mIKI, ale mi wlasnie niepodobaja sie takie same konektory... narazie dam te bo chce jak najszybciej zrobic obudowe zeby posluchac. jak bede mial czas to w przyszlosci zmieni sie obudowa i wtedy moze cos innego dam
zook, troche przy szerokie - pobaw sie ze scieciami lub innymi bajerami
Strojenie zmienilem na 37Hz i tak zostaje poki co.
yyyy jest zle.... pomalowalem bejca na mahon i mam czerwonego suba.... co gorsze to wszystkie slady po kleju i przebarwienia od szpachli widac bardziej niz jak byl jasny oraz w jednym miejscu tak 0,5/2 cm fornir sie wybrzuszyl. Bejca na spirytusie wiec rewelacyjnie sie nie wchlania - nie polecam, na wodzie lepsza. Jak narazie nie jestem zadowolony. Zobaczymy co bedzie jak pomaluje kilka razy i poloze lakier.
zeby nie bylo, sprawdzalem na odpadku jak bedzie wygladac i po 3 malowaniach bylo akceptowalnie, ale jak tak patrze na niego teraz to juz nie jest tak fajnie.
rosiu82 ja proponuje delikatnie zeszlifować i ewentualnie przemalować lakierem. Ja tak robiłem z hebanową bejcą, która okazała się za czarna i całkowicie zakryła rysunek forniru. Jaki fornir dałeś bo nie wiem.
Fornir dalem brzoze i na probce ta bejca bez zadnego problemu przesiakala na druga strone wiec szlifowanie inc nie da pozostaje mi albo inna bejca albo lakierobejca. Jesli chodzi o te wybrzuszenia to je bede raczej podklejal bo szlifujac moge wiecej zepsuc niz naprawic. z tego co mi wyszlo po 3 krotnym bejcowniu moge powiedziec ze jesli by po lakierze wygladalo tak jak w momencie kiedy bejca jest mokra to by bylo ok, ale wyschenie tjet poprostu blada ui bardziej rozowa niz czerwona. zobaczymy....
[ Dodano: 2007-10-01, 11:29 ]
Dobra, bardzo prosze o odpowiedz. Kupilem lakier akrylowy polmat, po otwarciu jest on koloru mlecznobialego... czy tak ma byc i po pomalowanu bedzie przezroczysty czy bedzie on bialy? Pierwszy raz widze cos takiego.
[ Dodano: 2007-10-02, 19:59 ]
Juz zem se poradzil, po wyschnieciu jest przezroczyste. zapamietajcie bo najwyrazniej nikt nie wiedzial. a kto wiedzial i nie powiedzial ten.... (wstaw dowolne obrazliwe w miejsce kropek)
no niestety mialo byc szybko i prosto. jako usprawiedliwienie podam ze sa to najdrozsze terminale z polinka. sa zrobione z grubego ABSu i sa dosc ciezkie
a teraz kolejne fotki z prac...
budowa kolumn do projektu HX16 z akustyka
oraz naprawa glosnikow quadral po niewlasciwym transporcie
na takie same jak z STXa wyglada ten drugi model dostepny w polinku. ale to ze jest podobne do STXa to przeciez nie zaden minus bo akurat gniazda z STXa sa solidne (mialem tylko to pojedyncze prostokatne)
Skomentuj