Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

człowiek z takimi zdolnościami a tak niedaleko mnie.jak będa gotowe to chyba na odsłuchy wpadnę :wink:

Skomentuj

Sub już gra na razie w obudowie zamkniętej, szukam br 10 z malutkim kołnierzem ale chyba jednak wsadzę 7cm. Panel przedni złożony z dwóch 18 reszta normalnie. Obudowa uszczelniona wy szpachlowana itp. Fornir już powinien być jutro, zostanie pociągnięty lakierobejca bondexu na kolor tek a jak sie trochę ociepli to oczywiście lakier półmat z racji ze nie mam gdzie tego za bardzo robić. Co do gry w 40l sls`a 10 , gra bardzo fajnie w filmach potrafi zatrząść w muzyce przygnieść.

Skomentuj

Zamieszczone przez czuczu
        szukam br 10 z malutkim kołnierzem
        www.polink.com.pl

Skomentuj

pozwole sobie na offtopic

czuczu jak sie moto a1000 sprawuje ? zapraszam na moje forum http://www.a92x.cyberdusk.pl/ :wink:

Skomentuj

:sad: nie to spv m3000 a jesli chodzi o sprawowanie bardzo fajny wynalazek.

Skomentuj

coś z innej beczki

witam

Ruszyłem z fabrykacją subwofera na tonsilu 30\120\1
              będzie miał około 70 litrów i będzie groźny :)
              zdjęcia z wczesnej fazy budowy przedstawiam niżej
              w tym tygodniu może przyjdzie fornir i głośnik

obudowa z płyty 18mm

jak myślicie dokładać z przodu podwójną ściankę czy tylko wzmocnić w środku poprzeczkami
              Załączone pliki

Skomentuj

daj kanapke na front, zawsze bedzie duzo sztywniej!

Skomentuj

Dużo więcej niż kanapka na froncie dają wewnętrzne wzmocnienia.

Skomentuj

no to wsadze poprzeczke na front pod głośnikiem
                    i jedną w poprzek bedzie taniej
                    boki głośnika wspierają się praktycznie o boczne ściany bo obudowa jest wąska

Skomentuj

No tak w sumie też coś tworzę,raczej dla relaksu i pod zamówienie.Ale na co inne chciałem zwrócić uwagę,lakier.Przewaliłem chyba wszystkie dostępne,od podłogowych po poliestrowe(fortepianowe) i jednak stwierdzam że w warunkach amatorskich nie do pobicia jest najzwyklejszy lakier nitro.No śmierdzi,wiem,ale efekty powalają.

Od tego momentu zapowiedziałem sobie że nie tknę innego produktu,tym się pracuje idealnie a efekty są nadspodziewanie zaskakujące.

Skomentuj

ładnie się błyszczy i fornirek ma ciekawy układ słoi

Skomentuj

toż to zwykły mahoń sepli (czy jak to sie tam pisze :) )

ja dzisiaj próbę zrobiłem z łączeniem dwóch desek tak żeby po przeszlifowaniu nie było łączenia widać, ciekawy jestem efektu :) na razie leży pod grzejnikiem i schnie

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                            toż to zwykły mahoń sepli
                            Jeśli to mowa o moim fornirze to pudło :wink:
                            Dąb pasiak modyfikowany plus bejca rustikalna,spirytusowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                              nie do pobicia jest najzwyklejszy lakier nitro
                              popieram w 100%, nawet wałeczkiem wychodzi idealnie i jest bardzo twardzy

Skomentuj

Zamieszczone przez szpara
                                jest bardzo twardzy
                                no to chyba kupiles do podlogi. raz trafilem taki bardzo tani i byl super. teraz ich nie widze :/
                                najwieksza zaleta nitro jest tez jego wada - szybko schnie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  no to chyba kupiles do podlogi
                                  nitrolak M polifarb dębica

Skomentuj

a to dziwne bo ja mam taki sam i nie powiedzialbym ze jest bardzo twardy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      a to dziwne bo ja mam taki sam i nie powiedzialbym ze jest bardzo twardy
                                      Coś najwyraźniej skopałeś,po 24 h ciężko go ugryźć papierem na wodę,jest gorszy w obróbce niż akryl.
                                      Jedyna uwaga,olejcie proporcje rozcieńczania producenta,te 10 % niech se wsadzi...im wyższa warstwa tym bardziej trzeba rozcieńczać,do stosunku niemal 1 do 1-ego.Mam na myśli efekt super połysk,ale wtedy klękniecie przed skrzynkami.
                                      Jak ktoś se mat życzy,no problems,motoryzacyjny,zakup talku i eksperymenty stosowne do gustu.
                                      I jest jeszcze jeden plus tego lakieru,albo minus...po zabiegu jest miło,rano juz nie,łeb napitala,właśnie wróciłem z garażu i aż się boję co będzie rano,bom tak zakurzył że siwo było a wentyacji niemal zero :/

Skomentuj

umberto, jakiej marki jest ten lakier ? ila kladles warstw i jakim papierem szlifowales? polerowales na koncu? naprawde ladnie wyszlo!

Skomentuj

djrobo, jeden kupiłem śnieżki w op. 0,2L.Wczoraj kupiłem z cieszyna bodaj, 1L za całe 15zł :lol:
                                          Myślę że każdy będzie dobry byle by był znanego wytwórcy a nie jakiegoś prywaciarza.
                                          Warstw ile?Ojej,nie liczyłem ale na tą parkę pójdzie ze 2L bo sie pospieszyłem i caponem nie zalałem porów.
                                          Zamieszczone przez djrobo
                                          naprawde ladnie wyszlo!
                                          He,he,naprawdę to dopiero ładnie wyjdzie,wczoraj niemal zakończyłem fronty,normalnie lustereczko.

[ Dodano: 2008-01-15, 18:26 ]
                                          A dziś oklejanko jednej sztuki,frezara i otwory pod głosniki.
                                          A że mi się zbyt lakier nie spodobał to dostał szlifierki,zastanawiam się czy matu nie walnąć.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X