Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pawel, po prostu takie plastiki szpeca moim zdaniem kolumne... wykrec te zlote gniazda i zrob taki terminal z mdfu i juz bedzie pieknie

Skomentuj

To mój nowy projekt. Na razie w fazie testów, czeka na wykończenie.

Skomentuj

Jest sens stroic Tonsila GDN 20/80/2 w budzie 35L netto na 35Hz czy lepiej ciut wyżej?
        Zrób sobie 2 , 3 rurki i sprawdź.

Skomentuj

mIKI, ale mi wlasnie niepodobaja sie takie same konektory... narazie dam te bo chce jak najszybciej zrobic obudowe zeby posluchac. jak bede mial czas to w przyszlosci zmieni sie obudowa i wtedy moze cos innego dam

zook, troche przy szerokie - pobaw sie ze scieciami lub innymi bajerami

Skomentuj

zook, troche przy szerokie - pobaw sie ze scieciami lub innymi bajerami
            Mi tam się podoba taki oldschool'owy charakter. Może jak się dorobię frezarki to coś pokombinuje z krawędziami.

Skomentuj

jak tylko czymś to okleisz to przestanie Ci się podobać, póki co kanty płyt zwężają optycznie kolumny, później już tego nie będzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                jak tylko czymś to okleisz to przestanie Ci się podobać, póki co kanty płyt zwężają optycznie kolumny, później już tego nie będzie.
                Pewnie masz racje. Zrobię sobie jakieś frezy.

Skomentuj

Strojenie zmienilem na 37Hz i tak zostaje poki co.

yyyy jest zle.... pomalowalem bejca na mahon i mam czerwonego suba.... co gorsze to wszystkie slady po kleju i przebarwienia od szpachli widac bardziej niz jak byl jasny oraz w jednym miejscu tak 0,5/2 cm fornir sie wybrzuszyl. Bejca na spirytusie wiec rewelacyjnie sie nie wchlania - nie polecam, na wodzie lepsza. Jak narazie nie jestem zadowolony. Zobaczymy co bedzie jak pomaluje kilka razy i poloze lakier.

zeby nie bylo, sprawdzalem na odpadku jak bedzie wygladac i po 3 malowaniach bylo akceptowalnie, ale jak tak patrze na niego teraz to juz nie jest tak fajnie.

Skomentuj

rosiu82 ja proponuje delikatnie zeszlifować i ewentualnie przemalować lakierem. Ja tak robiłem z hebanową bejcą, która okazała się za czarna i całkowicie zakryła rysunek forniru. Jaki fornir dałeś bo nie wiem.

Skomentuj

Fornir dalem brzoze i na probce ta bejca bez zadnego problemu przesiakala na druga strone wiec szlifowanie inc nie da pozostaje mi albo inna bejca albo lakierobejca. Jesli chodzi o te wybrzuszenia to je bede raczej podklejal bo szlifujac moge wiecej zepsuc niz naprawic. z tego co mi wyszlo po 3 krotnym bejcowniu moge powiedziec ze jesli by po lakierze wygladalo tak jak w momencie kiedy bejca jest mokra to by bylo ok, ale wyschenie tjet poprostu blada ui bardziej rozowa niz czerwona. zobaczymy....

[ Dodano: 2007-10-01, 11:29 ]
                      Dobra, bardzo prosze o odpowiedz. Kupilem lakier akrylowy polmat, po otwarciu jest on koloru mlecznobialego... czy tak ma byc i po pomalowanu bedzie przezroczysty czy bedzie on bialy? Pierwszy raz widze cos takiego.

[ Dodano: 2007-10-02, 19:59 ]
                      Juz zem se poradzil, po wyschnieciu jest przezroczyste. zapamietajcie bo najwyrazniej nikt nie wiedzial. a kto wiedzial i nie powiedzial ten.... (wstaw dowolne obrazliwe w miejsce kropek)

Skomentuj

i kolejna zwrotnica tym razem do ostinato 2000

Skomentuj

naprawde ładne zwrotnice Ci wychodza, tylko ten plastikowy terminal :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez przemek2f
                            tylko ten plastikowy terminal :sad:
                            no niestety mialo byc szybko i prosto. jako usprawiedliwienie podam ze sa to najdrozsze terminale z polinka. sa zrobione z grubego ABSu i sa dosc ciezkie

a teraz kolejne fotki z prac...

budowa kolumn do projektu HX16 z akustyka

oraz naprawa glosnikow quadral po niewlasciwym transporcie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              jako usprawiedliwienie podam ze sa to najdrozsze terminale z polinka. sa zrobione z grubego ABSu i sa dosc ciezkie
                              mi one wyglądają dokładnie jak te z STXa :)

Skomentuj

na takie same jak z STXa wyglada ten drugi model dostepny w polinku. ale to ze jest podobne do STXa to przeciez nie zaden minus bo akurat gniazda z STXa sa solidne (mialem tylko to pojedyncze prostokatne)

Skomentuj

a czy ja mówie że złe ?:P
                                  stxowe terminale są ok, ale niestety to nadal tylko plastik

Skomentuj

Dzień pierwszy - zakupy :twisted:

BTW temat jest w dobrym dziale?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
                                      BTW temat jest w dobrym dziale?
                                      chyba tak

co to za glosniki, heco + AJ/PJ?? bo widze paskudne tunele z STXa...

Skomentuj

pj, paskudne tunele do testow tylko
                                        imho offtop...

Skomentuj

PawełS .... te kolumny (projekt HX16) składasz tylko na klej??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X