Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

eeee nie... wtedy to będzie wyglądało jak zminiaturyzowany rack 19" :P

Skomentuj

Dwukolorowy led - dość zwykle :P
      Jak masz możliwości z CNC to zastanowiłbym się nad jakimś haj endowym napisem dwukolorowo podświetlanym :P
      Technologii na to jest parę :P

Zamieszczone przez caras
      zamiast tych śrub to dac raczki takie cos alla estrada ..
      Fuj...

Zamieszczone przez caras
      ochrona na pokrętła
      ułatwienie transportu
      Jak sądzę to dość mało ważne dla Pawła argumenty ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez caras
        to zrob te ledziki w poziomie z irda po srodku i jak na moje gites .. tylko powybieraj ledyu w przezroczystych opakowaniach
        ale czujnik IR nie jest okragly :!:
        to taki pionwy kwadracik z kulistym wypukleniem na srodku...

Zamieszczone przez Quester
        Pawel S. widzę, że idziesz w puryzm, a zatem nie lepiej założyć jednego LEDa dwukolorowego zamiast dwóch tak jak to sugeruje caras ?
        o tym tez juz myslalem. ale ten przyklad co pokazalem kolega robil mi kilka lat temu :P

Jaki czujnik do pilota tam będzie ? Podaj jakąś linkę do specyfikacji żeby można było zobaczyć jak on wygląda, to coś się wymyśli.
        no wlasnie najpierw musze poszukac dokumentacje...

A jakiej wysokości jest łeb śruby ? Może da się choć trochę "wcisnąć" łby we front żeby tak bardzo nie wystawały ? Myślę, że nawet 2 mm może przynieść poprawę efektu wizualnego.
        i takie beda
        mam piekne imbusy w kolorze tytanu wiec idealnie wkomponuje sie w front

Zamieszczone przez caras
        zamiast tych śrub to dac raczki takie cos alla estrada ..
        oj nie :???:

[ Dodano: 2010-01-16, 12:53 ]
        takero, masz racje - postawie pod tv i niech tak stoi
        siostrzenca juz nie mam w domu wiec nie martwie sie tym :P

a co do napisu... moze wstawic tam "szybke" na ktorej bylby wygrawerowany napis i za szybka schowac diody?

Skomentuj

to taki pionwy kwadracik z kulistym wypukleniem na srodku...
          Są też odpowiedniki do tych, tylko że malutki kwadracik z pół-kulą na środku :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            a co do napisu... moze wstawic tam "szybke" na ktorej bylby wygrawerowany napis i za szybka schowac diody?
            o tym myślałęm, ale lepiej byłoby na plexi wyfrezować napis i podświetlić od spodu.

Skomentuj

http://download.avt.pl/INSTRUKCJE/AVT594.pdf tutaj widac jak to wyglada

[ Dodano: 2010-01-16, 13:01 ]
              http://www.tme.eu/html/PL/scalone-od..._PL_pelny.html

[ Dodano: 2010-01-16, 13:02 ]
              Zamieszczone przez takero
              ale lepiej byłoby na plexi wyfrezować napis i podświetlić od spodu.
              nie nie nie - zadnego podswetlenia :P
              jakbym chcial podswietlac to bym robil lampe

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                nie nie nie - zadnego podswetlenia :P
                jakbym chcial podswietlac to bym robil lampe
                Dwukolorowe - w zależności od trybu wzmaka ;]

Tak przy okazji:

Skomentuj

Dwukolorowe - w zależności od trybu wzmaka ;]
                  :roll: no moze... pomysle
                  musialbym najpierw odwiedzic sklep z plastikami zeby zobaczyc jak to wyjdzie

a co do sterowania pilotem - ja to robilem lata temu i chcialem miec cos prostego. teraz bym to lepiej przemyslal :P

Skomentuj

Dwukolorowy led - dość zwykle :P
                    To żaden argument, bo sugeruje, że pojedyncze ledy nie są zwykłe, a są jeszcze bardziej zwykłe niż bicolor led. Dwukolorowy led powoduje, że wiercimy we froncie jeden otwór mniej i nie robi się nam z obudowy kolorowa choinka.

IMHO podświetlane/wyświetlane napisy trącą myszką.

Osobiście zrezygnowałbym w ogóle z czegokolwiek świecącego frontowej sciance :P Można przecież wymyślić inny sposób sygnalizacji pwr i mute. Jeśli jesteś Paweł zainteresowany to napisz do mnie PW, bo nie chcę za bardzo "rozprzestrzeniać" swoich pomysłów, których jeszcze w życie nie wcieliłem.

