Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ciągnie mnie, aby wykonać sobie wzmacniacz do słuchawek, tylko muszę znaleźć jakiś warty uwagi schemat lub jeśli ktoś zna to bym prosił o podesłanie :)

Skomentuj

http://www.audioton.republika.pl/hybrydai.html

Skomentuj

Czyli mówisz, że hybryda jest najlepszym rozwiązaniem? Posiadam na stanie z sampli dość sporo różnych IRFów. Aktualnie używam na BUZ11 ze schematu z AVT + preamp Jabel J-42 (kupiony kiedys tam, więc postanowiłem zrobić z niego pożytek) także mam punkt odniesienia. Słuchawki jakie posiadam do HD555.

Skomentuj

Hehe, też mam hd555 i też będę robił hybrydę z audiotonu
          Nie podoba mi się tylko to, że sporo rezystorów ma podane przedziały wartości i możliwe, ze będzie trzeba kombinować jakoś, żeby wzmak działał na takich napięciach jak powinien.

Skomentuj

Trzeba będzie pewnie wstawić potki i wyregulować nimi, a następnie wstawić docelową wartość :) Pozostaje jeszcze kwestia pomysłu na obudowę, a dokładniej czy lampę dać na wierzch i cieszyć się pięknem żarzenia lub ją zamknąć w obudowie. Jutro pewnie wytrawię PCB

Skomentuj

Drzwi od szafy mają niekiedy ciekawe właściwości transformacyjne...

Na przykład... potrafią przemienić się w przegrodę do dabyl-owej TL :)

Jak tak dalej pójdzie to cała szafa zostanie w coś ciekawego " zamieniona " ...

Skomentuj

Takiej pile zadna szafa sie nie oprze :)

Skomentuj

Prace nad podłogówkami wznowione
                  Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomek___ Zobacz posta
                    Prace nad podłogówkami wznowione
                    moje ulubione 13/50/9:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                      Drzwi od szafy mają niekiedy ciekawe właściwości transformacyjne...
                      Festool, narzędzia prawie nie do zdarcia. Korzystam z takich w pracy, a niektóre są już wiekowe a ciągle na chodzie. Aż dziw bierze, że prawie 2 dekady temu była taka technika...

Skomentuj

Szafa jest bardzo wiekowa... drzwi nie były 1 jakości - popękana okleina, pokryte " lakierem ".... dlatego ciąłem je z wielkim bólem serca ze względu na tarcze piły - której niestety troszeczkę się obrywa...

Staram się zawsze stosować MDF.... w tym przypadku skończył mi się cały zapas z warsztatu a została tylko 1 przegroda do wycięcia.... :(

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                        Festool, narzędzia prawie nie do zdarcia.
                        Potwierdzam.... Mam trochę maszynek i jestem bardziej niż zadowolony :)

Skomentuj

Prawie skończone. Jeszcze tylko terminal, jakieś kolce i podstawka...
                          Załączone pliki

Skomentuj

podobne coś ja też chciałem robić w monitorach, i pewnie zrobię, wstawię później fotkę dla pokazania o czym mowa.

Skomentuj

Ładne, tylko głośniki mogłes dac bliżej. Jaka zwrotnica?

Skomentuj

Naprawdę ładnie wyszło.
                                Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                Jaka zwrotnica?
                                Pewnie borysa :) (jeśli dobrze widzę że to morel)

Skomentuj

http://imageshack.us/f/822/phi3txtfotowm2.jpg/ a to o czym mówiłem

Skomentuj

Tak to Morel i zwrotka Borysa :)

Skomentuj

fajne te monitorki
                                      a jeszcze bardziej mi sie tamte glosniki podobaja

byly takie podlogowki kiedys w temacie "szukamy natchnienia"
                                      robione nawet przez polska firme
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kiedyś chciałem zrobić taki projekt,na innych głośnikach ale prawie identyczny disajn :)

Skomentuj

moja nastepna wysokotonowka to bedzie
                                          ss 2904/7
                                          nie ma co sie ..... bawic
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X