Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
    Szkoda tylko, że nie mówi się o minusach Na przykład ile obróbki wymaga taki drukowany waveguide.
    akurat tu to moj brak doswiadczenia z drukowaniem - osoba ktora drukowala myslala ze wazniejszy jest tyl - niz ryjek - dlatego tyl ma ladna "morke" a przod wyglada jak wyglada

Skomentuj

Ad - jjurek: ... Może warto pomyśleć o zasilaczu impulsowym- te dobre jakościowo są niegorsze od klasycznych. - ale poziom zakłóceń mają nadal znacznie wyższy od tradycyjnych i trudniej odfiltrować. Pytanie co ważniejsze - ekonomia czy jakość?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        dla mnie te wszystkie drukarki maja wiecej wad niz zalet :P
        dlatego nadal ich nie mam

montowalem drogie wydruki 3d od basser https://sklep.basser.pl/pl/dystanse-...124-coupe.html
        to cholerstwo sie ciagle rozrarstwialo i rozpadalo :/
        a to kosztuje 500zl :(
        To po prostu nie potrafią obsługiwać sprzętu, który mają. Dobrze wydrukowane nie będzie się rozwarstwiać.

Skomentuj

Skomentuj

Słoje się ładnie zgrywają ,pełna profeska .

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
              Słoje się ładnie zgrywają ,pełna profeska .
              Staram się

Skomentuj

Subik na poczciwym 10 cali od STX

Skomentuj

To i ja pobudzę ciekawość :)

kto zgadnie co to za końcówka ? Będzie dual mono xlr. Kondensatory mundorf, rezystory dale itd. Jak skończę to będzie szczegółowy opis

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta

kto zgadnie co to za końcówka ? Będzie dual mono xlr. Kondensatory mundorf, rezystory dale itd. Jak skończę to będzie szczegółowy opis
                    jesli mozna to podziel sie takze wskazowkami jak skladasz obudowe i jakich materialow uzywasz
                    Last edited by Dudeusz; 16.06.2025, 15:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz posta

jesli mozna to podziel sie takze wskazowkami jak skladasz obudowe i jakich materialow uzywasz
                      Tak, jutro dam więcej szczegółów, ale użyte materiały są różne, alu, mdf lakierowany i frezowany, trochę stali :) mdf ze względu na oddzielenie części obudów należących do jednego i do drugiego kanału.

Skomentuj

U mnie bardziej budżetowo :- .

Skomentuj

Zatem tak. Wszystko jest skręcane i łatwo rozkładalne na poszczególne moduły. Tył przykręcony do radiatorów od tyłu , przód tak samo do radiatorów ale już od wewnątrz obudowy spód do tyłu i przodu od spodu wzmacniacza góra będzie na takich dystansach przykręcana również od spodu do dołu obudowy. Wszystko solidnie i z najmniejszą ilością widocznych śrubowych połączeń. Co do materiałów:
                          radiatory alu, przód alu, góra dół i tył mdf frezowany i lakierowany. Od spodu i od góry kratki wentylacyjne wklejone od wewnątrz i całość jak wspomniałem wylakierowana. Radiatory do przodu przykręcone są za pomocą kawałka mdf dzięki czemu nie ma przejścia między aluminiowym radiatorem lewym i prawym. Masy będą podpięte do radiatorów osobno. Rozwiązanie sprawdzone i wykorzystane przeze mnie w wielu projektach. Np i tym:

https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...al-mono-hi-end

a tutaj trochę galerii z produkcji tego obecnego:

Last edited by daniel69; 17.06.2025, 21:23.

Skomentuj

daniel69 Nice, piękny clean look. Przedni panel jakiś gotowy, czy na zamówienie frezowany i pokrywany czarną anodą? Co to za kratki?chciałbym kiedyś dojść do takiego ogarniania wyglądu... Dobra robota!
                            W służbie amplifikacji

Skomentuj

. Od spodu i od góry kratki wentylacyjne wklejone od wewnątrz i całość jak wspomniałem wylakierowana. Radiatory do przodu przykręcone są za pomocą kawałka mdf dzięki czemu nie ma przejścia między aluminiowym radiatorem lewym i prawym. Masy będą podpięte do radiatorów osobno. Rozwiązanie sprawdzone i wykorzystane przeze mnie w wielu projektach. Np i tym:
                              a jak mocujesz siatke metalowa od srodka ? na jakies listweki ?

Skomentuj

a jak mocujesz siatke metalowa od srodka ? na jakies listweki ?
                                Zostały zrobione w mdf frezy w nie włożone siatki następnie wklejone ramki i całość wylakierowana

oczywiście to co widzimy na zdjęciu to od spodu czyli wewnątrz obudowy. Środkowa kratka celowo nie do końca widoczna, ładnie przysłania wewnątrz coś ale potrzebny był frez bo nie wchodziła część zasilacza w niektórych projektach na wysokość :) a pokrywy robiłem wszystkie takie same.
                                Last edited by daniel69; 24.06.2025, 15:09.

Skomentuj

no Panie !!!!! pelna profeska

Skomentuj

Czaruję...
                                  X