Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Adam'83 no i dobrze. Sam wlasnie takiej uzywam.
    Dales za malo utwardzacza.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      raven1985, pokaż przód ten układ na 1 zdjęciu to ten "wspomagacz" który kiedyś pokazywałeś na diyaudio? Będzie jakiś przedwzmacniacz czy sam potencjometr? Ogólnie podoba mi się Twój "szkielet", czekamy na gotową konstrukcję
      Nie ma fontu :) To będzie sama końcówka mocy potków nie używam :) Przedwzmacniacz zrobiłem już jakiś czas temu selektor + regulacja głośności na mnożącym C/A LTC1590 płytka leży i się kurzy brakuje jeszcze wyświetlacza i kilku "detali" czy doczeka się finalizacji to zależy na razie do niczego nie jest mi potrzebny bo nie używam żadnych analogowych źródeł a regulacje mam w DAC cyfrową.
      Ja też czekam :) Idą święta mam nadzieje że uda mi się nadrobić chociaż część zaległości :)

Skomentuj

Zgaduj zgadula co to za cuda................

jakis czas temu stałem się szczesliwym posiadaczem jednego z prototypów Irka do przetestowania :)
        zmiana pracy troszkę mi krzyzuje plany ale idą swieta.... i coś na pewno pogrzebię :)

Skomentuj

Też taki mam
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

tez znany mi produkt
            ostatnio na nim zwrotke robilismy
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam'83 Zobacz posta
              położyłem szpachle na moje klony ostinato i...
              szpachla nie chce zrobić się twarda :(
              Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              adam za malo utwardzacza...
              Dokładnie, najlepiej wydłubać to co się da i rozrobić nową z większą ilością utwardzacza. Tylko pamiętaj lepiej rozrabiać małe ilości tak na oko 2 jak masz wprawę 3-4 „łyżki stołowe”, nie więcej bo nie zdążysz po szpachlować.

Skomentuj

sęk w tym że chyba za mało dali tego utwardzacza(mała tubka, chyba 5gram na 2kilogramy szpachli)

Skomentuj

położyłem szpachle na moje klony ostinato i...
                  szpachla nie chce zrobić się twarda :(
                  Zamieszczone przez joy_pl Zobacz posta
                  Dokładnie, najlepiej wydłubać to co się da i rozrobić nową z większą ilością utwardzacza. Tylko pamiętaj lepiej rozrabiać małe ilości tak na oko 2 jak masz wprawę 3-4 „łyżki stołowe”, nie więcej bo nie zdążysz po szpachlować.
                  Jeżeli jest taka sytuacja i szpachla miejscowo nie stwardniała, to należy ją dokładniej mieszać - to jest zazwyczaj przyczyna. Polecam do dużych powierzchni szpachlę natryskową (ok. 25-35zł za 400ml w spray'u), natomiast zwykłą jedynie do miejscowych zaprawek większych ubytków i nierówności.

---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

sęk w tym że chyba za mało dali tego utwardzacza(mała tubka, chyba 5gram na 2kilogramy szpachli)
                  Co to za szpachla?

Skomentuj

noval standardowa
                    a ta tubka w zupelnosci wystarczy na 2kg
                    ma nawet tego utwardzacza zostaje
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie zwróciłem uwagi, że już napisałeś jaka to szpachla... :o

Pisałeś, że miałeś go utwardzacza z 5g a w tej tubce jest 50g. Jest zazwyczaj tak jak lklukasz napisał, że jeszczo tego utwardzacza zostaje.

Skomentuj

To co najważniejsze i czas ruszyc z projektem :)

Skomentuj

n_omyzs trafka do gc czy coś innego planujesz? Teraz mi żal d..e ściska że nie kupiłem tych trafek jak były na allegro:/

Skomentuj

No jak na razie planuje lm3886, ale wiadomo ze te głośniczki połkną sporo więcej. Założenie jest takie że pomieszczenie i tak jest małe więc na razie taki napęd wystarczy a jak coś to zmieni się po prostu końcówki mocy w monitorach.

Skomentuj

a ten tweeter to co to jest? Bo nie bardzo widze.
                              Sam mam jeszcze 4 takie trafka. Beda do lm4780.
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a ten tweeter to co to jest?
                                A to jest SEAS 27TFFC

Skomentuj

Wszystkie elementy są,zwroty polutowane i uruchomione,obudowy się robią.

Fornir:

Skomentuj

marian to ten fornir ala sonus faber?
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Niestety nie,ale odcień podobny. Jest to fornir "dąb czarny-srebrny" z MIRO.

---------- Post dodany o 20:21 ---------- Poprzedni post o 21:59 ----------

Gotowe do fornirowania:

Skomentuj

Ładne, bardzo smukłe.

Skomentuj

Bardzo wysoko terminal, kable będą wisiały na gniazdach, to chyba nie najlepszy pomysł.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X