Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Jaki Seas to potrafi?
    PM widzisz tylko jedną stronę medalu.

Skomentuj

raven1985 A czym rózni sie coax od szerokopasmówki?
      No jasne zaaplikować było by cieżko ale od czego jest forum i obudowy testowe?
      W takim razie co byscie proponowali żeby zagrało metal z ta metalicznoscia co altusy ale z owiele wyższa jakoscia dzwieku?
      W strone czego powinienem sie kierowac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        coax
        To raczej oczywiste. coax to 2 w 1 czyli wysoki + niskośredni/średni zamontowany jeden w drugim. Szerokopasmówka to jeden głośnik :)

Skomentuj

A czym rózni sie coax od szerokopasmówki?
          W koaxialu masz nadal dwa głośniki, które łączysz poprzez zwrotnicę. Ich nietypowość polega tylko na tym, że głośniki umieszczone są na jednej osi. Szerokopasmówka to jeden głośnik odtwarzający pasmo szersze, niż typowe nisko, średnio czy wysokotonowe przetworniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
            Tak jestem, słucham na codzień D800 i w porównaniu do Seasa zwyczajnie szeleści.
            Nigdzie nie napisalem o D800, poza tym do drivera mozesz zalozyc rozne tuby, ktore maja ogromny wplyw na dzwiek drivera.

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
            Co do THD to póki nie ma pomiarów to nie ma rozmowy, wróżenie z fusów to zabawa dla cyganów
            Polecam lekture tematu Tub na AH. Duzo pomiarow, rowniez driverow STX.

Skomentuj

raven #8374... no :)

Skomentuj

Możesz "rzucić" linkiem ?

dabyl byłem szybszy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  PM widzisz tylko jedną stronę medalu.
                  Raven, po co budujesz zaawansowane wzmacniacze z ultra niskimi znieksztalceniami? Chyba widzisz tylko jedna strone medalu :)
                  Niskie znieksztalcenia THD w glosnikach to bezwzgledny priorytet jesli chcemy uzyskac najlepsza jakosc dzwieku. Oczywiscie skladaja sie tez na nia inne rzeczy...

---------- Post dodany o 20:00 ---------- Poprzedni post o 19:56 ----------

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                  W koaxialu masz nadal dwa głośniki, które łączysz poprzez zwrotnicę. Ich nietypowość polega tylko na tym, że głośniki umieszczone są na jednej osi. Szerokopasmówka to jeden głośnik odtwarzający pasmo szersze, niż typowe nisko, średnio czy wysokotonowe przetworniki.
                  Do tego mozna jeszcze dodac, ze glosnik coaxialny jest tez w polowie glosnikiem tubowym. Membrana niskotonowa tworzy dla dokreconego wysokotonowca ( najczesciej kompresyjnego drivera ) tubke.

---------- Post dodany o 20:01 ---------- Poprzedni post o 20:00 ----------

Możesz "rzucić" linkiem ?
                  http://audiohobby.pl/topic/1/109#koniec temat baaardzo rozlegly.

Skomentuj

Nigdzie nie napisalem o D800, poza tym do drivera mozesz zalozyc rozne tuby, ktore maja ogromny wplyw na dzwiek drivera.
                    Ja napisałem o odniesieniu D800 do Seasa a Ty się spytałeś czy jestem pewien-odpowiedziałem na pytanie. A D800 słuchałem na 3ech różnych tubach, na żadnej nie było Hi-End'owej rewelacji. Nie żeby był to zły driver, bo za stówkę to chylę czoło przed udanym produktem, ale przyszywanie mu jakiś audiofilskich właściwości tylko dlatego że jest tubowy to nie jest dobra droga, implikacja tuba=najlepszy dźwięk to za dalekie posunięcie, z marszu mogę wymienić co najmniej kilka przykładów przeciw tej teorii.

