Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A to mój najnowszy twór w trakcie realizacji :grin: Składam go z tego co mam pod ręką więc nie jest zbyt piękny ale zobaczymy jaki da efekt jego zastosowanie.

Może ktoś ma jeszcze inne pomysły na elementy rozpraszające lub tłumiące które można zastosować w pokoju odsłuchowym?

Skomentuj

Nie czaje:
      Barthez Co ty budujesz i z czym to się je?

Skomentuj

El_liero, poogladaj troche fotek a audiofilskich spotkan. tam w pomieszczeniach sa rozne dziwactwa ktore maja rozpraszac, odbijac, pochłaniac itp dźwięk

Skomentuj

Dokładnie, będzie to rozpraszacz umieszczony w jednym z rogów pokoju. Zastanawiam sie czy nie wyciąć w nim otworów i nie wepchać do środka jakiegoś materiału tłumiącego tak, żeby był to ustrój rozpraszająco-tłumiący, ale na razie zostawię tak jak jest. Góra i spód będzie oklejona fornirem, a na środku rozciągnę jakiś miękki materiał.

Skomentuj

niewiem gdzie to zamiescic ale chyba tutaj...

chodzilem po sklepach w poszukiwaniu srubek do przykrecenia XT
            niestety nieznalazlem takich srub jakie by mi pasowaly wiec zapytam was o zdanie...
            zostawic czarne imbusy czy malowac "krzyzaki"??

Skomentuj

Pawel S. Moim zdniem najlepiej będzie pomalować te krzyżaki. Chyba że zamierzasz je odkręcać bo wtedy faba ci się pozdziera, ale jak dlamnie bedzie ladniej z krzyzakami.

Skomentuj

A dla mnie ładniej z imbusami :wink:

Skomentuj

A dla mnie ładniej z imbusami
                  Popieram.

Skomentuj

imbusy :wink:

Skomentuj

Ja rowniez jestem za imbusami :)
                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Krzyżak bardziej by pasował przy wysokotonowym, a imbusy wyglądają tak "audiofilsko".
                        No i w akkusie kosztują coś koło 2zł/szt. więc to musi coś znaczyć :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                          Krzyżak bardziej by pasował przy wysokotonowym, a imbusy wyglądają tak "audiofilsko".
                          No i w akkusie kosztują coś koło 2zł/szt. więc to musi coś znaczyć :razz:
                          tak

to znaczy że jest cholernie drogo.

-----------------------------------------

Imbusy

Skomentuj

imbusy dam napewno na poczatek dopuki nie znajde odpowiednich srub...
                            chcialbym takie same rozmiarowo jak krzyzaki ale na torx - no i czarne oczywiscie

Skomentuj

http://picasaweb.google.pl/miqolaj/PreLampowy

Skomentuj

super boki sie prezentuja. powiedz nam czy alu szlifowales czyms?? bo jest takie matowe...
                                no i teraz czekam na lampki

[ Dodano: 2007-09-28, 22:11 ]
                                dzisiaj odebralem plyty na skrzynki do moich kolumn na vifach XT oraz dla kolegi na projekt HX16 z akustyka (MDF)

jak kolega zobaczyl jakie plyty zamowilem to stwierdzil ze chyba przesadzilem... :lol: a jakie jest wasze zdanie?? MDF 19mm VS 28mm wior :mrgreen:

a zanim odebralem plyty zlozylem zwrotnice

Skomentuj

jak kolega zobaczyl jakie plyty zamowilem to stwierdzil ze chyba przesadzilem... :lol: a jakie jest wasze zdanie?? MDF 19mm VS 28mm wior :mrgreen:
                                  nom Pawełku takich grubych do suba nawet nie dawałeś :/ he he swoja droga panowie co będzie lepsze?? MDF czy wiór ??

Skomentuj

Nomen, ten temat to już poruszaliśmy...

Skomentuj

Pawel S., wywal ten terminal!!

Skomentuj

mIKI, czemu?? co ci sie w nim nie podoba?? kupilem taki w polinku bo w koszalinie od dluugiego czasu jest deficyt a ladniejszych w polinku nie mieli :roll:

Skomentuj

Jest sens stroic Tonsila GDN 20/80/2 w budzie 35L netto na 35Hz czy lepiej ciut wyżej?

Pytam sie tu bo nie chce zakladac nowego topicu, a za dzien lub dwa wstawie fotki mojego juz po bejcy i lakierze.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X