Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Właśnie skończony :mrgreen:

Skomentuj

maxxx222, czy dobrze widze ze na wejsciu masz ceramika? blad w spisie ktory juz widzialem dawien dawno i nikt go wciaz nie poprawil? ciekawe ile osob ma go na wejsciu i mowi ze malo basu...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
        maxxx222, czy dobrze widze ze na wejsciu masz ceramika?
        a przypadkiem ten mały kondek nad ceramikiem to nie jest wejściowy? :razz:

[ Dodano: 2010-04-21, 17:56 ]
        maxxx222, wszystko ładnie się mieści na pcb? Uruchomiłeś już czy tylko polutowałeś?

Skomentuj

Jest polutowane tak jak na schemacie i tak jak mi przyszło :wink: Skoro tak przyszło i tak na schemacie to tak musi być :mrgreen: Ja tam mam tylko podstawowe informacje co do elektroniki :mrgreen:

[ Dodano: 2010-04-21, 17:59 ]
          csbiczek na razie tylko polutowany bo nie mam trafa i radiatora. Jutro myślę ze będę miał radiator a w czwartek planuje go wziąć do szkoły i uruchomić pod zasilaczem laboratoryjnym. Ale co z tego wyjdzie to się okaże :mrgreen:

[ Dodano: 2010-04-21, 18:00 ]
          A co do rozmieszczenia na PCB to wszystko bez problemów się mieści.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
            Pawel S., masz jakieś zdjęcia z prac nad słupkiem??
            niestety nie. nie bylo mnie wtedy w pracy a UKA nie ma aparatu

ale wykonane sa klasycznie. pierscien na glosnik zamocowany na takich metalowych paskach dodawanych np do wysokotonowek lub do centralnego zamka.
            i na to naciagnieta ponczocha lub material na maskownice. na to zywica i ewentualne wzmocnienia po stwardnieniu.
            na wykonczenie szpachla i do tapicera

Skomentuj

bo w wakacje czeka mnie umiejscowienie wysokotonówki i kombinuje tak żeby tapicerki nie niszczyć :)
              bo pd biedy by się zmieściła w rożku tym z regulacją lusterek, a fabrycznych dziurek nie ma

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                ten elektrolit?
                tak ten elektrolit 4,7uF jakby co :wink:

Skomentuj

Zdjęcia z budowy, niestety nie dla siebie, a na zamowienie ( wstega aurum cantus, morel mw-144, usher-8935a )

Skomentuj

czarekp9, piękna rzecz się szykuje. Już mi się podoba.
                    A dół będzie aktywny? I co ze zwrotką?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

z tego co wiem dół nie będzie aktywny, zwrotka będzie projektowana od podstaw przez klijenta, który zamawiał obudowy. Będą jeszcze drugie, takie same, z innym kolorem frontu, i na innych glosnikach:
                      morel mtd-29, aurum cantus ac-130 i vifa m18wh :)

Skomentuj

czarekp9, "gruby" projekt
                        jak będą wykończone to wrzuć fotki
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez czarekp9
                          Zdjęcia z budowy, niestety nie dla siebie, a na zamowienie ( wstega aurum cantus, morel mw-144, usher-8935a )
                          fajnie miec ojca stolarza :wink:

Skomentuj

czarekp9 jakim klejem łączycie ścianki z płyt mdf jednostronnie laminowanych, bo nie sądzę że tylko na fiszkach jest sklejane, jeżeli jakimś wikolopodobnym lub momentem to one z laminatu nie kleją i może być za jakiś czas problem ze szczelnością.

Skomentuj

dlatego bez sensu stosować płyty laminowane od wewnątrz...

Skomentuj

narazie symulacja
                                plyty juz docialem

Skomentuj

Paweł w czym Ty to robiłeś ? Jaki program ?

Skomentuj

Solid edge lub solid works

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
                                      Solid edge lub solid works
                                      solid works - bardzo prosty w obsludze
                                      SE dopiero od wersji ST polecam - wczesniejsze sa paskudne w obsludze :???:

a tutaj prawie wszystko do suba

brakuje jeszcze plyty tylnej do wzmacniacza. ale to duzo pozniej

Skomentuj

Tez się moimi wypocinami pochwalę :P
                                        Na pierwszy ogień PRe Msfalcona z usb dac pmc2704, sterowaniem pilotem, dwoma wyjściami przekaźnikowymi 230V, wyświetlaczem lcd białym, obudowa na początku miała byc bakelitowa ale miałem problemy z malowaniem tego materiału i właśnie robię podmiankę na aluminium (ostatnie foto).
                                        Do tego o tych samych wymiarach jest GainClone jako końcówka mocy.

Druga rzecz to końcówka mocy 6ci kanałowa już odpalona na GainClonach - 6x60W, toroid 450W, filtracja 2x15000/40V Kendeil i po 2x1000uF przy każdym LMie, stan czuwania 0W, wejście remote 12V i wyłącznik termiczny odłączający zasilanie. W kinie już ją testowałem i radzi sobie parę razy lepiej niż ten ampli który obok niej stoi a który służy głównie jako triger ut i pre out :]

Chyba już kiedyś pokazywałem ale jeszcze kończę (górna pokrywa) 6cio kanałową końcówkę na UniAmpie - 700W toroid, mega ciężka obudowa z 40cm boczkami radiatorowymi :lol: Podobnie jak wyżej wejście remote i stan czuwania 2W. Rzadko go odpalam bo szkoda prądu i jak go mam podłączyć to mnie wszystkie kości bolą :razz:
                                        Foty od końca:

Jak by tego było mało to robię jeszcze 4'ry obudowy dwu częściowe do których będą jeszcze spody takie same jak te na foto wymiarami tyle że bez radiatorów - obudowy na zasilanie.

A niedawno skończyłem pakować w b. starą drewnianą obudowę Gainclona z selektorem na przekaźnikach (finalna wersja ma bardziej spójne gałki):

Skomentuj

maxdila, piękne w swojej prostocie! Ile taka obudowa prosta kosztuje?? Ja chciałem w swojej SOHA zmieniać ale daje spokój, pod koniec roku budował będę MK4

Skomentuj

Czaruję...
                                          X