To wklej tutaj, nie każdy ma tam konto ani ochotę je zakładać

Skomentuj

Niskie znieksztalcenia THD w glosnikach to bezwzgledny priorytet jesli chcemy uzyskac najlepsza jakosc dzwieku
                      Są tacy co twierdzą że THD nie słychać w głośnikach pisze to sam J. Atkinson

Raven, po co budujesz zaawansowane wzmacniacze z ultra niskimi znieksztalceniami?
                      Żeby mieć z głowy jeden element toru audio zresztą jedyny (no może prócz kabli) który da się uczynić do bólu przeźroczystym :P
                      No i nie tylko takie buduje, mam też taki co ma kilka % przy 8 W :P

---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post o 20:04 ----------

http://audiohobby.pl/topic/1/109#koniec temat baaardzo rozlegly.
                      O rety !

każdy ma jakieś tam swoje widzi misie idealnego dźwięku jak lubi tuby to OK ale twierdzenie od razu że tubowe jest najlepsze to chyba jednak zbyt daleko idący wniosek i to jeszcze w przypadku konfiguracji tubka STX + 30cm :)
                      Do tego mozna jeszcze dodac, ze glosnik coaxialny jest tez w polowie glosnikiem tubowym. Membrana niskotonowa tworzy dla dokreconego wysokotonowca ( najczesciej kompresyjnego drivera ) tubke.
                      Miałem tannoy przez jakiś czas kilka osób co to słyszały miały całkiem odmienne zdanie o nich od mojego :) Bliskie temu co lklukasz pisał o graj-pudłach

---------- Post dodany o 20:20 ---------- Poprzedni post o 20:18 ----------

Jak się dalej będzie ten OT rozwijał to wydzielę

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                        Cytat Napisał Marios221 Zobacz post
                        A czym rózni sie coax od szerokopasmówki?
                        W koaxialu masz nadal dwa głośniki, które łączysz poprzez zwrotnicę.

Jakby nie patrzeć, szerokopasmówka to także głośnik 2-w-1 tylko ze zwrotnicą mechaniczną :)

Skomentuj

Tylko ja sie nadal nie dowiedziałem w która strone isc:(
                          Jest ktoś w stanie cos polecic?Żeby zagrało metal jak altusy ale w lepszej jakosci

Skomentuj

Żeby zagrało metal jak altusy ale w lepszej jakosci
                            http://www.harpia.pl/
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

no to sie rozpisaliscie...

ja skleilem ARZty
                              graja bez zwrotnicy, ale i tak teraz jestem w stanie stwierdzic ze nie bylo sensu sie meczyc tyle z ta tuba...

---------- Post dodany o 23:00 ---------- Poprzedni post o 21:58 ----------

moze i STXy sie rozklejaja... ale przynajmniej sie nie pala po paru godzinach sluchania

Skomentuj

Eee tam. Chińczyk miał gorszy dzień.
                                HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Ehh a co dopiero 700wat

Skomentuj

każdy ma jakieś tam swoje widzi misie idealnego dźwięku jak lubi tuby to OK ale twierdzenie od razu że tubowe jest najlepsze to chyba jednak zbyt daleko idący wniosek i to jeszcze w przypadku konfiguracji tubka STX + 30cm
                                    No tak, gust jest sprawa umowna. Natomiast fakt, ze tuby zmniejszaja znieksztalcenia jest bezsprzeczny :)

Skomentuj

Uploaded with ImageShack.us

Skomentuj

Koledzy tyle ze mi nie chodzi o "mniejsze zniekształcenia" Tylko metaliczny pogłos dokładnie taki jakim charakteryzuje sie tubowy głosnik:)

Skomentuj

Koledzy tyle ze mi nie chodzi o "mniejsze zniekształcenia" Tylko metaliczny pogłos dokładnie taki jakim charakteryzuje sie tubowy głosnik
                                          No to skopiuj PA600, dołóż suba i bez problemu. Nikt nie mówi że to zła konfiguracja, tyle że nie będzie to brzmienie najwyższych lotów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X