Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123, czy to moze jest fornir z tej aukcji http://allegro.pl/item421118166_okle...no_0112ps.html ?

Skomentuj

dokladnie

Skomentuj

A do mnie przyszedł modyfikowany fornir z poszczepionymi krawędziami... :roll:

Całe szczęście nie będę ich potrzebować bo kupiłem wystarczająco szeroki (70cm).

Skomentuj

Podobno jak krawedzie sa poszczepione to fornir dluzej sie trzyma i ogolnie jest zdrowszy

Skomentuj

Pewnie mówi tak każdy sprzedający chcąc pozbyć się uszkodzonego towaru :twisted:

Skomentuj

modyfikowany rornir powinien miec w miare rowne krawedzie - to oczywiste... jednak wiadomo jak to wysylka, pakowanie itp.
              naturalny fornir prakycznie zawsze ma postrzepiona krawedz, a przynajmiej krzywa
              - chyba ze kupujemy krawedziowany

Skomentuj

Dlatego warto kupować szerszy fornir i kłaść go w całości a nie kawałku. Przynajmniej mi się tak wydaje. Teraz sobie tylko przytne po +5cm z każdej strony do ścianki, potem po sklejeniu wytne nadmian i doszlifuje :)

Właśnie - mam pytanie. Przedniej ścianki nie forniruje, w takim razie górną ściankę w jakim kierunku fornirować? Tak jak kolega u góry Zebrano czy o 90* zgodnie z bocznymi ściankami? Jak wam się widzi? :)

Skomentuj

Skomentuj

ja klade tak jak miki jesli mam przednia scianke tez w fornirze ale dla kepow nie bedzie forniru na froncie wiec bedzie szedl do bocznych scianek zalezy od frontu co sie tworzy

Skomentuj

mIKI to moj fornir :P.... ukradels mi :P wlasnie klade

[ Dodano: 2008-08-27, 20:24 ]
                      Dolphin123, to ja na kontre ; )

Skomentuj

bylem o jakis rok szybszy
                        ps. podziwiam ludzi ktorzy frezuja w domu - raz sam tak zrobilem i dlugo dlugo zalowalem

Skomentuj

male pomieszczenie otwarte tylko z jednej strony na przedpokoj drugi, poza tym remont w domu tak czy siak lazienka cala do wymiany ; )... do tego nie frezuje otworow pod glosniki tylko frezem z lozyskiem scinam nadmiar forniru. Polecam ta metode. Mimo ze teotetycznie frezarka szit i taniocha to idze bardzo rowno a zarazem szybko - tylko potem papierem troche przejechac i git ; )

Skomentuj

Z dniem dzisiejszym zakończyłem klejenie kocyka, jeszcze trzeba odkurzyć z resztek trocin no i blache perforowaną zamówić. Dzisiaj jak jedna z firm zajmujących sie perforacją wyceniła "Wykonanie formatki z marginesami 1.5 x 890 x 450 oczko R 5 T 8 390 zł/szt netto" to mi sie odechciało :oops: Może niebawem pojawi sie w DIY
                            Załączone pliki

Skomentuj

dolphin123, też tak zrobie :)

grea, pro! :shock: :shock:

Kurde, a w ogóle to dzisiaj latałem po Nomi i się okazało, że nie ma Momenta, no i teraz mi zostało Bricko i ewentualnie będę szukał po jakiś dziurach w Lesznie. Kurde, a miałem w piątek jechać fornirować a teraz lipa :evil: :evil:

Skomentuj

grea, no jak chcesz robic perforacje to jasne ze bedzie drogo.
                                ale mozesz kupic gotowa dziurawa blache...

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                  Dolphin123, to ja na kontre ; )
                                  to ja na kontre za dwa dni pokaze podlogowki kolejne :P i z 3 wzmaki obrobione za tydzien bynajmniej mam taki zamiar :mrgreen:

Skomentuj

haha ok ... chodzilo mi raczej ze kolor na kontre bo w zasadzie to samo tylko odwrotnie kolorystycznie ale ok ; )..

Skomentuj

grea, to jest:

Eminence Gamma 15" 300W i Selenium D210Ti 80W??
                                      Poza tym w castoramie mają tanią blache, tzn ~100zł za metr kwadratowy, bardzo solidna i wytrzymała. Polecam, mam gdzieś zdjęcia robione telefonem jakbyś chciał.

Troszkę wysokie wyszły i ten Selenium nie pasuje klasowo do Eminenca Jeżeli to pełnopasmowe, to wolałbym tam włożyć Alpharda Magnuma MW15, zagrałby lepszym dołem oraz klasę wyżej. Wstaw do konstrukcji

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                        ps. podziwiam ludzi ktorzy frezuja w domu - raz sam tak zrobilem i dlugo dlugo zalowalem
                                        tragedi niema. trzeba tylko sie upewnic ze rodziny niebedzie przez caly dzien bo godzina frezowania a pol dnia sprzatania :P
                                        Zamieszczone przez n_omyzs
                                        nie frezuje otworow pod glosniki tylko frezem z lozyskiem scinam nadmiar forniru. Polecam ta metode. Mimo ze teotetycznie frezarka szit i taniocha to idze bardzo rowno a zarazem szybko - tylko potem papierem troche przejechac i git ; )
                                        tez tak robilem ale jednak wrocilem do starannego szlifowania papierem - duzo dokladniej ale i dluzej
                                        a frezarke mam identyczna :P
                                        Zamieszczone przez grea
                                        blache perforowaną zamówić
                                        grea, to w koncu chodzi ci o krate czy blache? bo jak blache to nic dziwnego ze taka cene dali za wycinanie otworow :lol: co innego krata - to kilkadziesiat zl kosztuje
                                        Camel-, zawsze butapren zostaje :P

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                                          grea, to jest:
                                          tak to jest blaszak eminence

Jak kupie blache to wrzuce do DIY :cool:

Skomentuj

Czaruję...