Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Jest polutowane tak jak na schemacie i tak jak mi przyszło :wink: Skoro tak przyszło i tak na schemacie to tak musi być :mrgreen: Ja tam mam tylko podstawowe informacje co do elektroniki :mrgreen:
[ Dodano: 2010-04-21, 17:59 ]
csbiczek na razie tylko polutowany bo nie mam trafa i radiatora. Jutro myślę ze będę miał radiator a w czwartek planuje go wziąć do szkoły i uruchomić pod zasilaczem laboratoryjnym. Ale co z tego wyjdzie to się okaże :mrgreen:
[ Dodano: 2010-04-21, 18:00 ]
A co do rozmieszczenia na PCB to wszystko bez problemów się mieści.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123Pawel S., masz jakieś zdjęcia z prac nad słupkiem??
ale wykonane sa klasycznie. pierscien na glosnik zamocowany na takich metalowych paskach dodawanych np do wysokotonowek lub do centralnego zamka.
i na to naciagnieta ponczocha lub material na maskownice. na to zywica i ewentualne wzmocnienia po stwardnieniu.
na wykonczenie szpachla i do tapicera
Skomentuj
-
Tez się moimi wypocinami pochwalę :P
Na pierwszy ogień PRe Msfalcona z usb dac pmc2704, sterowaniem pilotem, dwoma wyjściami przekaźnikowymi 230V, wyświetlaczem lcd białym, obudowa na początku miała byc bakelitowa ale miałem problemy z malowaniem tego materiału i właśnie robię podmiankę na aluminium (ostatnie foto).
Do tego o tych samych wymiarach jest GainClone jako końcówka mocy.
Druga rzecz to końcówka mocy 6ci kanałowa już odpalona na GainClonach - 6x60W, toroid 450W, filtracja 2x15000/40V Kendeil i po 2x1000uF przy każdym LMie, stan czuwania 0W, wejście remote 12V i wyłącznik termiczny odłączający zasilanie. W kinie już ją testowałem i radzi sobie parę razy lepiej niż ten ampli który obok niej stoi a który służy głównie jako triger ut i pre out :]
Chyba już kiedyś pokazywałem ale jeszcze kończę (górna pokrywa) 6cio kanałową końcówkę na UniAmpie - 700W toroid, mega ciężka obudowa z 40cm boczkami radiatorowymi :lol: Podobnie jak wyżej wejście remote i stan czuwania 2W. Rzadko go odpalam bo szkoda prądu i jak go mam podłączyć to mnie wszystkie kości bolą :razz:
Foty od końca:
Jak by tego było mało to robię jeszcze 4'ry obudowy dwu częściowe do których będą jeszcze spody takie same jak te na foto wymiarami tyle że bez radiatorów - obudowy na zasilanie.
A niedawno skończyłem pakować w b. starą drewnianą obudowę Gainclona z selektorem na przekaźnikach (finalna wersja ma bardziej spójne gałki):
Skomentuj
Skomentuj