznej jeśli tak zostanie, teoretycznie może się to odbić na ch-ce. Z drugiej strony, skrzynki są bardo wąskie i czy wpuszczenie DX'a rzeczywiście przyniesie jakiś rezultat?

Czekam na wasze opinie :)

Skomentuj

Niestety nie dostałem żadnego paragonu mimo tego, że obiecali przysłać. Raczej ciężko dostać paragon do tego głośnika bo nie jest on w ogóle dostępny w sprzedaży.

[ Dodano: 2008-11-08, 18:37 ]
        hol, zdecydowanie ładniej by wyglądało jakbyś zrobił frezy. Kosz DX'a jest dość gruby i nieciekawie to wygląda.

Skomentuj

ja kupowałem na alledrogo , na aukcji było napisane gwar 12 mies , przyszły głośniki w opakowaniu po czajniku z dowodem zakupu ( nie paragon ) gdzie jest data i podpis i bez gwarancji postraszyć wystarczyło negatywem i przyszły mi gwarancje za dwa dni :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
            hol, zdecydowanie ładniej by wyglądało jakbyś zrobił frezy. Kosz DX'a jest dość gruby i nieciekawie to wygląda.
            Zastanawiam się nad jeszcze jedną opcją. Jeśli wpuszczać to może nie cały głośnik, tylko może "wyrównać" do HDSa ? (czyli frez na jakieś 2mm).

Skomentuj

cholerka, odezwał się sprzedawca z allegro, że nie ma już tonsilów 15/40/5 bo nie ma ich w sprzedaży detalicznej, a te co miał 60 to mu ktoś załatwiał itp. pozostaje skleptonsil, a jak nie to jakieś inne przetworniki muszę dobrać, dobrze, że dx25 są popularne. Siesty wciąż produkują więc jestem dobrej myśli :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                a jak nie to jakieś inne przetworniki muszę dobrać
                HDS134 ? :)

Skomentuj

cena już dużo wyższa (150zł). ciekawiły mnie opinie, że bas jest bardzo przyjemny, podobają mi się ścięcia. Tonsilowi bardziej odpowiada SDS 134 (90zł). Na Allegro były HDS 152 po 129 zeta, akustyk szykuje nowe projekty na nich ale miną miesiące zanim będzie zwrotka pod to.

Skomentuj

zawsze możesz dczekać i kupić HDSy na AC :)

Skomentuj

to poczeka sobie :wink: zapewne minie jeszcze troche czasu zanim będzie nowe zamówienie

[ Dodano: 2008-11-09, 10:20 ]
                      koledzy myślicie że warto ten fornir kupić ?
                      http://allegro.pl/item476768051_okle...i_2_73_m2.html
                      WYMIARY:
                      -grubość 0,6mm
                      -długość 43 cm
                      - szerokość 27 cm
                      - ilość liści 24
                      -ilość metrów 2,73 m2
                      nie jest za cienki :?: później zamierzam go woskiem przelecieć :smile: co do wymiarów to wymiary forniru są tak na styk głebokość kolumny to 26 cm , powinienem dać radę nie :smile:

Skomentuj

Fornir 0,6 mm jest dość cienki. Trzeba go kłaść na bardzo wyrównane powierzchnie (szpachlówka). Jakaś nierówność wielkości 0,5 mm będzie widoczna np. pod światło. jaki fornir by nie był, trzeba wyrównywać powierzchnie przed fornirowaniem.

Skomentuj

aha rozumiem , więc szukać grubszego ? tylko nie ma nic co mnie interesuje o większej grubości niż 0,6 mm i przystępnej cenie , za fornir chciałbym wydać max 60 zł z wysyłką

Skomentuj

Nie szukaj grubszego, bo grubszy będzie droższy. 0,6 mm wystarczy. Miej tylko na uwadze, aby wszystkie nierówności albo wcześniej wyrównać papierem ściernym, a dołki zapełnić szpachlą, albo całą powierzchnię ścian przeciągnąć szpachlą.

Skomentuj

w porządku , szpachla rzecz jasna samochodowa :?: . Wreszcie ukończyłem zwrotnice :smile: co za ulga ;] teraz czas na skrzynki :wink: szkoda tylko że ktoś mnie uprzedził z tym fornirem amerykańskim no nic musze szukać innego

Skomentuj

Nie samochodowa tylko akrylowa do drewna np. Finakryl itp

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                  Nie samochodowa tylko akrylowa do drewna np. Finakryl itp
                                  Samochodowa raczej drozsza bedzie no i bez szlifierki oscylacyjnej to sie zajedziesz bo jest strasznie twarda :P

Skomentuj

ja też chce kupic sobie orzech amerykanski ale przynajmniej o szerokosci 29cm, czy da rade taki kupic;> tak w ogule czym się rózni np orzech modyfikowany z cdo?

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                                      czym się rózni np orzech modyfikowany z cdo?
                                      Tym ze bedzie ci sie klasc 100 razy lepiej :P - kupuj taki :)

Skomentuj

czyli lepiej wziąc orzech modyfikowany z cdo a ile taki fornirek tam kosztuje ktoś może wie?

Skomentuj

Orzech kosztuje ok. 20zł/1m^2. Liść ma wymiary 2500x640, czyli 1,6m^2.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X