Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmm.. wie ktoś czym można zmyć ślady po przyklejonej taśmie ze skaju? Tzn klej z taśmy który pozostał :P

Skomentuj

Spróbuj benzyną ekstrakcyjną.

Skomentuj

albo denaturatem jest łagodniejszy od w/w

Skomentuj

benzyny nie posiadam a denaturatu nie mogę znaleść:/ jakby co to jeszcze się odezwę, dzięki za odp.

PS. Wszystkiego najlepszego w Nowy Roku wszystkim :grin:

[ Dodano: 2009-12-31, 19:57 ]
          dobra znalazłem denaturat, lecz niestety nie pomógł :( chyba, że to trzeba dłużej namaczać bo ja tylko przecieram to... kurcze, po co ja przyklejałem tą taśmę?! :mrgreen:

Skomentuj

Terpentyna albo Label Killer.

Skomentuj

Będąc dziś na strychu i oglądając Zodiaka BSS-401 zauważyłem głośniki, które od kogoś ojciec przyniósł już jakiś czas temu. Zainspirowany niskobudżetową konstrukcją 2.1 Pawła S. postanowiłem coś z nich zmajstrować w wolnej chwili. Mój wzrok przyciągnął stary zestaw 2.1 Tracera - głośniczki do komputera. Rozbebeszyłem wooferek i wyciągnąłem moduł "wzmacniacza". Głośniczki to jakieś ...ehmm... Audio Sound, są do nich nawet prymitywne zwrotnice. Sadząc po płycie na której były zamontowane grało to w Maluchu za tylną kanapą.
              Czwarte zdjęcie to jakiś głośnik niewiadomego pochodzenia, średnica kosza to 15cm, piąte i szóste zdjęcie to Tonsil, ale za grzyba nie potrafię odczytać jaki, bo oznaczenie jakiś złośliwiec zamazał, średnica to około 11cm. Oba również samochodowe, bo miały specjalne kosze plastykowe.
              Myślę, żeby zrobić mały monitorki na Audio Soundach i mini wooferek na tym no-name, bo wydaje mi się, że Tonsil grał słabiej.
              Panel z głośników komputerowych posiada wejście na mini jacka i wyjścia na głośniki na mono chinchach, są też dwa potencjometry - do głośności i do basu.
              Płyty mam ze starych mebli, więc problemu nie ma, można coś skrobać.

Jedyną niedogodnością jest zbliżająca się sesja i zaległe projekty, i sprawozdania :/

Skomentuj

Trochę efektów pirotechnicznych :)

Skomentuj

Petarda tranzystorowa? Swoja droga stzrelalem dzis z petard wiekosci bateri AAA a dawały 2 razy mocniej niz achtungi za 5zł wielkosci wibratora.

Skomentuj

pegelmesser, może proch z nadchloranu potasu bo on ma power :) Albo jakaś mieszanka pirotechniczna z MWK (materiały wybuchowe kruszące) (MWK to na przykład trotyl albo pikryniany głównie pikrynian ołowiu) Jak to w audio :) Nie wielkość przesądza o sile (ps. bawiłem się kiedyś pikrynianem ołowiu... Niezły kop ma :) )

Skomentuj

U mnie 2kg termitu leza 2 lata i nie mam kiedy odpalic tego....

Skomentuj

ja sobie zrobiłem 2 "świece dymne" b&t ... po 250g każda, ale widze że parafina parafinie nierówna i kiepsko się odpalało :/

Skomentuj

Moi kumple z klasy biorą worek na śmieci napuszczają do niego acetylenu i tlenu ,a potem odpalają Podobno 50 m od "bomby" czuć podmuch powietrza :lol:

Skomentuj

Jacek90, pogratuluj im glupoty. Zakonczmy ten offtopic

Skomentuj

toma085 gdzie mieszka ten twoj kolega - szczescliwy wlasciciel excelow seasa?? jakis kontakt do niego moglbys podac?? Bo sprawe mam taka czy istnieje mozliwosc posluchania sobie tego sprzetu...

Skomentuj

daniel69, obecnie w Katowicach, a na stałe w Głownie tak więc mogę ci dać tylko nr tel. bo na forach nie bywa.

Skomentuj

Chilihead, taki potek co przy "zerze" ma wylacznik? moge cos poszukac...

toma085, ja mam jeszcze pytanie do tych kolumn
                                  caly obwod jest w skaju? jezeli tak to skaj jest gdzies laczony? czy jeden kawalek z laczeniem na dole?

[ Dodano: 2010-01-03, 13:45 ]
                                  Chilihead, mam tylko mono :???:

Skomentuj

Pawel S., tak jeden kawałek łączony pod spodem. Wiesz lepiej dołożyć i kupić wiekszy kawałek skaju niż spie... cały efekt wizualny.

Skomentuj

OK
                                      a ile tego skaju jest pod bokiem?

Skomentuj

Około 1,5-2 cm tak żeby nie za mało a boczki było gdzie dokleić.

Skomentuj

MDS08 24litry netto @ 40Hz.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X