Skomentuj

to co takero pokazal to dzielo irka z tego o mi sie wydaje... tak?? irek juz je sprzedaje??

pawel wieczorem jak wejde do domu to zrobie zdjecie i pokarze ci bardzo fajny sposob ukrycia odbionika irdy a przy okazji pochwale sie moim sprzetem - jeszcze nie skonczony w 100%

Skomentuj

To ja moze w ramach wolnego czasu pokaze jak przebiegają prace nad zestwem 3-way ktory nazwałem "Pozdro 2010"

Skomentuj

A tak to źle było?

Skomentuj

Polusek, aleś masakrę w środku zrobił :???:

Skomentuj

było źle bo brakowało jednej odgrody, pozniej ja zamontowałem. Pianka to nie masakra tylko solidne wypełnienie a zarazem wstepna izolacja akustyczna :P Przy okazji całośc jest mocniejsza. To obudowa zamknięta wiec dopiero wstępne wytłumienie,pianki bedzie wiecej innych materiałow też

Skomentuj

Ale poczta w kulki leci... :???: Paczka z mdsem od zibiego dalej nie idzie... Dobrze ze przysly potwory od takero i dzwiekowka.... SP-056N02 i PCM 2912

Skomentuj

Zamieszczone przez Polusek
                                  "Pozdro 2010"
                                  Ale Sajgon :)

Skomentuj

Pamietaj, im wiekszy sajgon w srodku, tym lepiej rozproszone i wytłumione ciśnienie w środku obudowy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Polusek
                                      Pamietaj, im wiekszy sajgon w srodku, tym lepiej rozproszone i wytłumione ciśnienie w środku obudowy
                                      Pamiętaj: ciśnienie w obudowie zależy wychylenia objętościowego przetwornika i objętości obudowy... dokładniej nadciśnienie od tych dwóch czynników zależy. Nie ma takich pojęć jak rozpraszanie ciśnienia czy wytłumianie ciśnienia... no chyba, że ja przysnąłem na którmyś wykładzie na uczelni :lol: Oświeć mnie zatem i wyjaśnij te dwa pojęcia :)
                                      Badałeś właściwości akustyczne tej pianki PU ? Osobiście bardzo wątpię w jej zdolności zamiany energii na ciepło z racji jej sztywności i sprężystości... nie wiem jakie ma tarcie wewnętrzne ale raczej małe. Na moje wyczucie to pianka ta zachowa się jak spieniony styrodur, czyli po prostu zmniejszy Ci objętość obudowy miast tłumić cokolwiek.

Skomentuj

Czyli wg. Ciebie maty tłumiaco rozpraszajace to ściema?
                                        Ja z praktycznego punktu widzenia jestem przekonany że im bardziej nieregularny kształt wnetrza, tym lepiej.
                                        Ja taką pianke stosuje zawsze w miejscach łaczenia płyt. Jedyna wada taka ze potem sie nie da rozebrać juz takiej obudowy bo taka pianka trzyma niesamowicie, ale to raczej tez zaleta.
                                        Pisze na tubie że działa wygłuszająco. Uwierz że niektore maty bitumiczne sa jeszcze twardsze a spełniają się jako absorber rezonansow równie dobrze.
                                        Chodzi tutaj o wytłumienie cisnienia juz po pełnym cyklu membrany czyli tkz. potocznie echa

Skomentuj

Polusek, a czy ja pisałem coś o matach bitumicznych ? Maty bitumiczne mają litą strukturę, małą sprężystość i ogromne tarcie wewnętrzne. Nie musisz mnie przekonywać o ich zdolnościach absorbcyjnych. Problem polega na tym, że próbujesz porównywać nieporównywalne materiały i do tego wyciągasz kiepskie wnioski z tego co czytasz (nadinterpretujesz moją wypowiedź).
                                          Jako klej pianka z całą pewnością sprawdza się wyśmienicie. Jeśli chodzi o nieregularny kształ - OK. Ale co do właściwości tłumiących to mam bardzo poważne i uzasadnione wątpliwości ( a po wydziale mechanicznym politechniki mniej więcej wiem co mówię bo trochę materiałoznawstwa liznąłem ). Tak jak napisałem wcześniej - moim zdaniem pianka ta odejmie Ci tylko objętości. Na Twoim miejscu nie wierzyłabym we wszystko co jest napisane bo może Ci drzazga wejść w rękę

A Ty dalej swoje - myślisz o rozpraszaniu fali akustycznej (redukcji ilości jej odbić), a piszesz o ciśnieniu...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X